Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Griekenland voor mensen met een fysieke beperking

Groepsreis vanuit één hotel, Reizend met een fysieke beperking, Vliegreis

THESSALONIKI
Een reis door Grieks Macedonië blijft lang op je netvlies staan. Het is een gebied bestaande uit vruchtbare vlaktes, tabaksplantages maar ook dichtbegroeide bergen en bossen. Aan de ene kant de betoverende kusten van de Thermaische Golf en aan de andere kant het massief Olympus, waar zich het hoogste punt van Griekenland bevindt. Bovendien reizen we door gebieden die rijk zijn aan ruim 2500 jaar geschiedenis. Er zijn beroemde archeologische terreinen, leuke vissersdorpjes en mooie stranden. En bruisend centrum van dit alles is de stad Thessaloniki, de op een na grootste stad met een rijkdom aan bezienswaardigheden. En een heerlijk klimaat natuurlijk. Een echte vakantiebestemming, dus ga gezellig mee…!

Programma

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Thessaloniki. Daarna bustransfer naar het hotel in de buurt Katerini, waar we de komende week zullen verblijven.


Dag 2

Mount Olympus en Dionysos De rit naar het klooster van Dionysos duurt ongeveer 30 minuten. Hier kun je rustig een kijkje nemen in het klooster en een eventueel ook wat souvenirtjes zoals zeep, olijfolie en verschillende soorten kruiden in het winkeltje kopen. Daarna rijden we verder naar de berghut, op ongeveer 1000 meter hoogte. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht over de regio en de zee. Daarna is er tijd voor een traditionele lunch in een van de berghutten. Hierna heb je de tijd om te kunnen genieten van de natuur. Vervolgens brengt de bus ons weer terug naar het hotel, waar je nog kunt genieten van het zwembad en de tuin.


Dag 3

Klooster en Dion Op slechts een half uurtje rijden is het kleine stadje Dion te vinden. Midden in een rijk begroeid en door bronnen bewaterd veld in de vlakte van Pieria, vlak voordat de klim naar de Olympus begint, strekken zich de oude Tempels der goden uit. Hier kun je het nieuwe archeologische museum en het archeologische park bezoeken. Het museum biedt inzicht in de oude organisatie van de stad, het amfitheater, de tempel en de prachtige mozaïekvloeren. In het archeologische park kun je de plattegrond van de oude stad en de tempel van de goden zien. In Dion is er ook een likeurproeverij. Dus wie weet krijg je nog een likeurtje te proeven… Ook staat er een bezoek aan het Klooster van Kondariotissa op het programma. Dit is een vrouwenklooster. Hier kun je rustig rondkijken en hierna kun je genieten van een Griekse koffie.In dit dorp wordt verder vooral tabak verbouwd. Ook vind je er de Byzantijnse kerk van de Heilige maagd Maria uit de 11e eeuw.


Dag 4

Katerini Vandaag brengen we een bezoek aan de markt in Katerini. Dit is een typische Griekse markt met onder andere veel fruit, groenten, verse kruiden en verse vis. Nadat je rustig over de markt hebt kunnen lopen is er tijd om Katerini te bezoeken en om een mooie wandeling door het park maken. Ook is er een groot voetgangersgebied in Katerini. In de middag is er misschien nog wel tijd om het strand te bezoeken. Bij de badplaatsen Paralia en Olympic Beach kan in ieder geval gewandeld worden.


Dag 5

Thessaloniki Na een rustig ontbijt vertrekken we voor een excursie. Op ongeveer een uur rijden ligt de op een na grootste stad van Griekenland en de hoofdstad van het Griekse district Macedonië.. Deze stad werd gesticht in het jaar 315 voor Christus door Kassandros, ter ere van zijn vrouw, Thessaloniki, die de zus van Alexander de Grote was. De stad werd gesticht in een periode dat de Grieken zich klaar maakten om het Midden-Oosten te veroveren. Sindsdien heeft Thessaloniki een belangrijke rol gespeeld in zowel de Griekse als in de Euraziatische geschiedenis. Thessaloniki is een van de grootste universiteitssteden van Griekenland. Er zijn veel historische monumenten. Je vindt er Witte Toren bij de haven, het standbeeld van Alexander de Grote op het paard, het Aristoteles plein met vele terrassen, maar ook een lange boulevard langs het water. Wanneer je over deze boulevard in westelijke richting loopt, zie je veel cafeetjes en restaurantjes. Nadat we de stad wat verkend hebben en geluncht hebben, kun je genieten van een uur durende boottocht met een prachtig uitzicht op Thessaloniki. Daarna rijden we weer terug naar het hotel.


Dag 6

Vrije zondag. Deze dag kun je heerlijk luieren bij het hotel en gebruik maken van de zwembaden. Lekker lezen, een spelletje doen of ansichtkaarten schrijven. Kortom, even tot rust komen. En natuurlijk wordt gezamenlijk geluncht in het hotel. En misschien kun je nog even naar het strand.


Dag 7

Wijnroute Ontdek de verscheidenheid van het wijngebied rond de berg Olympus, de hoogste berg van Griekenland op deze tour. Griekenland is een van de oudste wijngebieden ter wereld met wel driehonderd druivenrassen. In het gebied rond de Olympus liggen dan ook veel befaamde wijnhuizen. En het Macedonische wijnlandschap vertoont een verbluffende veelzijdigheid. Het is een prachtig gebied met de besneeuwde top van de Olympus enerzijds, de zandstranden anderzijds en daartussen de mooie groene heuvels met wijnranken. We bezoeken hier een lokale wijnproeverij waar je de wijn natuurlijk mag proeven. Je krijgt hier ook de kans om de lokale Schnaps “Tsipuro” te proeven. Via een mooie rit terug naar het hotel.


Dag 8

De reis zit er weer op. Transfer naar de luchthaven. Vlucht Thessaloniki – Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse met aangepaste bus
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Begeleidingsteam met verpleegkundige(n)
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 245
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief