Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

o.l.v. Ds. Gerhard en Christine Heeringa

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, vrijdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, rechtstreeks met El Al. Transfer naar Netanya.

 

Dag 2, zaterdag: Netanya - omgeving Tiberias

U begint de dag met een bezoek  aan Caesarea. Dan via Karmelgebergte en klooster  Muhraka naar Nazaret voor een bezoek aan de Aankondigingkerk. Overnachting bij kibboets in de omgeving van het Meer of hotel in Tiberias (afhankelijk van beschikbaarheid).

 

Dag 3, zondag: Boottocht en zwemmen

Het is zondag. In de ochtend maakt u een boottocht op het meer en tijdens de boottocht kunt u dan een dienst aan boord houden. Heel bijzonder. In de middag bezoek aan de warmwaterbronnen bij Gan Hashelosha waar gezwommen kan worden (of bezoek aan Bet-Sean).

 

Dag 4, maandag: In de buurt van het meer

U start op de Berg van de Zaligsprekingen, en gaat dan lopend naar Tagha. Ook bezoekt u de opgravingen bij Kapernaum. In de middag naar de Berg Arbel voor een prachtig uitzicht op het meer. Dan rondleiding over een agrarische kibboets.

 

Dag 5, dinsdag: Het noorden

Dagtocht naar het noorden: bezoek aan Tsfat (een orthodoxe kunstenaarstadje, waar u een synagoge kunt bekijken en de kunstgalerietjes). Daarna maakt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, bij Banjas (of Tel Dan of Hula vallei). Terug naar uw accommodatie.

 

Dag 6, woensdag: Tiberias - Betlehem

Vertrek naar Betlehem en rit via de Jordaanvallei. U maakt een stop bij Doopplaats Qasr El Yahud, de doopplaats aan de Jordaan. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Herodion. Dan naar Tent of Nations (lunch / lezing) en tot slot naar Geboortekerk en Herdersvelden. Overnachten in Betlehem.

 

Dag 7, donderdag: Oude Stad

Vanaf Betlehem vertrekt u richting Jeruzalem. Eerst gaat u naar de Klaagmuur voor de Bar Mitswaviering, leuk om mee te maken. Dan wandelt  u door de Joodse wijk met Cardo. In de middag gaat u naar de Sionsberg met Cenakulum en het Graf David.

 

Dag 8, vrijdag: West Jeruzalem en Wadi Kelt

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Gedachteniscentrum van de Holocaust,  Yad Vashem. Indrukwekkend. In de middag gaat  u met de bus richting Wadi Kelt en het St. Georgeklooster voor een blik op het klooster (of er naar toe, maar dat hangt af van uw contacten). Dan terug naar Jeruzalem waar u een Sabbatsmaaltijd viert bij mensen thuis. Een bijzondere belevenis.

 

Dag 9, zaterdag: Oude Stad

Start op de Olijfberg en wandeling naar beneden via  Getsemané naar de Leeuwenpoort. Dan Betesda, St. Anna en over de  Via Dolorosa, naar de Heilig Grafkerk en door wandelen tot de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 10, zondag: Dode Zee

Deze dag maakt u een dagtocht naar de Dode Zee: Massada met kabelbaan (eventueel in de buitenlucht hier een korte overdenking ivm zondag), wandeling naar de Shulamit-waterval bij Engedi en gelegenheid om te drijven, wat natuurlijk ook erg bijzonder is. Dan terug naar Jeruzalem.

 

Dag 11, maandag: Terugreis

Transfer in de heel vroege ochtend naar  de luchthaven en rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches   
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag        

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 430,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

                       

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsindicatie

Bij 15 - 19 personen                      2097,-

Bij 20 - 24 personen                      1939,- 

Bij 25 - 30 personen                      1867,- 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Netanya 1 nacht
Dag 2-6 Tiberias 4 nachten
Dag 6-7 Bethlehem 1 nacht
Dag 7-11 Jeruzalem 4 nachten
  Totaal 10 nachten

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief