Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. D.M. Heikoop

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn. We bezoeken op deze reis zowel een aantal bekende ‘highlights’ in Israël (het Meer van Galilea, Tsfat, de Dode Zee, Jeruzalem), als ook een aantal minder bekende plaatsen (Tel Hazor, de Hula vallei, Belvoir, het Herodion, Arad).

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

In de ochtend verzamelen op Schiphol voor de reis van Amsterdam naar Tel Aviv. U vliegt rechtstreeks. Na aankomst op Ben Gurion met de touringcar naar het hotel in Tiberias. Overnachting in het Leonardo (of Golan).

 

Dag 2, woensdag: Het Noorden van Israël

U begint de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Hier lijkt weinig veranderd sinds de tijd dat Jezus met zijn discipelen hier voer. Daarna brengt u een bezoek aan Tsefat, een Joods kunstenaarstadje waar u een synagoge zult bekijken en de kunstgalerietjes. Het is het centrum van de Kabbala. ‘s Middags rijdt u naar Tel Hazor, de grootste ruïneheuvel van Israël. Archeologen hebben hier maar liefst 21 lagen ontdekt uit 2700 v.Chr.-150 n. Chr. Vervolgens maakt u een wandeling door de Hula vallei, een prachtig natuurgebied die door vele vogelsoorten als rustplaats wordt gebruikt op hun trek van Europa naar Afrika.

 

Dag 3, donderdag: Belvoir en Jordaandal

’s Morgens brengt u een bezoek aan de op een hoge berg gelegen kruisvaardersburcht Belvoir. Vanaf deze strategische plek heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Vervolgens bezoeken we de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, waar we kunnen zwemmen en picknicken. Vervolgens rijden we door het Jordaandal naar het Zuiden. U stopt bij de Doopplaats Qasr el Yahud. De laatste stop is bij Wadi Kelt voor een blik op het St. George klooster. Daarna door naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4, vrijdag: Christelijk Jeruzalem en Klaagmuur

U begint vandaag op de Olijfberg, waar de bus u afzet en waar u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Vervolgens wandelt u omlaag naar Dominus Flevit en de hof van Getsemané. Via het Kidrondal en de Leeuwenpoort (of Stefanuspoort) wandelt u de oude stad in. Daar bezoeken we het bad van Betesda waar Jezus een zieke man genas en de St. Annakerk. We bezoeken het klooster van de Zusters van Sion, de plek waar Pilatus Jezus veroordeelde. Op een steen in het plaveisel is een spel te zien dat Romeinse soldaten met ter dood veroordeelde gevangenen speelden. Vervolgens lopen we over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. In de namiddag gaan we naar de Klaagmuur om de start van de Sabbat mee te maken en gebruiken we bij een Joods gezin thuis het Sabbatsmaal. Heel bijzonder.

 

Dag 5, zaterdag: West-Jeruzalem

In de ochtend bezoekt u het Israël Museum met talloze vondsten uit heel Israël en de maquette van Jeruzalem in Jezus’ tijd. Ook bezoeken we de tentoonstelling van de Dode Zeerollen. Vervolgens rijdt de bus u naar de Knesset waar we de beroemde Menorah bekijken. Dan door naar Ein Karem, de plaats waar Zacharias en Elisabeth woonden en waar Johannes de Doper geboren is.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Kerkdienst. Verder vrije dag in Jeruzalem. Geen bus/gids/geen lunch deze dag.

 

Dag 7, maandag: Oude Stad

U begint de dag met een bezoek aan de Klaagmuur waar Joden uit heel de wereld komen bidden Vervolgens bezoeken we de Western Wall Tunnel, waar we langs de muur van het oude Tempelplein lopen. Daarna bezoeken we de Joodse wijk (met o.a. de Cardo). In de middag maken we dan nog een wandeling over de Stadsmuren.

 

Dag 8, dinsdag: Judea en de Dode Zee

Vertrek vanuit Jeruzalem door het Judese bergland. U brengt een bezoek aan het Herodion (mits veilig). Deze door Herodes de Grote gebouwde vesting speelde een rol in de Joodse opstand tegen Rome. Daarna gaan we naar drijven in de Dode Zee, een bijzondere ervaring. Vervolgens rijdt u door de woestijn van Juda naar Arad, waar een tempel voor JHWH gestaan, Tel Arad. Dan door naar het hotel in de Negev.

 

Dag 9, woensdag: De Negev

Een afwisselende dagtocht in de Negev woestijn. ’s Ochtends bezoekt u eerst de kibboets Sde Boqeer waar David Ben Gurion en zijn vrouw Paula gewoond hebben. Daarna maakt u een mooie wandeling in het bijzondere landschap van Ein Avdat. Ook bezoekt u de opgravingen van de Nabateese stad Avdat. Tot slot bezoekt u de krater bij Mitspe Ramon. Dan terug naar de accommodatie.

 

Dag 10, donderdag: Jaffa en terugreis

’s Ochtend maken we een korte stop bij de bron van Abraham (en tamarisk) in Berseba (niet het Visitor Centre Abraham’s Well). Daarna rijden we door naar Jaffa, de oude havenstad aan de kust. In de nieuwtestamentische tijd heette deze plaatsje Joppe. Petrus kreeg er zijn visioen over reine en onreine dieren. ‘s Middags breng de bus ons naar luchthaven Ben Gurion, voor onze terugvlucht naar huis.  Mocht het een ochtendvlucht zijn dan komt het programma in de morgen te vervallen en gaat u rechtstreeks naar de luchthaven.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag
 • Shabbat of a Lifetime, 4 dgn 'oortjes' Jeruzalem                      

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 440,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunches op heenreis, terugreis en vrije zondag                
 • Overige toeslagen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Prijsindicatie

25-29 personen           2.025,-

30-35 personen           1.950,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Tiberias 2 nachten
Dag 3-8 Jeruzalem 5 nachten
Dag 8-10 Negev 2 nachten
  Totaal 9 nachten

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief