Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Ds. D.M. Heikoop

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn. We bezoeken op deze reis zowel een aantal bekende ‘highlights’ in Israël (het Meer van Galilea, Jeruzalem, Masada, de Dode Zee), als ook een aantal minder gangbare plaatsen (Tel Megiddo, Sippori, Berg Arbel, Magdala, Samaria, Wadi Havarim, Berseba) 

Programma

DAG 1 di 27/10: Heenreis

In de ochtend verzamelen op Schiphol voor de reis van Amsterdam naar Tel Aviv met overstap. Na aankomst op Ben Gurion met de touringcar naar het hotel in Tiberias.

 

DAG 2 wo 28/10: Galilea

’s Ochtend brengen we een bezoek aan Megiddo (in het NT Harmagedon genoemd). Op deze strategisch gelegen tel zijn twintig woonlagen ontdekt. U ziet hier o.a. een Kanaänitisch heiligdom, de resten van een paleis van Salomo, een graansilo van Jerobeam en een watertunnel uit de 9e eeuw v.Chr. ’s Middags gaan we naar Nazareth waar we het Nazareth Village bezoeken, een openlucht museum waar je een goede indruk kunt krijgen van het leven in de tijd van Jezus. Daarna bezoeken we Sippori, de vroegere hoofdstad van Galilea, met fraaie mozaïeken en een prachtige synagoge.

 

DAG 3 do 29/10: Rond het Meer van Galilea

Deze dag brengen we rond en op het Meer van Galilea door. In de ochtend zet de bus ons af bij Golani, waar we een wandeling gaan maken over de Gospel trail. We lopen naar de Berg Arbel, waar u een fraai uitzicht heeft op het Meer. ’s Middags maken we een boottocht over het Meer. Hier lijkt weinig veranderd sinds de tijd dat Jezus met zijn discipelen hier voer. Daarna bezichtigen we in kibboets Ginosar de goed geconserveerde ‘Jezusboot’ die hier gevonden is. Tot slot brengen we een bezoek aan Magdala, het plaatsje waar Maria Magdalena vandaan kwam, wat de afgelopen decennia voor een groot deel is opgegraven.   

 

DAG 4 vr 30/10: Samaria en begin Sabbat

U begint ’s ochtend met een bezoek aan Jardenit, een fraai gedeelte van de Jordaan dat nu als doopplaats wordt gebruikt. Daarna rijden we naar de stad Samaria (onder voorbehoud), de door de koningen Omri en Achab gebouwde hoofdstad van het Noordelijke rijk. Koning Herodes herbouwde de stad en noemde haar naar keizer Augustus ‘Sebaste’, Vervolgens rijden we door het Jordaandal door naar Jeruzalem. Aan het einde van de middag gaan we daar naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Daarna gaat u naar een Joods gastgezin thuis om daar een Sabbatsmaal te nuttigen. Heel bijzonder.

 

DAG 5 za 31/10: Jeruzalem: Oude stad

U begint vandaag op de Olijfberg, waar de bus u afzet en waar u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Vervolgens wandelt u omlaag langs de olijfgaarden naar Dominus Flevit en de kerk van alle Naties. Via het Kidrondal wandelt u de oude stad in. Daar bezoeken we het bad van Bethesda waar Jezus een zieke man genas en de St. Annakerk. Ook bezoeken we het klooster van de Zusters van Sion, gebouwd boven Litostrotos waar Pilatus Jezus veroordeelde. Vervolgens lopen we over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Tot slot brengen we een bezoek aan de Graftuin.

 

DAG 6 zo 01/11: Vrije dag

Kerkdienst. Verder vrije dag in Jeruzalem.

 

DAG 7 ma 02/11: Klaagmuur en de Stad van David

U begint de dag met een bezoek aan de Klaagmuur waar Joden uit heel de wereld komen bidden en waar deze dag ook Bar Mitzwa vieringen plaatsvinden. Mooi om te zien met hoeveel vreugde en dankbaarheid Joden omgaan met de wet van God. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Stad van David, de oudste overblijfselen van Jeruzalem. We wandelen door een oude watertunnnel naar de vijver van Siloam. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Citadel met het museum over de geschiedenis van Jeruzalem. Tot slot maken we en wandeling over de stadsmuur.

 

DAG 8 di 03/11: Judea en de Dode Zee

U begint deze dag met een bezoek aan Qumran. In de grotten bij dit klooster zijn de beroemde dode Zeerollen gevonden. Daarna gaan we naar het natuurpark Engedi waar David zich schuil hield voor Saul. Vervolgens gaan we naar de Dode Zee waar vanwege het hoge zoutgehalte geen enkele vis of plant leeft. We gaan hier drijven, een bijzondere ervaring. Aan het einde van de middag bezoeken we de bergvesting Massada, waar Joodse verzetsstrijders jarenlang stand hielden tegen de Romeinen. Dan door naar het hotel in de Negev.

 

DAG 9 wo 04/11: De Negev

Vandaag maken we een tocht door de Negev woestijn. In de morgen verkennen we de woestijn wandelend. We starten bij de Nabateese bron en wandelen dan langs de Wadi Havarim.’s Middags brengen we een bezoek aan de kibboets Sde Boqeer waar David Ben Gurion en zijn vrouw Paula gewoond hebben. Daarna bezichtigen we het bijzondere landschap van Ein Avdat. Dan terug naar de accommodatie.

 

DAG 10, do 05/11: Berseba en terugreis

‘s Ochtends brengen we een bezoek aan Berseba, waar de knechten van Izak water in de woestijn vonden. We brengen een bezoek aan de bron waar Abraham een verbond sloot met Abimelech. Dan kort naar Jaffa. ‘s Middags breng de bus ons naar luchthaven Ben Gurion, voor onze terugvlucht (met overstap) naar huis.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                                              
 • Excursie- en entreegelden                    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag              

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 500,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie:

30 - 35 personen

€ 1.890,00

25 - 29 personen

€ 1.954,00

20 - 24 personen

€ 2.050,00

15 - 19 personen

€ 2.187,00

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorehoud)

Dag 1-4 Tiberias 3 nachten
Dag 4-8 Jeruzalem 4 nachten
Dag 8-10 Negev 2 nachten
  Totaal 9 nachten

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief