Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Nathan Hersisia

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, zaterdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, (met overstap in Istanbul). Transfer naar uw hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zondag: Jeruzalem

Zondag: welkomst Toespraak aan groep door “Nathan Hersisia’”en samenzang”Worship”. ± 2 uurtjes max. Evt. bezoek aan de Christ Church in Jerusalem. De dienst is om 09.30 uur. (dan zou de eigen samenzang in de middag kunnen plaatsvinden). Rest van de middag en avond vrij.

 

Dag 3, maandag: Oude Stad en Yad Vashem

U bezoekt het Tempelplein met de Rotskoepel en Al Aqsa Moskee (niet van binnen te bezichtigen) en daarna maakt u de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur mee. Erg bijzonder. U maakt een wandeling door de Joodse wijk met de Cardo en loopt naar het Cenakulum en het Graf van David. In de middag gaat u naar West Jeruzalem en ziet de Menora voor de Knesset en het museum van de Holocaust “Yad Vashem”, wat zeer aangrijpend is.

 

Dag 4, dinsdag: Bethlehem en wandeling vanaf de Olijfberg

Vandaag gaat u naar de plek waar Jezus’ leven op aarde begon; Bethlehem. U bezoekt er de Geboortekerk. Vervolgens gaat u terug naar Jeruzalem, naar het panoramapunt boven op de Olijfberg waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad. U loopt de berg af langs Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané. Daarna gaat u de Oude Stad binnen, bezoekt Betesda en St. Anna en volgt de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Bij voldoende tijd loopt u door naar de Graftuin, net buiten de stadsmuur.

 

Dag 5, woensdag: Jeruzalem-Dode Zee-Tiberias

Vroeg opstaan is het devies want u gaat op deze dag naar het Dode Zeegebied. Met de kabelbaan bezoekt u de Herodiaanse burcht Massada en hoort daar het wonderbaarlijke verhaal van wat zich op deze plaats heeft afgespeeld. Bij Engedi maakt u een wandeling naar de bron van David en wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee. Absoluut een aanrader. Tenslotte reist u door de Jordaanvallei naar Tiberias. Een lange, afwisselende dag.

 

Dag 6, donderdag: Rond het meer

U begint de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen en wandelt  naar de Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Via Kursi en de doopplaats in de Jordaan “Jardeniet” gaat u terug naar Tiberias.

 

Dag 7, vrijdag: Tiberias-Netanya

Vertrek uit Tiberias en bezoek aan Nazareth. U ziet er de Aankondigingkerk. Daarna door naar het Karmelgebergte met het klooster Muhraka voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Tenslotte bezoek aan Caesarea en ziet er het prachtige theater en overblijfselen van de oude stad. Ook is er een bijzondere mediapresentatie te zien. Daarna door naar het gezellige Netanya voor de laatste overnachting.“Goodbye-Toespraak en persoonlijke souvenir” aan groep door Nathan Hersisia.

 

Dag 8, zaterdag: Terugreis

De ochtend is nog vrij te besteden. Einde ochtend transfer naar de luchthaven en terugvlucht (met overstap in Istanbul) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden 
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 340,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag 
 • Overige toeslagen                   

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Prijsindicatie

25-29 personen          1560,-

30-34 personen          1514,-

35-39 personen          1480,-

40-45 personen          1455,-

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-5 Jeruzalem 4 nachten
Dag 5-7 Tiberias 2 nachten
Dag 7-8 Netanya 1 nacht
  Totaal 7 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief