Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. T. Hiemstra

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, met overstap in Istanbul. Transfer naar uw accommodatie in Mashabei.

 

Dag 2, woensdag: Ein Avdat en Herodion

U rijdt naar het zuiden en maakt kennis met het fraaie landschap van de Negev woestijn. U gaat naar de canyon van Ein Avdat. Hier maakt u een prachtige wandeling naar de bron. Daarna gaat u op weg naar Jeruzalem en bezoekt nog het Herodion en rijdt dan door naar Jeruzalem. Een lange reisdag.

 

Dag 3, donderdag: Bar Mitswa en Israël Museum

U gaat naar de Oude Stad en bezoekt als eerste het Tempelplein. Daarna maakt u bij de Klaagmuur de Bar Mitswa viering mee. Jongens van 13 worden Zoon der Wet en dat wordt uitbundig gevierd. Vervolgens pikt de bus  u op en brengt u  naar West-Jeruzalem. U bezoekt de fraaie ramen van Chagall in het Hadassa-ziekenhuis en brengt een bezoek aan het Israëlmuseum.

 

Dag 4, vrijdag: Oude Stad

U begint de dag met een bezoek aan de Graftuin. Daarna zet de bus u af op Olijfberg en wandelt u via Dominus Flevit naar Getsemané. Daarna Bethesda, St. Anna en Litostrotos. Via de Via Dolorosa loopt u door naar de Heilig Grafkerk. Daarna terug naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Al met al een echte loopdag. Deze dag wordt mogelijk omgeruild met de zaterdag! Mocht dit zo zijn, dan na afloop van dagtocht Dode Zee alsnog naar de Klaagmuur voor de start van de Sabbat.

 

Dag 5, zaterdag: Dode Zee-gebied

Deze dag brengt u door in het Dode Zeegebied. Allereerst rijdt u naar Massada en gaat u met de kabelbaan naar de burcht Massada en hoort er het bijzondere verhaal van wat zich hier heeft afgespeeld in het jaar 73. Bij. Ein Gedi wandelt u in het schitterende natuurgebied naar de Shulamit waterval. Een mooie wandeling. Natuurlijk gaat u vandaag ook drijven in het zoute water van de zee, bij Ein Gedi  of bij Qumran. Een bijzondere ervaring. (Bij voldoende tijd wordt eventueel nog Qumran bezocht. Het is de plek waar de Dode Zeerollen gevonden zijn.)

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Zondag. Kerkdienst (bezoek Christ Church). De rest van de dag is vrij te besteden. U heeft deze dag geen bus/gids en luncht op eigen gelegenheid.

 

Dag 7, maandag:  Jeruzalem-Tiberias

Bijtijds vertrek. Eerste bezoek is aan Jericho, waar u een stop maakt bij de Boom van Zacheus. Ook gaat u met de Kabelbaan naar de Berg der Verzoeking. Hier bevindt zich ook een klooster.  Daarna door de Jordaanvallei naar het noorden. Bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha wordt een stop ingelast om te zwemmen. Het is er prachtig. Daarna naar Nazaret, voor een bezoek aan de Aankondigingkerk en de St. Gabrielkerk. Tenslotte door naar Tiberias, waar u net voor het diner zult aankomen.

 

Dag 8, dinsdag: Het meer en het noorden

Vandaag bezoekt u de Joods orthodoxe stad Tsfat, het centrum van de Kabbala. U bezoekt er een synagoge en het kunstenaarswijkje. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen en wandelt de berg af naar Tabgha. In Kapernaum ziet u het huis van Petrus en de Synagoge. Tot slot loopt u deze dag nog een stukje (b.v. 2 uur) in de voetstappen van Jezus, over de Gospel Trail. De bus u zet u bijvoorbeeld af op een plek net onder Nabi Shuaib en de Horens van Hittin. Hiervandaan wandelt u over de Gospeltrail een mooie route langs heuvels en bossen in de richting van de Berg Arbel. Waar de bus u weer oppikt, hangt af van de beschikbare tijd. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Dag 9, woensdag: Tiberias-Netanya

U reist verder naar de kust. Onderweg bezoekt u de oude kruisvaarderstad Akko. Ook staat het fraai gelegen Caesarea op het programma. Een belangrijke stad voor de Romeinen en Kruisvaarders. Paulus zat hier 2 jaar gevangen voordat hij naar Rome werd overgebracht. U ziet hier het prachtige theater en de resten van de oude stad. Ook bezoekt u er de bijzondere mediapresentie. Daarna rijdt u naar Netanya voor de laatste overnachting.

 

Dag 10, donderdag:. Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugreis naar Nederland met overstap in Istanbul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv-Amsterdam met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Vervoer ter plaatse, behalve op zondag
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van

     tweepersoonskamer met ontbij en diner

 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 410,-
 • Lunch op vrije zondag
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 2 Mashabei 1 nacht
Dag 2 - 7 Jeruzalem 5 nachten
Dag 7 - 9 Tiberias 2 nachten
Dag 9 - 10 Netenya 1 nacht

 

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines, met een overstap in Istanbul:

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
12 maart 2019 Amsterdam Istanbul TK 1962 13.35 uur

19.00 uur

12 maart 2019 Istanbul Tel Aviv TK 808 21.05 uur 22.10 uur
           
21 maart 2019 Tel Aviv Istanbul TK 795 12.15 uur 15.30 uur
21 maart 2019 Istanbul Amsterdam TK 1955 19.30 uur 21.20 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief