Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Highlights Israël 2021

8 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Reis met ons mee naar het Beloofde Land en dompel u onder in de Bijbelse geschiedenis. Israël is dé bakermat van het christendom en jodendom. Waar  u ook komt gedurende deze reis, de geschiedenis gaat voor u leven. Bijvoorbeeld bij het meer van Tiberias, waar zich talloze Bijbelverhalen hebben afgespeeld. Ook wandelt u over de Via Dolorosa, waar de veertien staties ons herinneren aan de lijdensweg van Jezus. Verder bezoekt u Nazareth, de stad waar Maria de aankondiging ontving en de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt. Gedurende deze reis krijgt de Bijbel een diepere betekenis voor u en komen de Bijbelverhalen tot leven. Wij bezoeken niet alleen de historische hoogtepunten van Israël,  u zult ook onder de indruk zijn van het prachtige en afwisselende landschap. Zo bezoeken wij Banjas waar de oorsprong van de rivier de Jordaan ligt. En uiteraard heeft u tijd om te drijven in de Dode Zee. Het wordt een indrukwekkende reis met vele hoogtepunten. U zult na deze week met onvergetelijke herinneringen en talrijke verhalen terugkomen.

 

 

Hoogtepunten

 • Dode Zee en Massada
 • Bar Mitswa-viering in Jeruzalem
 • Vrije dag om zelf Jeruzalem te verkennen

Programma

Dag 1, vrijdag: Amsterdam - Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv (eventueel met overstap). Aansluitend transfer naar uw hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zaterdag: Jeruzalem Oude Stad

U begint deze dag op de Olijfberg. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over de stad. Vanaf daar wandelt u via de Dominus Flevit Kerk en de hof van Getsemané naar beneden. Hier beginnen de Bijbelverhalen al te leven voor u. Via de Leeuwenpoort, een van de zeven stadspoorten, betreedt u de Oude stad. U brengt een bezoek aan de baden van Betesda, bekend uit het Nieuwe Testament, en het kerkje van St. Anna. Daarna wandelt u over de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. De Heilig Grafkerk is gebouwd op de plek waar Helena het graf van Jezus ontdekte. Het is een bijzondere kerk waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden. Tenslotte loopt u via de Damascuspoort naar de Graftuin. Al met al een echte loopdag.

 

Dag 3, zondag: vrije dag in Jeruzalem

Vandaag heeft u een vrije dag. U heeft ’s morgens eventueel de gelegenheid om een kerkdienst in de Oude Stad bij te wonen.

In de middag kunt u als u dat wilt een bezoek brengen aan Yad Vashem (met de tram).  Yad Vashem is het indrukwekkende monument ter herinnering aan de zes miljoen Joodse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Het geeft u niet alleen informatie over de slachtoffers maar ook over de redders van  de Joden. U zult tijdens dit bezoek tot in het diepst van uw ziel getroffen worden. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de middag vrij te besteden.

 

Dag 4, maandag: Jeruzalem Oude Stad

Wederom brengt u een bezoek aan de Oude Stad. Allereerst bezoekt u het Tempelplein (bezoek onder voorbehoud) waar de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee zich bevinden. Daarna bezoekt u de Klaagmuur om een viering van Bar Mitswa bij te wonen. Joodse jongens mogen vanaf hun 13e voor het eerst voorlezen uit de Thora. Dit bijzondere moment wordt gevierd bij de Klaagmuur, wat erg leuk is om mee te maken.

Aansluitend wandelt u door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude stad, een rustige maar gezellige wijk met diverse winkeltjes. U vindt hier ook de Cardo, vroeger de belangrijkste straat van Jeruzalem. De lunch vindt plaats in de Guesthouse van de Lutherse kerk. Hier zal iemand van de lokale gemeenschap haar verhaal vertellen als Christen in deze multiculturele stad. Een mooi ontmoetingsmoment dus.

Na de lunch wandelt u naar de Zionsberg voor de Zaal van het Laatste Avonmaal en het Graf van Koning David. Uiteraard is er ook nog tijd om soeks te bezoeken en wat inkopen te doen.

 

Dag 5, dinsdag: Jeruzalem - Dode Zee - Tiberias

Vandaag wordt u vroeg gewekt voor een lange maar afwisselende dag. U verlaat Jeruzalem voor een bezoek aan het laagste punt van de aarde: de Dode Zee. Maar eerst brengt u een bezoek aan de rotsvesting Massada, de plek waar de Zeloten massaal zelfmoord pleegden om uit de handen van de Romeinen te blijven. Een kabelbaan brengt u naar boven. Tevens bezoekt u Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier voor Saul. Na een stop bij de Dode Zee, waar u tijd heeft om te drijven in het zoute water, rijden we door de Jordaanvallei naar Tiberias. De laatste stop voor Tiberias is Qasr el Yahud. De plek waarvan men zegt dat Jezus er gedoopt is door Johannes de Doper. Aan het einde van de middag arriveert u in Tiberias.

 

Dag 6, woensdag: meer van Tiberias en omgeving

Als eerste brengt u een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft gesproken. Het ligt prachtig met mooi uitzicht op het meer van Tiberias. Vanuit hier wandelt u naar de kerk van Tabgha: de kerk van de Broden en Vissen. Daarna bezoekt u Kapernaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Dit is ook het dorp waar Jezus een tijdje woonde tijdens zijn werk als leider in Galilea.

Na de lunch rijdt naar het noordelijke deel van Israël. U bezoekt Banjas en maakt er een mooie wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan. Via de Golan hoogvlakte rijdt u terug naar Tiberias.

 

Dag 7, donderdag: Tiberias - Nazareth - Netanya

Deze morgen begint u met een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte en geniet van het uitzicht. Vervolgens bezoekt u de Arabische stad Nazareth, tegenwoordig een drukke moderne stad. U vindt er de Aankondigingskerk,  de plek waar het Kerstverhaal begint. Het is de plaats waar de engel Gabriel de geboorte van Jezus aankondigde. De kerk is een  enorme basiliek omgeven met prachtige afbeeldingen van de Madonna met het Kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld.

Na dit bezoek rijdt de bus naar Caesarea, prachtig aan zee gelegen. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht.  Hier ziet u het goed bewaarde theater, dat nog steeds gebruikt wordt en ook een Romeins aquaduct.

Daarna door naar Netanya, een gezellige badplaats aan de Middellandse Zee voor de laatste overnachting.

 

Dag 8, vrijdag: Netanya-Tel Aviv-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam (evt. met overstap)

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
19-2-2021
Roel Meijer
Te boeken
1.350,-
Houd me op de hoogte
30-4-2021
 
Te boeken
1.495,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam (al dan niet met overstap)
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 1, 3 en 8)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Lunches op heen- en terugreis en vrije zondag
 • Toeslag éénpersoonskamer €375
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten van een of meerdere verzekeringen
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-5

Jeruzalem

Hotel Caesar

4 nachten

Dag 5-7

Tiberias

Hotel Golan

2 nachten

Dag 7-8

Netanya

Hotel King Solomon

1 nacht

 

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

19/02/21

Amsterdam

Istanbul

TK7769

13.35

19.00

19/02/21

Istanbul

Tel Aviv

TK7710

21.10

22.10

26/02/21

Tel Aviv

Istanbul

TK7711

06.10

09.30

26/02/21

Istanbul

Amsterdam

TK7768

10.50

12.35

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

30/04/21

Amsterdam

Wenen

OS372

10.00

11.55

30/04/21

Wenen

Tel Aviv

OS861

13.20

17.45

07/05/21

Tel Aviv

Wenen

OS8581

16.10

18.55

07/05/21

Wenen

Amsterdam

OS377

20.20

22.15

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 19 februari staat gepland voor zaterdag 16 januari 2021.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief