Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Koen Holtzapffel en Tjaard Barnard

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1 Zondag 01/03: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv, rechtstreeks. Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, maandag 02/03: Oude stad

De bus zet u af op de Olijfberg, bij het panoramapunt, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Al wandelend naar beneden komt u langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemané. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen. Daarna gaat u naar de Klaagmuur, waar op maandagochtend de Bar Mitswa-viering plaats vindt: jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. Je kunt je gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken. Vervolgens wandelt u  door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude Stad en ziet er o.a. de Cardo. Het is een gezellig wijkje en bij de Cardo zijn mooie winkeltjes te vinden. Tot slot loopt u nog via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag. Na deze lange dag, gaat u terug naar het hotel.

 

Dag 3, dinsdag 03/03: Yad Vashem en het Israel Museum

In de ochtend brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Ook maakt u een fotostop bij de Menora en de Knesset. Vervolgens gaat u naar het Israël Museum, waar de maquette van de oude tempel te zien is en de Dode Zee rollen.

 

Dag 4, woensdag 04/03: Dode Zee

Vroeg opstaan is het devies want deze dag wordt een lange afwisselende dag. U vertrekt uit Jeruzalem voor een dagtocht naar het Dode Zeegebied. Het eerste bezoek zal aan Massada zijn. Met de kabelbaan bezoekt u deze Herodiaanse burcht en hoort daar het wonderbaarlijke verhaal van wat zich op deze plaats heeft afgespeeld. Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Misschien ziet u nog een steenbok lopen of een klipdas?  Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee. In de bijbel ook wel ‘Zoutzee’ of ‘Woestijnzee’ genoemd. Het drijven is een belevenis op zich, en het is bovendien een weldaad voor de huid. De laatste stop is bij Qumran, de vindplaats van de Dode Zee rollen. Dan terug naar Jeruzalem.

 

DAG 5, donderdag 05/03: Jeruzalem - Tiberias

Vertrek uit Jeruzalem en door de Jordaanvallei naar Galilea. De eerste stop is bi de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr El Yahud, Daarna brengt u een bezoek aan de fraaie opgravingen van Bet-Sean. Bij kibboets Shaar HaGolan krijgt u een rondleiding over de kibboets. Tenslotte door naar Tiberias, waar u overnacht.

 

DAG 6, vrijdag 06/03: In de buurt van het meer en Akko

De dag begint al vroeg met een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving.  Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Het ligt prachtig aan het water. In de middag bezoekt u de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. Je vindt hier een Citadel, een grote Moskee en een oude Karavanserai. Verder is er een kleine, gezellige soek. Na dit bezoek rijdt de bus terug naar Tiberias.

 

DAG 7, zaterdag 07/03: Tiberias-Netanya

In de ochtend rijdt u via het drukke Arabische stadje Nazaret, bekend om de Aankondigingkerk, naar het Karmelgebergte en het klooster Muhraka (met prachtig uitzicht). Daarna rijdt u verder naar de kust en brengt u een bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. U ziet er het prachtige theater en de opgravingen van de oude stad. Ook bezoekt u de bijzondere mediapresentatie. Daarna naar het gezellige Netanya, voor de laatste overnachting.

 

DAG 8, zondag 08/03: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en rechtstreekse terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.p basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches 
 • Excursie- en entreegelden 
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag       

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 390,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                  

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie

15-19 personen                         €1779,-

20 - 24 personen                      € 1675,- 

25 - 30 personen                      € 1600,- 

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-5 Jeruzalem 4 nachten
Dag 5-7 Toberias 2 nachten
Dag 7-8 Netanya 1 nacht
  Totaal 7 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief