Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël met Parochie Sint Maarten

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Dag 1, zondag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, rechtstreeks met El Al. Transfer naar uw accommodatie in de Negev.

 

Dag 2, maandag: Negev

Prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqeer, de kibbutz waar zich het huisje van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bevindt. Ben Gurion wilde met name jongeren inspireren om voor de Negev te gaan. Vanaf het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heb je een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken. Verder maakt u een mooie wandeling bij Ein Avdat, een prachtig stukje natuur. Wie in Ein Avdat loopt, waant zich voor even in een andere wereld. Het is een kloof waarvan de steile wanden uit witte klaksteen bestaan. In het midden loopt een stroompje, dat zijn oorsprong vindt in de bron. Het riviertje de Zin heeft een door ravijnen en wadi’s slingerende loop van ongeveer 120 km, die begint bij het zuidelijke Mitpze Ramon en eindigt in de Dode Zee. Bij Ein Avdat heeft zich een ijskoude poel water gevormd, waardoor u hier een bijzondere vegetatie vindt, en dat midden in de woestijn! Veel dieren komen hier in de vroege morgen drinken van het frisse water. U bezoekt ook de opgravingen van Avdat, een oude Nabatese stad, dat de gehele omgeving domineert. U vindt er resten van woningen, kerken en badhuizen. Tot slot gaat u naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, vanwaar u prachtig uitkijkt over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is ca 300 meter diep, 8 km breed en 40 km lang. Daarna terug naar de accommodatie.

 

Dag 3, dinsdag: Via Dode Zee naar Betlehem

’s Morgens vertrekt de bus richting Betlehem. De eerste stop is bij Ein Bokek, waar u kan drijven op het zoute water van de Dode Zee. U bevindt zich op het diepste punt ter aarde en kunt al dobberend uitkijken over Jordanië. Wat een bijzondere ervaring! Daarna bezoekt u de Herodiaanse burcht Massada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. U hoort er het bijzondere verhaal dat zich hier afspeelde. Iets verder naar het noorden maakt u bij Engedi een wandeling naar de Shulamit waterval. Misschien ziet u er nog een klipdas? David verborg zich hier voor Saul en sneed een stuk van zijn mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Onderweg naar Jeruzalem ziet u ook nog de rots bij Qumran, waar een herdersjongen enkele van de Dode Zeerollen heeft gevonden. Al met al een mooie dag, volop natuur.

Overnachting in Betlehem.

 

Dag 4, woensdag: Betlehem en Yad Vashem

In de ochtend bezoek aan Betlehem. U ziet er de Geboortekerk, die werd gebouwd van zware stenen en het uiterlijk kreeg van een vesting. De hoofdingang werd dichtgemetseld en alleen een kleine en lage doorgang bleef open. Op deze manier konden geen ruiters te paard of met kameel de kerk aanvallen. De kerk is 54 meter lang en 26 meter breed en er zijn vijf schepen, gemarkeerd door vier rijen kalkstenen zuilen. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder ook een Grieks-orthodoxe klooster, de rooms-katholieke St. Catharinakerk en verschillende grotten. Verder gaat u ook naar de Herdersvelden van Beit Sahur, waar u een Eucharistieviering zult hebben en eventueel de Melkgrot. Daarna naar Jeruzalem voor de lunch en een bezoek aan Yad Vashem. In dit indrukwekkende museum krijgt u ruimschoots gelegenheid om rond te kijken, zowel in het binnengedeelte van het museum als het buitengedeelte. Niet alleen informatieborden en foto’s maar ook interviews en beelden op kleine en grote schermen, geven een beeld van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 5, donderdag: Oude Stad

Als het kan gaan we eerst naar het Tempelplein, met de Rotskoepel en Al Aqsa Moskee, en daarna maakt u de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur mee. Joodse jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen onder toeziend oog van hun familie. Ontzettend leuk om hier getuige van te mogen zijn. U wandelt vervolgens door de Joodse Wijk naar de Zionpoort. Buiten de muur bezoekt u Petrus in Gallicantu, het Cenakel met de zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van koning David. Daarna gaat u weer terug naar de Oude Stad en ziet u o.a. nog de Cardo. Een noord-zuid lopende straat die Cardo Maximus werd genoemd als het de hoofdstraat betrof. Hier lagen vroeger alle winkels aan. Ook nu zijn er nog vele mooie winkeltjes en kunstgalerieën in deze buurt. Al met al een echte loopdag. ’s Avonds een lichtjestoer door de stad.

 

Dag 6, vrijdag: Jeruzalem-Olijfberg-Tiberias

De bus zet u af op de Olijfberg. Hier vandaan wandelt u via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, gelegen aan de voet van de Olijfberg. De Olijfbomen die hier staan, zijn eeuwenoud. Vroeger zou Jezus hier zijn samengekomen met zijn discipelen na zijn laatste Avondmaal. Nu staan de olijfbomen in keurig aangelegde bloemenperkjes. Via de Leeuwenpoort loopt u vervolgens de Oude Stad binnen en ziet u Betesda, de St. Annakerk en Litostrotos. U volgt de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Hier heeft u een Eucharistieviering. Daarna rijdt u door de Jordaanvallei richting het Meer van Tiberias. Onderweg nog een korte stop bij de Doopplaats aan de Jordaan: Qasr el Yahud, de vermoedelijke plek waar Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Slechts een paar meter verderop ligt Jordanië, alleen al dat maakt de plek bijzonder. Daarna wordt de route vervolgd richting het meer. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 7, zaterdag: In de buurt van het meer

’s Morgens maakt u een boottocht op het Meer van Tiberias. Ervaar de stilte op het water. Daarna bezoekt u de opgravingen van Magdala, vlak bij het meer gelegen. Ook bezoekt u Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kunt u mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. In de middag bezoekt u het mooie Gamla National Park, Massada van het Noorden. In de hoger gelegen stad, waar nog een aantal overblijfselen van terug te vinden zijn, pleegden de joden massaal zelfmoord door van de top omlaag te springen. Maar Gamla is ook bekend vanwege de enorme vale gieren die hier huizen. Misschien heeft u geluk en ziet u deze machtige roofvogels vliegen. Hun vleugels hebben een spanwijdte van twee meter. Na dit bezoek rijdt u terug naar Tiberias.

 

Dag 8, zondag: Berg der Zaligsprekingen en Gan Hashelosha

In de ochtend gaat u naar de Berg der Zaligsprekingen voor een Eucharistieviering. Het is prachtig gelegen te midden van mooie tuinen met uitzicht op het meer. Vervolgens lopend door de velden naar Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. In de middag bezoek aan de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, een prachtig natuurpark, waar men zich kan ontspannen en waar eventueel gezwommen kan worden. Terugrit door het fraaie Gilboagebergte.

 

Dag 9, maandag: Tiberias-Netanya

De dag begint met een bezoek aan de berg Tabor. Het laatste stukje wordt per taxi afgelegd. Dan rijdt u per bus verder naar Nazaret en bezoekt hier de Aankondigingkerk! Ook gaat u naar het Mary of Nazaret International Centre. Natuurlijk wordt Kana niet overgeslagen. Tenslotte met de bus door naar Netanya voor de laatste overnachting.

 

Dag 10, dinsdag: Terugreis

In de heel vroege ochtend transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met El Al                   
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches   
 • Excursie- en entreegelden   
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag   
 • Lichtjestour in Jeruzalem     

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 410,-
 • Reserverkingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 30 personen.

 

Prijsindicatie

30-35 personen               1877,-

Meer dan 35 personen    1820,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Mashabei 2 nachten
Dag 3-4 Bethlehem 1 nacht
Dag 4-6 Jeruzalem 2 nachten
Dag 6-9 Tiberias 3 nachten
Dag 9-10 Netanya 1 nacht
  Totaal 9 nachten

 

Vluchtschema El Al (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
27 oktober 2019 Amsterdam Tel Aviv LY 338 11.35 uur 17.00 uur
           
05 november 2019 Tel Aviv Amsterdam LY 337 06.15 uur 10.25 uur

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief