Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ierland - Naar het groene eiland van St. Patrick

Groepsrondreis, Vliegreis

Ongerept en groen. Dat is wat boven komt voor wie aan Ierland denkt. En natuurlijk gastvrijheid en gezelligheid. Toch biedt Ierland veel meer dan met een glas Guinness in de pub zitten (al zullen we dat zeker doen) en luisteren naar vrolijke volksmuziek van bands zoals de Dubliners. Ierland is vooral het land van Sint Patrick, Sint Kevin en Sint Columba. Heiligen, die misschien nooit officieel erkend zijn, maar wel hun sporen hebben nagelaten. De Keltische traditie binnen het Christendom is levendiger dan ooit en dat kleurt deze reis. Beginnend in en rondom Dublin gaat de reis naar Limerick, Killarney en Cork. Vandaar weer terug naar Dublin via Tipperary en Kildare. Heuvels en oude kastelen, abdijen en Keltische kruizen, blauwe meren en steile kliffen. Allemaal geven ze een indruk van dit prachtige eiland. Voor mij heeft deze reis een extra dimensie. Deel van mij jeugd heb ik er doorgebracht en laat u vanuit mijn herinneringen graag de mooiste plekken zien.

 

Ds. Bert L. van der Woude

Programma

Dag 1, vrijdag 21 juni: op reis

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Dublin per Aer Lingus (aankomst 14.35 uur). Op het vliegveld treft u uw buschauffeur, die u de gehele reis vergezelt. Transfer naar het centrum van Dublin en vrije tijd. 's Avonds woont u de evensong bij in de kathedraal van St. Patrick (onder voorbehoud). Hierna naar uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 2, zaterdag 22 juni: Boyne valley

Na het ontbijt per touringcar naar de vallei van de rivier Boyne. Hier bezoekt u Trim Castle, het grootste Anglo-Normandische kasteel in Ierland, waarvan de bouw in 12e eeuw begon. Vervolgens naar de Hill of Tara. Deze plek speelt al een rol sinds de prehistorie en onder de Ierse koningen was het een plaats van zowel politiek als religieus belang. Na de lunch wordt Malahide Castle met de daarbijhorende tuinen bezocht. Ook hiervan gaat de geschiedenis zo'n 800 jaar terug. Terug naar uw hotel. Diner in Abbey Tavern Howth.


Dag 3, zondag 23 juni: Dublin

In de ochtend bestaat de mogelijkheid  een dienst bij te wonen in de Dublin Central Mission. Hierna vrije tijd (lunch exclusief). ’s Middags bezichtigt u Dublin met ondermeer Trinity College waar u het befaamde 9e-eeuwse Book of Kells ziet. Per touringcar terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4, maandag 24 juni: doorreis naar Limerick

Vandaag reist u van oost naar west door Ierland. Onderweg een bezoek aan de kerkruïnes en Keltische hoogkruizen van Clonmacnoise. Ook gaat het naar Lough Derg, het één na grootste meer in de Republiek Ierland. Hierna rijdt u naar Limerick voor overnachting. Diner in Bunratty Castle.


Dag 5, dinsdag 25 juni: Cliffs of Moher

U ontdekt The Burren, een uniek kalksteenplateau dat wel wat weg heeft van een maanlandschap. Tussen de grillige rotspartijen groeien bijzondere planten. Tevens bezoekt u de werelberoemde Cliffs of Moher, loodrecht uit de oceaan oprijzende kliffen van wel 200 meter hoog. U kijkt uit over de eindeloze oceaan en nergens is er land in zicht…. In de namiddag aankomst in Killarney.

Dag 6, woensdag 26 juni: Ring of Kerry

Vandaag staat een tour op het programma over de Ring of Kerry, een lus van ongeveer 175 km langs de kust van het schiereiland Iveragh. Onderweg wordt verschillende keren gestopt. Bijvoorbeeld voor de lunch. Geniet u van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Dag 7, donderdag 27 juni: Blarney Castle en Cork

Na het ontbijt vertrek per touringcar richting Cork. Onderweg wordt een bezoek gebracht Balrney Castle met zijn roemruchte verleden. Lunch onderweg en in de middag aankomst in Cork. Onder leiding van een lokale gids bezichtigt u de een na grootste stad van Ierland, waarvan het stadsbeeld wordt bepaald door imposante kerktorens in victoriaans-gotische stijl zoals St. Fin Barre’s en St. Anne Church. Diner en overnachting in Cork.


Dag 8, vrijdag 28 juni: Rock of Cashel en whiskey proeven

Vanuit Cork richting Dublin. U bezoekt de beroemde Rock of Cashel waar St. Patrick, bescherm-heilige van Ierland, boven op de rots troont. Na de lunch is het tijd voor iets heel anders. In de whiskeystokerij van Midleton wordt getoond hoe de bekende Ierse whiskey gestookt wordt. Een proeverij mag uiteraard niet ontbreken. Cheers! Doorreis richting Dublin (Moran) voor diner en overnachting.

Dag 9, zaterdag 29 juni: terug naar huis

Na het ontbijt uitchecken en transfer naar de luchhaven van Dublin. Vertrek om 10.15 uur naar Amsterdam.

Accommodaties

Kingswood Hotel Citywest

Dag 1 - 4 verblijft u in het Kingswood Hotel Citywest.

Kingswood Hotel Citywest

Dag 1 - 4 verblijft u in het Kingswood Hotel Citywest.

terug

Maldron Hotel

Dag 4 - 5 verblijft u in het Maldron Hotel.

Maldron Hotel

Dag 4 - 5 verblijft u in het Maldron Hotel.

terug

Killarney Heights Hotel

Dag 5 - 7 verblijft u in het Killarney Heights Hotel.

Killarney Heights Hotel

Dag 5 - 7 verblijft u in het Killarney Heights Hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

- Luchthavenbelasting/ brandstoftoeslag

- Ruimbagage 20 kg.

- Vervoer ter plaatse

- Verblijf in 3/4-sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer

  met ontbijt en 6x diner

- Diner Abbey Tavern Howth

- Diner Bunratty Castle

- Lunches (behalve dag 1, 3 en 9)

- Entreegelden

- Lokale gids in Cork

- Fooien

 

Niet inbegrepen:

- Lunches dag 1, 3 en 9

- Drankjes tijdens de diners (behalve dag 2 en 4)

- Eenpersoonskamertoeslag 220,-

- Overige uitgaven van persoonlijke aard

- Reisverzekering 17,28

- Annuleringsverzekering (incl. 21% assurantiebelasting) 6,65%

  van de reissom

 

 

Overige informatie

De groepsgrootte voor deze reis is 35 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen): Aer Lingus

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
21 juni 2019 Amsterdam Dublin EI 605 13.40 14.25
           
29 juni 2019 Dublin Amsterdam EI 604 10.15 13.00
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief