Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Griekenland - In de voetsporen van Paulus

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Paulusreis Griekenland onder leiding van Gijs Zomer

Griekenland is een complete vakantiebestemming voor iedere type reiziger. Of u nu wilt genieten op één van de duizenden stranden of dat u zich wilt laten onderdompelen in de rijke historie van het land, het kan hier allemaal. Tijdens deze reis volgen wij de voetsporen van apostel Paulus van zijn zendingsreizen. De plaatsen waar hij voet aan land heeft gezet en gewerkt heeft komen uitgebreid aanbod en zullen afgewisseld worden met tours door de indrukwekkende bergen en langs de kust.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 9 april 2018: Amsterdam – Thessaloniki

U vliegt vandaag rechtstreeks naar Thessaloniki. Na aankomst maakt u een tour door het centrum van de stad centrum, langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Heilige Dimitrioskerk uit de 5e eeuw, de triomfboog van Galerius en de witte toren.

 

Dag 2, dinsdag  10 april  2018: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Deze tour door Griekenland begint met een uitstapje naar de ruïnes van het oude Phillipi. Paulus, die hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een Christengemeente. Ook vandaag de dag is nog veel te zien uit Paulus’ dagen zoals de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia de purperverkoopster werd gedoopt. Na de lunch staat Kavala op de planning, in de Bijbel Neapolis genoemd. Dit is de havenstad waar Paulus voor het eerst Europa binnen kwam. Na een stadstour rijden we terug naar Thessaloniki.

 

Dag 3, woensdag 11 april  2018: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

Na het ontbijt gaat de dag van start met een bezoek aan Veria, één van de antieke Macedonische steden die een bloeiende Christelijke gemeente van Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid in Veria is het gedachtenismonument aan de prediking van Paulus, waar hij predikte voor zijn volgelingen.

We vervolgen onze weg naar Vergina, de voormalige hoofdstad van het oude Macedonië. Hier bezoeken we de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren 70.

 

Dag 4, donderdag 12 april 2018: Kalambaka – Delphi

Vandaag staat een bezoek aan de Meteorakloosters op het programma. Deze imposante kloosters die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden deze verschillende kloosters. Na deze indrukwekkende kloosters, vervolgt de tour zich door de bergen van Centraal-Griekenland richting  Delphi, gelegen in het Parnassosgebergte.

 

Dag 5, vrijdag 13 april 2018: Delphi – Ossias Loukas – Tolo

Vroeg in de ochtend is het tijd voor de archeologische site van Delphi. In dit oude religieuze centrum staan nog de overblijfselen van fraaie tempels, het theater en het stadion.

Na Delphi vervolgt de route zich naar het klooster Ossias Loukas. Dit klooster wordt in architectonisch opzicht gezien als één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland.

Vervolgens gaat de rit naar de badplaats Tolo, voor meerdere overnachtingen.

 

Dag 6, zaterdag 14 april 2018: Cruise naar Hydra en Spetses

Vandaag blijft de bus staan en is er een relaxte boottocht geboekt naar de eilanden Hydra en Spetses. Hydra is een rotsachtig eiland met een oppervlakte van ongeveer 52 km². De hoofdplaats is schilderachtig met vestingwerken in de haven, een 18e eeuws klooster en mooie neo-klassieke herenhuizen. Er rijden geen auto’s op Hydra, het vervoer gaat per koets of ezel.

Het groene Spetses is nog kleiner, ongeveer 22 km² en is net als Hydra vrijwel autovrij. Het enige stadje van betekenis is Spetses Town dat zich twee kilometer langs de kust uitstrekt. Het bestaat uit fraai versierde herenhuizen en met kiezelstenen gedecoreerde straatjes.

 

Dag 7, zondag 15 april 2018: rustdag

Er staat op deze zondag niets gepland. Indien mogelijk bezoeken we een lokale  kerkdienst of organiseren een samenkomst in het hotel.

 

Dag 8, maandag 16 april 2018: Epidaurus, Mycene en Nafplion

Op het programma staan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers en de akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon en een bezoek meer dan waard. Op de weg terug naar Tolo wordt de stad Nafplion niet overgeslagen. De restanten van oude beschavingen zijn hier zichtbaar en het oude staddeel is prachtig.

 

Dag 9, dinsdag 17 april 2018: Tolo – Kanaal van Korinthe - Athene

Vandaag  reizen we door naar het eindpunt van deze reis: Athene. De rit gaat via het kanaal van Korinthe wat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van dit smalle kanaal. Een echte bezienswaardigheid. Na de check-in in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 10, woensdag 18 april 2018: Athene

Als eerste op het programma  staan de  Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken. Tegenwoordig is hier een trap gemaakt aan de linker kant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Onderaan de heuvel met de Acropolis ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten , het religieuze centrum en de zetel van justitie. In alle tijden van de geschiedenis van de stad is deze in gebruik geweest. Vroeg in de 6e eeuw, werd de Agora een marktplein. Het New National Museum mag deze dag niet worden overgeslagen. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de  rijke historie van Griekenland. De oudste woonwijk van de stad Plaka is ook goed te combineren met dit alles. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. De kronkelende straatjes met kleurige bougainville leiden naar boven naar de Acropolis, die ook vanaf iedere plek te zien is.

 

Dag 11, donderdag 19 april 2018: vrije dag in Athene

Deze laatste dag van deze reis heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij het parlement bekijken, de bloemenmarkt bezoeken en andere straatjes in Plaka ontdekken.  Met de metro in de stad is alles goed te bereiken. Met de metro of een taxi naar het benedenstation Lykavittos berg nemen is ook zeker een aanrader. Hiervandaan vertrekt een tandradbaantje naar de top waar u een schitterend uitzicht heeft over de stad.

 

Dag 12, vrijdag 20 april  2018: Athene – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken. Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog vrije tijd voordat de transfer naar de luchthaven van Athene gaat voor de terugvlucht naar Amsterdam. Een prachtige rondreis door Griekenland ligt achter ons.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Griekenland - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Thessaloniki / Athene – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning tijdens de gehele reis
 • 11 overnachtingen in driesterren hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamer met eigen bad en/of douche en toilet
 • Reis op basis van volpension (behalve lunch op dag 1 en dag 12)
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids tijdens de reis (dag 1 t/m 11)
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Toeristenbelasting
 • Fooien voor gids, chauffeur, hotel- en restaurantpersoneel

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 250,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen
 • extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches op dag 1 en 12
 • Drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

 

Hotelovernachtingen

Dag 1 – 3

Thessaloniki

3-sterrenhotel

2 nachten

Dag 3 – 4

Kalambaka

3-sterrenhotel

1 nacht

Dag 4 – 5

Delphi

3-sterrenhotel

1 nacht

Dag 5 – 9

Tolo

3-sterrenhotel

4 nachten

Dag 9 – 12

Athene

3-sterrenhotel

3 nachten

 

 

Totaal

11 nachten

 

Vluchtinformatie (alle vluchten zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

9 april 2018

Amsterdam

Thessaloniki

HV5807

07:15

11:05

 

 

 

 

 

 

20 april 2018

Athene

Amsterdam

HV6868

11:45

14:20

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief