Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

O.l.v. Ton van der Wekken en Andries Peterson

10 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

In relatief korte tijd leert u Griekenland van een hele andere kant kennen. Griekenland is niet alleen een vakantieland bij uitstek maar ook het land waar de apostel Paulus zijn sporen naliet tijdens zijn bekende zendingsreizen. U bezoekt de plaatsen waar Paulus is geweest zoals Athene met de beroemde Acropolis, het heiligdom Delfi en het antieke Korinthe. Ook verblijft u een aantal dagen in het gezellige plaatsje Tolo aan de kust.

 

Programma

Dag 1, dinsdag 6 april 2021: Amsterdam – Thessaloniki

U vliegt in de ochtend rechtstreeks naar Thessaloniki. Na aankomst maakt u een oriëntatietocht door het centrum van de stad centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Heilige Dimitrioskerk uit de 5e eeuw, de triomfboog van Galerius en de witte toren. Twee overnachtingen in Thessaloniki.

 

Dag 2, woensdag 7 april 2021: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Vandaag gaat u naar de ruïnes van het oude Phillippi. Paulus die hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een christengemeente. Ook vandaag is nog veel te zien uit Paulus’ dagen zoals de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. In Kavala ziet u het Paulusmonument. Vervolgens naar Thessaloniki waar u de oude bovenstad bezoekt die met haar smalle straten en kleine huizen nog wat oosters aandoet. Ook een bezoek aan de Heilige Dimitrioskerk uit de 5e eeuw.

 

Dag 3, donderdag 8 april 2021: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

De dag van start met een bezoek aan Veria, één van de antieke Macedonische steden die een bloeiende Christelijke gemeente van Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het gedachtenis monument aan de prediking van Paulus, waar hij predikte voor zijn volgelingen. Hierna vervolgt de weg naar Vergina. Hier bezoekt u de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren 70. Overnachting in Kalambaka.

 

Dag 4, vrijdag 9 april 2021: Kalambaka – Delphi

Vandaag staat een bezoek aan de Meteorakloosters op het programma. Deze imposante kloosters die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden deze verschillende kloosters. Ook bezoekt u een iconenwerkplaats. Na deze indrukwekkende kloosters, vervolgt de tour zich door de bergen van Centraal-Griekenland richting Delphi, gelegen in het Parnassosgebergte. Overnachting in Delfi.

 

Dag 5, zaterdag 10 april 2021: Delphi – Ossias Loukas – Tolo

Vroeg in de ochtend is het tijd voor de archeologische site van Delphi. In dit oude religieuze centrum staan nog de overblijfselen van fraaie tempels, het theater en het stadion. Na Delphi reist u naar het klooster Ossias Loukas. Dit klooster wordt in architectonisch opzicht gezien als één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. Vervolgens gaat de rit naar de badplaats Tolo voor drie overnachtingen.

   

Dag 6, zondag 11 april 2021: rustdag

Er staat op deze zondag geen programma gepland. Eventueel kunt u een Orthodoxe kerkdienst meemaken. Aansluitend de lunch in het hotel. De middag is verder vrij te besteden.

 

Dag 7, maandag 12 april 2021: Epidaurus – Mycene – Nafplion

Op het programma staan de antieke plaatsen Epidaurus en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers en de akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon en een bezoek meer dan waard. Op de weg terug naar Tolo wordt de stad Nafplion niet overgeslagen. De restanten van oude beschavingen zijn hier zichtbaar en het oude staddeel is prachtig.

 

Dag 8, dinsdag 13 april 2021: Tolo – Korinthe Kanaal van Korinthe – Athene

Vandaag reist u door naar het eindpunt van deze reis: Athene. Onderweg langs het antieke Korinthe waar u onder andere de tempel van Apollo uit de 6e eeuw v.Chr. en de fontein van Peirene ziet met zijn stenen bogen en zuilen. De rit gaat via het kanaal van Korinthe wat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van dit smalle kanaal. Een echte bezienswaardigheid.

 

Dag 9, woensdag 14 april 2021: Athene

Als eerste op het programma staan de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken. Tegenwoordig is hier een trap gemaakt aan de linker kant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Onderaan de heuvel met de Acropolis ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. In alle tijden van de geschiedenis van de stad is deze in gebruik geweest. Vroeg in de 6e eeuw, werd de Agora een marktplein. U kunt wellicht ook de wisseling van de wacht bij het parlement bijwonen. Het New National Museum mag deze dag niet worden overgeslagen. Dit is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. De bijzondere collectie geeft een goed beeld van de rijke historie van Griekenland. De oudste woonwijk van de stad Plaka is ook goed te combineren met dit alles. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan. De kronkelende straatjes met kleurige bougainville leiden naar boven waar de Acropolis staat, die ook vanaf iedere plek te zien is.

 

Dag 10, donderdag 15 april 2021: Athene – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken. Tot aan de transfer naar de luchthaven van Athene heeft u vrije tijd. In de avond de terugvlucht naar Amsterdam. Een prachtige rondreis door Griekenland ligt achter u.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
6-4-2021
 
Volgeboekt
1.655,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Thessaloniki / Athene – Amsterdam (evt. met overstap) incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Excursies en entrees volgens programma
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer € 269,-
 • Drankjes
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Het minimale aantal deelnemers voor deze reis is 30 personen.

 

Overnachtingen(onder voorbehoud van wijzigingen)

Thessaloniki 2 nachten Hotel Capsis ****
Kalambaka 1 nacht Hotel Kosta Famissi ***
Delfi 1 nacht

Hotel Parnassos ***

Tolo 3 nachten Hotel Minoa **
Athene 2 nachten

Hotel Crystal City***

 

 

Vluchtgegevens Transavia:(onder voorbehoud van beschikbaarheid en schemawijzigingen)

Datum van naar vluchtnummer vertrek aankomst
dinsdag 6 april 2021 Amsterdam Thessaloniki HV 5805 07.15 uur

11.05 uur

donderdag 15 april 2021 Athene Amsterdam HV 6866 20.35 uur 23.10 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief