Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

1-Jeruzalem Israël
Rondreis Israël

Rondreis Israël o.l.v. Dhr. A. Inderwisch

12 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Tijdens deze uitgebreide rondreis door Israël maakt u kennis met de vele facetten van dit land. U reist van de Negev-woestijn via het Dode Zee-gebied op naar het oude Jeruzalem. Een boeiende en bijzondere stad. Natuurlijk ontbreken ook Betlehem en Nazaret niet tijdens deze reis. In het groene Galilea verblijft u in een mooie kibboets en maakt u een wandeling over het Gospel Trail. Geniet er van de mooie natuur. De reis eindigt aan de kust waar u onder meer Caesarea en Akko zult bezoeken. Kortom, een heel divers programma. Gaat u mee?

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Tel Aviv

Vlucht met El Al van Amsterdam naar Tel Aviv. Transfer Ben Gurion Airport – Mashabei Sade (kibboets Mashabim). Diner - overnachting

 

Dag 2, donderdag: Negev

Bezoek aan Sde Boker (kibbutz waar Ben Gurion woonde) en museum. Naar Ein Avdat voor een wandeling door de woestijn. Ook bezoeken we de Nabatese opgravingen in Avdat. We sluiten de dag af met een bezoek aan Mitzpe Ramon, met een prachtig uitzicht op de krater. Terug naar de kibboets voor diner – overnachting.

 

Dag 3, vrijdag: Via Dode Zee naar Jeruzalem

Vroeg vertrek naar Ein Bokek – drijven in de Dode Zee – bij voorkeur maken we gebruik van de voorzieningen van Hotel Lot. Naar Massada – bezoek aan de rots. We gaan met de kabelbaan omhoog. Dan naar Ein Gedi, waar we een wandeling naar de Shulamit waterval maken. Korte stop bij Qumran om indruk te krijgen van de rotswanden. Dan naar Jeruzalem voor de start van de Sabbat. Dan naar het hotel voor diner – overnachting. Een lange dag.

 

Dag 4, zaterdag: Oude stad

Start op de Olijfberg en wandeling naar beneden via Dominus Flevit – Hof van Olijven en de Leeuwenpoort. Dan naar St. Anna, Betesda en Lithostrotos. Dan lunch (lunch bij Armeens Restaurant of Oostenrijks Hospitium aan de vierde statie). Vervolgens via de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Een echte loopdag. Terug naar hotel. Diner – overnachting.

 

Dag 5, zondag: Yad Vashem – Betlehem

‘s Morgens bezoek aan West-Jeruzalem: stop bij de Knesset en bezoek aan Yad Vashem, gedachteniscentrum van de Holocaust. In de middag naar Bethlehem met lunch bij Tent of Nations restaurant bij de herdersvelden. Tot slot bezoek aan de Geboortekerk. Diner - overnachting

In de avond een zondagsviering in het hotel.

 

Dag 6, maandag: Oude stad

Tempelplein – Klaagmuur – Joodse wijk met Cardo, Cenakel – Graf van David – Dormitiokerk. Tot slot bezoek aan Stad van David met wandeling door de tunnels van Hizkia. Diner – overnachting. Eventueel avondtour Jeruzalem.

 

Dag 7, dinsdag: Jeruzalem – Ein Harod

Vertrek door de Jordaanvallei naar het noorden en bezoek aan de opgravingen van Bet-Sean. Dan zwemmen bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha. Vervolgens naar Kibboets Ein Harod voor diner – overnachting.

 

Dag 8, woensdag: In de buurt van het meer

Start bij de Berg van de Zaligsprekingen en  te voet naar Tabgha. Dan bezoek aan Kafarnaum. In de middag bezoek aan Tsfat met bezoek aan een tweetal synagoges. Evtueel nog een korte rit over de Golan. Tot slot nog een boottocht op het meer vanaf Ginosar. Terug naar Ein Harod voor diner – overnachting.

 

Dag 9, donderdag: Nazaret en Gospeltrail

Bezoek aan Kana. Daarna naar Nazareth Village (soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus) en naar de Kerk van de Aankondiging. Na de lunch naar Nabi Shuaib voor een wandeling over de Gospeltrail. (precieze traject eventueel met de gids afstemmen, afhankelijk van de tijd). Terug naar Ein Harod. Diner – overnachting.

 

Dag 10, vrijdag: Ein Harod – Netanya

Vertrek uit Ein Harod. Eerst naar Tel Meggido, het oude Armageddon. Dan naar de opgravingen van Caesarea. Vervolgens naar Netanya. Indien mogelijk een rondleiding door Nomi Friedman in synagoge. Diner – overnachting in Netanya.

 

Dag 11, zaterdag: Het noorden

Dagtocht vanuit Netanya. Eerst naar Karmelgebergte met klooster Muhraka. Dan via Haifa naar Akko voor een bezoek. Tenslotte naar de Grotten van Rosh Hanikra, bekend om de witte krijtrotsen. Terug naar Netanya. Diner – overnachting.

 

Dag 12, zondag: Tel Aviv – Amsterdam

Ochtend is nog vrij te besteden. Transfer van Netanya naar Ben Gurion Airport. Terugvlucht met El Al naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
15-5-2019
 
Te boeken
Prijsinformatie – Rondreis Israël

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam  
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage (aantal) kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op de laatste dag)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 490,- 
 • Lunch laatste dag
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

De indicatie prijs bij 20 personen is 2.330,-

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief