Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis Israël o.l.v. Dhr. A. Inderwisch

Groepsrondreis, Vliegreis

Tijdens deze uitgebreide rondreis door Israël maakt u kennis met de vele facetten van dit land. U reist van de Negev-woestijn via het Dode Zee-gebied op naar het oude Jeruzalem. Een boeiende en bijzondere stad. Natuurlijk ontbreken ook Betlehem en Nazaret niet tijdens deze reis. In het groene Galilea verblijft u in een mooie kibboets en maakt u een wandeling over het Gospel Trail. Geniet er van de mooie natuur. De reis eindigt aan de kust waar u onder meer Caesarea en Akko zult bezoeken. Kortom, een heel diverse reis. Gaat u mee?

Programma

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Tel Aviv

Vlucht met El Al van Amsterdam naar Tel Aviv. Transfer Ben Gurion Airport – Mashabei Sade (kibboets Mashabim). Diner - overnachting

 

Dag 2, zaterdag: Negev

Bezoek aan Sde Boker (kibbutz waar Ben Gurion woonde) en museum. Naar Ein Avdat voor een wandeling door de woestijn. Ook bezoeken we de Nabatese opgravingen in Avdat. Terug naar de kibboets voor diner – overnachting.

 

Dag 3, zondag: Via Dode Zee naar Jeruzalem

Vroeg vertrek naar Ein Bokek – drijven in de Dode Zee. Naar Massada – bezoek aan de rots. We gaan met de kabelbaan omhoog. Dan naar Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen, ook  om indruk te krijgen van de rotswanden. Tot slot naar Jeruzalem, naar de Olijfberg voor een blik op de stad. Diner – overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 4, maandag: Oude stad

Eerst naar het Tempelplein en de Klaagmuur. Hier maakt u en stukje van de Bar Mitswa-viering mee. Dan naar St. Anna, Betesda en Lithostrotos. Dan volgt u de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Ook ziet u deze dag de Cardo, het graf van David en de zaal van het laatste avondmaal.  Een echte loopdag. Terug naar hotel. Diner – overnachting.

 

Dag 5, dinsdag: Betlehem

‘s Morgens bezoek aan Bethlehem met lunch bij Tent of Nations restaurant bij de herdersvelden. U ziet er de Geboortekerk en de Herdersvelden. De middag is vrij te besteden in Jeruzalem.  Diner - overnachting

 

Dag 6, woensdag: Jeruzalem-Ein Harod

In de ochtend bezoek aan de ramen van Chagall en aan Yad Vashem. Dan vertrek door de Jordaanvallei naar het noorden en bezoek aan de opgravingen van Bet-Sean. Vervolgens naar Kibboets Ein Harod voor diner – overnachting.

 

Dag 7, donderdag: In de buurt van het meer

Start bij de Berg van de Zaligsprekingen en te voet naar Tabgha. Dan bezoek aan Kafarnaum. In de middag bezoek aan Tsfat met bezoek aan een tweetal synagoges. Evtueel nog een korte rit over de Golan. Tot slot nog een boottocht op het meer vanaf Ginosar. Terug naar Ein Harod voor diner – overnachting.

 

Dag 8, vrijdag: Nazaret en Megiddo

Bezoek aan Kana. Daarna naar Nazareth Village (soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus) en naar de Kerk van de Aankondiging. Na de lunch Megiddo, het oude Armageddon. Terug naar Ein Harod. Diner – overnachting.

 

Dag 9, zaterdag: Ein Harod– Netanya

Vertrek uit Ein Harod. Eerst naar Akko, de kruisvaardersstad. Korte stop bij Haifa, voor een bezoek aan de tuinen van Bahai. Dan naar de opgravingen van Caesarea. Vervolgens naar Netanya. Diner – overnachting in Netanya.

 

Dag 10, zondag: Terugreis

Ochtend is nog vrij te besteden. Transfer van Netanya naar Ben Gurion Airport. Terugvlucht met El Al naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                  
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag
 • 3 dagen 'oortjes' in Jeruzalem              

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 400,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 
 • Lunch laatste dag                    
 • Overige toeslagen                   

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

De prijsindicatie bij 20-25 personen is        1873,-.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief