Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Reis mee in het verhaal, open je zintuigen

- Vrijdag 13 januari vanaf 18.00 uur in het Spoorwegmuseum in Utrecht –

- Entree gratis -

 

Laat je meenemen in verhalen die alle zintuigen prikkelen tijdens een exclusieve avond in het spoorwegmuseum in Utrecht. Bevlogen en deskundige reisleiders vertellen bijzondere verhalen over bijzondere reizen. Om de verhalen te laten leven, wordt er een beroep gedaan op al je zintuigen. Wil je zeker zijn van een plaats? Schrijf je dan in voor een van de ‘verhalenrondes’.
Deze avond zijn bijna alle reisleiders van Drietour aanwezig om je persoonlijk te woord te staan. Heb je vragen over een reis? Wij beantwoorden ze graag deze avond. Laat je informeren en inspireren.
De entree is gratis en iedereen die deze avond een reis boekt, ontvangt 25,- korting.

Ontmoet de reisleiders en laat je informeren over jouw favoriete reisbestemming

Een avond in het teken van inspirerende verhalen. Maar natuurlijk willen we ook graag al jouw persoonlijke vragen beantwoorden. Daarom zijn de reisleiders van de diverse bestemmingen aanwezig. Ze staan je deze avond graag te woord.

 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.

Programma

18.00 – ontvangst. Het is mogelijk om in het spoorwegmuseum te eten
18.30 – opening door Piet van Midden
18.40 – Plenair Kees Posthumus neemt ons mee in zijn verhaal
19.15 – Verhalenronde 1
19.50 – Verhalenronde 2
20.25 – Verhalenronde 3
20.45 – Afsluiting en borrel

Spoorwegmuseum 
Maliebaan 16
3581 XW Utrecht
Bereikbaarheid van het museum

Ontvang 25,- vroegboekkorting

Profiteer van de speciale vroegboekkorting op deze avond. Iedereen die deze avond een reis boekt, ontvangt 25,- korting.

Verhalen die je zintuigen prikkelen

Ruiken, voelen, zien, horen en proeven; hoe het allemaal begon...
Door Kees Posthumus 

Amper geschapen in de prachtige tuin van Eden, ontdekken mensen de wonderlijke wereld om hen heen. Zintuigen om ten volle te genieten van de schoonheid van de wereld. Ruiken, voelen, zien, horen en proeven; hoe het allemaal begon... 

Kees Posthumus is verhalen verteller van beroep. Laat je meeslepen in zijn verhaal.

 

Kees Posthumus (1958) is opgeleid tot onderwijzer en studeerde vijf jaar theologie in Nijmegen en Utrecht. In 2002 startte hij een eigen bedrijf als verteller: Kees Posthumus Vertelt. Sindsdien heeft  hij honderden voorstellingen door het hele land gegeven.

 

 

Hoe Paulus een vergrijsd en uitgeblust Europa wist te inspireren

Door Piet van Midden
De apostel Paulus heeft bij elkaar opgeteld zo’n drie en een half  jaar van zijn leven, zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag aan jood en niet jood proberen uit te leggen waarom Jezus voor hem de Messias was.  

Hij liep door het Romeinse Rijk, dat zijn tijd ver vooruit was. Van Nijmegen tot Alexandrië in Egypte had het rijk één centraal bestuur, één wegennet, één munt, één rechtssysteem en één handelstaal (het Grieks). Een scenario waar het huidige EU alleen maar van kan dromen.
Piet van Midden zet Paulus in zijn tijd. Hoe komt het dat Paulus tot op de dag van vandaag, zo velen nog weet te inspireren. 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.

Piet van Midden (1949) is oprichter van DrieTour. Hij is predikant en docent Hebreeuws aan de Tilburgse Universiteit. In 2015 heeft hij de Onderwijs Innovatieprijs gewonnen. Piet van Midden begeleidt oriëntatiereizen naar het Midden Oosten en Griekenland.

 

 

Glans & glorie in St. Petersburg

Door Andrea Smith

Wat geeft glans aan ons leven ? De echte glans in ons leven ontvangen we meestal door liefde, vriendschap, begrip en schoonheid. Bijvoorbeeld de schoonheid van de kunst, die ons boven onszelf kan laten doen uitstijgen.
De Russische tsarina Catherina de Grote (1729 - 1796) wordt tegenwoordig eerder in verband gebracht met een verslindende zucht naar macht en mannen, dan met het brengen van een verlichte cultuur en beschaving aan een land als Rusland. Een achterlijk land, volgens het beeld van Europese heersers in de 18e eeuw. Om de wereld te laten zien dat het Rusland onder haar bewind belangrijker, verlichter en glansrijker was dan bijvoorbeeld het Britse Koninkrijk of Frankrijk liet zij het ene na het andere prachtige paleis bouwen en kocht meer dan 10.000 schilderijen.

 

Haar erfenis is een van 's werelds grootste kunstcollecties. Aan de hand van een aria van Georg Friedrich Händel en de originele 18e eeuwse kunstcatalogus van de schilderijencollectie van Engeland's eerste premier, Sir Robert Walpole (1676 - 1745), die Catharina de Grote in 1766 tot ontzetting van het Engelse volk bijna in het geheel opkocht (meer dan 200 schilderijen!), zal kunsthistorica Andrea M.R. Smith vertellen hoe kunst glans geeft aan haar leven. 
Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.

 

Andrea Smith (1964) groeide op in een Engels/Duits gezin in Nederland. Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Rijksuniversiteit Leiden werkte zij voor Sotheby’s, Bonhams, de Tefaf, het Amsterdam Museum, het RKD en Museum Het Rembrandthuis. Zij heeft haar eigen bureau en is vooral geboeid in wat wij van de kwaliteit van de Oude Meesters kunnen leren. Voor DrieTour begeleidt zij diverse kunst en cultuur reizen.

 

 

Dichter bij Luther
Door Ds. Bert van der Woude en Davita van der Woude 

2017 is het jaar dat 500 jaar Reformatie herdacht wordt. Maar, meer dan alleen zijn 95 stellingen is de persoon van Luther de aandacht waard.

Zijn jeugd, zijn studententijd, zijn bekering, zijn kloostertijd en zijn strijd tegen onrecht binnen de kerk komen voorbij. En dit allemaal tegen de achtergrond van het prachtige Thüringer landschap.

Om recht te doen aan zijn tafelgesprekken, wordt niet vergeten wat er in zijn tijd allemaal op tafel kwam. Teksten van Luthers hand op muziek van Bach maken de indrukken compleet! 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.


Ds. Bert L. van der Woude (1958)  is Predikant PG Winshoten en reisleider bij DrieTour

Davita E. van der Woude (1986) is kunsthistorica en medewerker bij de  Luthertenstoonstelling

in Museum Catharijneconvent. 

 

 

 

Reizen . . . . . en de smaak van het leven!

door Hermine Tien 

Of ‘t nou om de betoverende tinten blauw van de stralende Zijderoute-steden gaat, om hun bijna hemelse architectuur, hun glanzende zijde of geurige kruiden, specerijen en vruchten. Of om de woeste oernatuur van Patagonië, waar niet de mens het voor ’t zeggen heeft, maar waar de natuur regeert. Of om de oneindig veel kleuren groen in de Gordel van Smaragd, waarvoor woorden tekort schieten en die je met eigen ogen gezien moet hebben. . . .

Als je - júist op reis - al je zintuigen opent, dan doet dat iets met je: je ziet, je hoort, je ruikt, je voelt en proeft niet alleen het land, maar ook de schoonheid van het leven! Je beleeft alles om je heen intenser: je krijgt de smaak van het leven te pakken en komt de geheimen op het spoor!

Als je open staat voor de schoonheid en je erdoor laat raken, wordt het leven - dus ook elke reis die je maakt - daar mooier van: “In de schoonheid van de aarde ervaar je de goddelijke schoonheid. Die werkt als een spiegel en is heilzaam voor je lichaam en je ziel.”, aldus Anselm Grün, Benediktijner monnik. Dat kan de schoonheid van de natuur zijn, de schoonheid van de stilte, van mensen, kunst, muziek en gebouwen, van ’t eten. . . . , maar ook de schoonheid van het gewone, het alledaagse. Zó krijgt elke reis - waarheen dan ook - een ongekende magie en spirit! 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.


Drs. Hermine Tien begeleidt voor DrieTour actieve ‘Life - balance - retraites’ naar het klooster van de Duitse monnik Pater Dr. Anselm Grün. Ze vertaalde enkele boeken van hem over Leiderschap en staat al jaren met hem in verbinding. Anselm Grün schreef meer dan 300 boeken, vertaald in 30 talen, met een oplage van 15 miljoen exemplaren. Ook begeleidt ze voor DrieTour intussen al meer dan twintig jaar reizen naar o.a. Rusland, Armenië/ Georgië, Vietnam, Argentinië/Chili, Oezbekistan, Indonesië.

 

 

Kierkegaard, ‘de Socrates van Kopenhagen’

Door Annette van der Elst 

Net zoals Socrates  ging Kierkegaard dagelijks de straat op om praatjes te maken met de mensen die hij tegenkwam. Het liefst met oude vrouwtjes en gekken. Hij sprak met mensen van alle rangen en standen, wat heel ongebruikelijk was in het 19e eeuwse Kopenhagen; mensen uit de hogere klasse gingen namelijk alleen met elkaar om. Hij noemde zijn urenlange wandelingen door de stad, zijn dagelijks ‘mensenbad’.

De ervaringen die hij opdeed verbond hij met de observaties van zijn eigen gemoed en vervolgens goot hij ze in algemenere gedachtes, waaruit zijn filosofie ontstond.

 

Aan de hand van het parcours dat Kierkegaard dagelijks door Kopenhagen liep, gaat Annette in op zijn ideeën over vermaak. Vermaak om je zinnen te verdoven of vermaak om je zinnen te prikkelen?
Loop mee in de voetsporen van Kierkegaard en bekijk Kopenhagen via zijn ogen. 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.

 

Annette van der Elst (1969) is filosofe. Ze schrijft en vertaalt (Frans-Nederlands), als journaliste werkt ze onder meer voor het blad Filosofie Magazine. Ze is auteur van 'Franse Affaires' (2004), twintig filosofische debatten in Frankrijk. Mede in opdracht van dagblad Trouw heeft ze in de reekst 'Jonge denkers over grote religies' het boek 'Christendom'  geschreven (Ten Have, 2009). Voor DrieTour begeleidt ze reizen naar Frankrijk en Kopenhagen.

   

 

 

Eclips 2017: Midden op de dag aardedonker, hemel en aarde spelen een magisch spel met elkaar

Door Jan Adelaar  

Een van de mooiste fenomenen die we kunnen waarnemen is een totale zonsverduistering.

Deze ervaren we met onze zintuigen, maar ook met ons gevoel. Hemel en aarde komen een paar minuten heel dicht bij elkaar.
Het brengt het land en haar bewoners even in de war en schotelt ons een kosmisch beeld voor ogen, dat zijn weerga niet kent. 

Meld je aan voor de gratis inspiratie-avond.

 

Jan Adelaar (1962) is beroepsfotograaf.  Sinds midden jaren 90 is hij lid van de Sterrenwacht in Zevenaar. Vanaf 2005 is hij coördinator van de werkgroep maan en planeten, een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Deze werkgroep houdt zich vooral bezig met het waarnemen en bestuderen van de Maan, de planeten en hun manen.

Jan heeft de zonsverduisteringen meegemaakt in Frankrijk (1999), Libië (2006) en China (2009). In 2017 begeleidt hij voor DrieTour de Eclipsreis naar de Verenigde Staten.

 

Meld je aan voor de inspiratie-avond in het Spoorwegmuseum

DrieTour inspiratie-avond op vrijdag 13 januari vanaf 18.00 uur in het Spoorwegmuseum
Naam*
Graag reserveer ik een plaats voor de volgende verhalen: (je kunt hier maximaal drie vinkjes aankruisen).Voor het openingsverhaal van Kees Posthumus of het spreken met de reisleiders hoef je niet te reserveren.
Vul hier niets in a.u.b.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief