Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inspirerend Rome

6 dagen

Bijbelse groepsreis, Zuid-Europa, Vliegreis

DrieTour biedt ook dit jaar in samenwerking met Joke Litjens van Werkplaats voor de Ziel en Rome- en Vaticaan kenner, Stijn Fens, een inspirerende Rome reis aan. Een reis gericht op mensen die de bekende ‘highlights’ willen vermijden. Dit is Rome met aandacht voor bijzondere kerken en nieuwe plekken, waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. Zo ontloopt u de massa en beleeft de sfeer van deze altijd boeiende stad op geheel nieuwe wijze. De verhalen van Stijn brengen Rome en zijn geschiedenis nog meer tot leven. Joke houdt regelmatig meditaties of vieringen om de inspiratie van Rome in je hart te laten komen. Door de unieke combinatie van verhalen en meditaties ervaart u de Eeuwige Stad zo op een unieke, inspirerende manier!

Programma

Dag 1, vrijdag 2 oktober: Vliegreis Amsterdam - Rome

U vliegt per KLM van Amsterdam naar Rome. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel, op steenworp afstand van het St. Pieterplein.

’s Avonds een gezamenlijk diner in een restaurant aan de overkant van het plein. U wandelt langs de prachtig verlichte St. Pieter en kunt genieten van de rust die het plein in de avond biedt.

 

Dag 2, zaterdag 3 oktober: Oud en nieuw

Na het ontbijt per bus naar de Piazza Venezia. Hier begint uw eerste kennismaking met het oude Rome. Zo ziet u de kerk  van San Marcello, wandelt langs de zuil van  Marcus Aurelius door de Via del Corso  naar de Piazza del Popolo. In de kerk hier wordt een meditatie verzorgd.

 

Na de lunch per tram naar het museum Maxxi, een bijzonder museum voor moderne kunst en Italiaanse architectuur. Het biedt een uitgebreide collectie tekeningen, fotografie en beelden. U kunt hier op eigen gelegenheid rondkijken.

Aan het eind van de middag transfer naar uw hotel. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner.

 

Dag 3, zondag 4 oktober: Friezenkerk en Trastevere.

U begint uw dag in de Friezenkerk, waar u de Nederlandse viering meebeleeft. Na een Nederlands kopje koffie woont u het Pauselijke Angelus bij op  het St. Pieterplein.

Na een goede lunch wandelt u langs de Tiber naar de pittoreske wijk Trastevere. Hier bezoekt u kerken als de Santa Cecilia, San Francesco a Ripa en uiteraard de prachtige kerk Santa Maria in Trastevere met zijn bijzondere mozaïeken en prachtige tegelvloer.

Te voet terug naar het hotel en aansluitend diner.

 

Dag 4, maandag 5 oktober: Castel Gandolfo

Een dag buiten Rome. U gaat naar Castel Gandolfo aan het meer van Albano. Hier bezoekt u  het buitenverblijf van de pausen en de vlakbij gelegen Villa Barberini, waarvan de tuinen aan Versailles doen denken.  Er wordt  ook een meditatief moment gehouden.

In de loop van de middag terug naar Rome voor diner en overnachting.

 

Dag 5, dinsdag 6 oktober: Campo Verano, chocola en vrije tijd

Van het hotel per touringcar naar Campo Verano , een groot en bijzonder kerkhof. U ziet hier onder meer de graven van Nederlandse zoeaven, die in 1870 namens de paus Rome verdedigden tegen de troepen van het verenigd Italië.  Hierna gaat u naar de naast de begraafplaats gelegen basiliek  van San Lorenzo, een van de zeven hoofdkerken van Rome.  In deze kerk wordt tijd genomen voor een meditatie en gebed.

Tussen de middag luncht u bij chocolademakerij en restaurant ‘SAID’. Volgens Stijn serveren ze hier het lekkerste kopje koffie van Rome! Laat u verrassen…

De middag is vrij om zelf nog meer van Rome te ontdekken. Op eigen gelegenheid terug naar het hotel en ’s avonds een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Dag 6, woensdag 7 oktober: Aventijn en terug naar Nederland

Na het ontbijt checkt u uit en brengt de touringcar u naar een van de zeven heuvels, waarop het oude Rome werd gebouwd, de Aventijn. U bezoekt de Santa Sabina kerk met z’n prachtig gedecoreerde deuren, het lieflijke park Il Giardino degli Aranci (de Tuin van de Sinaasappels ), dat een fraai zicht over de Eeuwige Stad biedt en tenslotte het  beroemdste sleutelgat ter wereld, dat u de St. Pieter toont.

Na een goede lunch volgt de transfer naar de luchthaven van Rome en vliegt u per KLM rechtstreeks naar Amsterdam.

Accommodaties

Casa Per Ferie Santa Maria Alle Fornaci

Verblijf in Casa Per Ferie Santa Maria Alle Fornaci, genoemd naar de gelijknamige ernaast liggende...

Casa Per Ferie Santa Maria Alle Fornaci

Verblijf in Casa Per Ferie Santa Maria Alle Fornaci, genoemd naar de gelijknamige ernaast liggende kerk. Het is prettige kloosteraccommodatie op steenworp afstand van de Sint Pieter. Verblijf in moderne, gerenoveerde kamers met alle comfort! In een gezellige ontbijtzaal serveert men een uitgebreid ontbijtbuffet.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
2-10-2020
Joke Litjens
Op aanvraag
1.389,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Rome v.v. incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 5 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • DrieTour reisleiders Joke Litjens en Stijn Fens
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 115,-
 • Ruimbagage 50,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtinformatie(ondervoorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
02 oktober 2020 Amsterdam Rome KL1603 14.25 uur 16.35 uur
07 oktober 2020 Rome Amsterdam KL1608 19.40 uur 22.05 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor deze reis staat gepland voor zaterdag 19 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief