Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië

Groepsrondreis, Vliegreis

Terug naar de oorsprong van de Bijbel

Iedere reis heeft een eigen verhaal. Tijdens deze 11-daagse reis wordt verhaald over de hoogtepunten van zowel Israël als Jordanië en gaat u op zoek naar de oorsprong van de Bijbel. Via groen Galilea en Jeruzalem reist u naar het Dode Zeegebied en het zuiden van Jordanië. Na wat vrije tijd in Aqaba reist u via de prachtige woestijn van Wadi Rum naar het o zo bekende Petra. Een onovertroffen hoogtepunt. En terwijl u luistert naar de boeiende verhalen van uw gids en uw reisleider volgt u de Koningsroute terug naar Amman. Een bijzondere en afwisselende reis in het mooie Midden-Oosten.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis Amsterdam - Tel Aviv

U vliegt van Amsterdam naar Tel Aviv, met overstap. Transfer naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Rondom het meer van Galilea

Na het ontbijt gaat u naar Tsfat. De stad ligt op een beschutte plek tussen de twee hoogste bergpieken van Galilea in. Het is ook een vrome stad, want u vindt er het centrum van de kabbala en vier synagogen die een bezoek meer dan waard zijn. De straten, nauw en geplaveid met keien, slingeren onder stenen bogen door en kijken uit over de met koepels bekroonde daken van de 16e-eeuwse huizen. ’s Middags gaat u naar de berg van de Zaligsprekingen. Jezus sprak er de beroemde Bergrede, een oproep tot liefde in plaats van geweld. Geniet van het uitzicht op het meer van Galilea en de omliggende gebieden. Laat u betoveren door de prachtige flora en vele vogels.

 

Vervolgens daalt u wandelend af naar Tabgha. Deze plaats wordt gezien als de plek waar Jezus vijfduizend mensen te eten gaf met vijf broden en twee vissen. U bezoekt er de Kerk van de Broodvermenigvuldiging. Het volgende bezoek is aan Magdala, waar de opgraving van een oude synagoge uit de tijd van Jezus te zien is. Uit deze plaats komt Maria Magdalena. Aan het einde van de middag maakt u een boottocht op het meer van Galilea. Diner en overnachting in Tiberias.

 

Dag 3, woensdag: Gedenkwaardige wandeling door de Oude Stad

Na het ontbijt gaat u op weg naar Jeruzalem. U stopt bij de oude Byzantijnse Synagoge van Bet Alfa. Daarna vervolgt u uw weg door de Jordaanvallei en de mooie woestijn van Judea. Onderweg maakt u nog een stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud. In Jeruzalem start u op de Olijfberg voor een eerste en onvergetelijke blik op de Oude Stad, met de gouden Rotskoepel die schittert in de middagzon. U wandelt naar de Dominus Flevit. Deze rooms-katholieke kerk is gebouwd op de plek waar Jezus huilde om de toekomst van Jeruzalem. Vervolgens gaat u naar de tuin van Getsemané, waar Jezus bad, voordat hij werd verraden. Binnen de stadsmuren bezoekt u nog de baden van Betesda, en de Sint Annakerk, die is gebouwd op de plek waar Maria geboren is. Diner en overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 4, donderdag: Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur

U begint vandaag vroeg. Allereerst bezoekt u zo mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Daarna loopt u naar de Klaagmuur om een deel van een Bar Mitswa-viering mee te maken: wanneer een joodse jongen 13 jaar is, wordt hij Bar Mitswa (zoon van het gebod). De viering bij de Klaagmuur is openbaar, de jongen leest dan voor het eerst uit de Thora voor, krijgt de zegen en daarna wordt er uitbundig gefeest. Van de Klaagmuur wandelt u naar Litostrotos en dan over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Door de soek en via de Damascuspoort gaat u tenslotte naar de Graftuin. Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 5, vrijdag: West-Jeruzalem en start van de Sabbat

In de ochtend gaat u naar West-Jeruzalem en bezoekt het indrukwekkende Yad Vashem museum. Dit officieel door de staat Israël opgerichte museum herdenkt de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van vervolgde Joden. Er is een permanente tentoonstelling met foto’s, documenten, films en geluidsmateriaal. Heel aangrijpend! U krijgt uitgebreid de tijd om dit museum te bezichtigen.

 

Na de lunch gaat u naar de Zionsberg voor een bezoek aan het Cenakel, de zaal van het laatste Avondmaal en de Kerk van Sint Petrus in Gallicantu (ofwel de Kerk van het Hanengekraai). Op deze plek heeft Petrus Jezus driemaal verloochend. Via de oude Romeinse hoofdstraat, Cardo, waar nu veel gezellige winkeltjes zijn, wandelt u opnieuw naar de Klaagmuur. Bij zonsondergang begint de Sabbat. Het is bijzonder om te zien hoe de Joden zingend en musicerend de trappen afkomen op weg naar de Klaagmuur. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 6, zaterdag: Wadi Kelt en drijven Dode Zee

Een tijdig vertrek uit Jeruzalem. Uw eerste stop is bij Wadi Kelt, voor een blik op het tegen de rotsen aan gebouwde St. Georgeklooster. Daarna mag u drijven in de Dode Zee, die 400 meter onder de zeespiegel ligt en daarmee het diepste punt op aarde is! U kunt zich heerlijk laten drijven op het zoute water. Een sensationele ervaring! Vervolgens steekt u de grens met Jordanië over. Via de Jordaanvallei reist u naar het zuiden. Onderweg is er gelegenheid om te lunchen. Diner en overnachting in de levendige Jordaanse badplaats Aqaba aan de Rode Zee.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag in Aqaba

Vrije zondag in Aqaba. Het is een dag voor ontspanning en rust. U kunt zwemmen of snorkelen in de Rode Zee of een tocht maken in een boot met een glazen bodem om ‘droog’ te genieten van de flora en de fauna onder water.  Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 8, maandag: Jeeptour in de woestijn

Na het ontbijt vertrek uit Aqaba. U rijdt naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. U maakt er een spectaculaire jeeptocht. Zo ervaart u nog beter hoe bijzonder deze woestijn is. Als u wilt, kunt u optioneel ook nog hoog op de rug van een kameel een kort ritje maken. In de loop van de middag reist u door naar de stad Petra. Deze 2000 jaar oude stad was lang een goed bewaard geheim. Petra werd wereldwijd bekend nadat de Zwitser Ludwig Burckhardt de stad had bezocht en zijn ‘ontdekking’ in een dagboek beschreef dat na zijn dood gevonden werd. Diner en overnachting in Petra.

 

Dag 9, dinsdag: Ontdek de geheimzinnige rotsstad Petra

‘s Morgens gaat u naar het geheimzinnige Petra, dat ooit een bloeiende handelsstad was. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden de stad in de 2e eeuw voor Christus tot die door een aardbeving in de 6e eeuw na Christus deels instortte. U wandelt, met uw gids, door een lange kloof, de Siq, tot u ineens de schatkamer ontwaart: een groot graf dat met hamer en beitel in de rotsen is gehakt. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Nog maar vijf procent van de stad is blootgelegd en er is onlangs nog een groot forum ontdekt! Geoefende wandelaars kunnen daarna lopend naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht! Maar er zijn ook nog andere wandelingen te maken. En wie terug wil naar het hotel, kan zelf teruglopen door de Siq. Het hotel ligt op loopafstand van de entree van het oude Petra. Diner en overnachting in Petra.

 

Dag 10, woensdag: Via de Koningsweg naar Amman

U reist via de spectaculaire Koningsweg naar het noorden. De gids vertelt onderweg over deze weg, die Mozes met zijn volk liep en later werd benut door de vele kooplieden, legers en pelgrims die naar Petra gingen. U maakt een bijzondere stop bij de berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte. U vervolgt de weg naar Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) kunt u het wereldberoemde vloermozaïek bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan 2 miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. In de loop van de middag komt u aan in de hoofdstad Amman. Deze stad — in de Bijbel Rabba — is een moderne miljoenenstad met een interessant historisch centrum, met onder meer de Romeinse Tempel van Hercules uit de 1e eeuw. Vanaf de Citadel heeft u een fraai uitzicht over de stad. Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 11, donderdag: Terugvlucht naar Amsterdam

U staat vroeg op voor de transfer naar de luchthaven van Amman. Terugvlucht met overstap naar Amsterdam. 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv en Amman-Amsterdam met overstap
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 30 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en dinner
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum
 • Lokale Nederlands- en Engelssprekende gidsen
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 350,-
 • Optionele excursies
 • Lunches
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël en/of Jordanië? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel je eigen reis samen!

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Tiberias Golan Hotel 2 nachten
Dag 3-6 Jeruzalem Caesar Hotel 3 nachten
Dag 6-8 Aqaba Mina Hotel 2 nachten
Dag 8-10 Petra Petra Palace Hotel 2 nachten
Dag 10-11 Amman Toledo Hotel 1 nacht

 

 

Vluchtschema vertrek 23 september 2019

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines, met een overstap in Istanbul. Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
23 september 2019 Amsterdam Istanbul TK 1962 12.30 uur 16.50 uur
23 september 2019 Istanbul Tel Aviv TK 808 19.00 uur 21.00 uur
           
03 oktober 2019 Amman Istanbul TK 813 06.30 uur 08.55 uur
03 oktober 2019 Istanbul Amsterdam TK 1957 10.35 uur 13.05 uur

 

Vluchtschema vertrek 28 oktober 2019

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines, met een overstap in Istanbul. Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
28 oktober 2019 Amsterdam Istanbul TK 1962 13.35 uur 19.00 uur
28 oktober 2019 Istanbul Tel Aviv TK 808 21.10 uur 22.10 uur
           
07 november 2019 Amman Istanbul TK 813 05.45 uur 09.20 uur
07 november 2019 Istanbul Amsterdam TK 1957 11.45 uur 13.35 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 23 september staat gepland voor zaterdag 31 augustus

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 28 oktober staat gepland voor zaterdag 5 oktober

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief