Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël & Jordanië 2021

11 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Eén reis, twee landen en vele verhalen uit de Bijbel; dat is wat deze 11-daagse rondreis door Israël en Jordanië biedt. U gaat terug naar de oorsprong van de Bijbel en vele Bijbelverhalen komen tot leven tijdens deze reis. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het meer van Galilea of de eeuwenoude stad Jeruzalem. Maar ook in Jordanië komt u verhalen uit de Bijbel tegen. Denk alleen maar aan de berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land.

 

Beide landen beschikken ook over een ongekend natuurschoon. Het groene Galilea met z’n mooie bloemenvelden of Wadi Rum, één van de mooiste woestijnen ter wereld met diep rozerode kleuren, zijn zomaar twee voorbeelden van wat u gaat zien. U zult versteld staan. Het mystieke Petra, diep verscholen in een indrukwekkend landschap,  geldt als hoogtepunt van deze reis en is een must-see. Terwijl u luistert naar de boeiende verhalen van de gids volgt u vanaf Petra de Koningsroute terug naar Amman.

 

Een bijzondere en afwisselende reis in het mooie Midden-Oosten.

 

Hoogtepunten:

 • Jeruzalem
 • Rots stad Petra
 • Jeeptour Wadi Rum
 • Magdala

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap). Aansluitend transfer naar uw hotel in Netanya voor het diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Rondom het meer van Galilea

Door de heuvels van Galilea rijdt u naar Tsfat. Dit charmante orthodoxe kunstenaarsstadje ligt tussen de hoge bergpieken van Upper-Galilea. U vindt er een aantal synagogen en kleine straatjes met 16e-eeuwse panden en verschillende kunstgalerietjes. Samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias hoort Tsfat bij de vier Heilige plaatsen van Israël. Het is het centrum van de Kabbala (een vorm van Joodse mystiek).

 

Na de lunch rijdt u door naar de berg der Zaligsprekingen. Daar waar Jezus de beroemde Bergrede uitsprak: “een oproep tot liefde in plaats van geweld”. Geniet van een prachtig uitzicht op het meer van Galilea. U wandelt naar beneden en bezoekt de kerk Tabgha, de kerk van de Broodvermenigvuldiging. Daarna door naar de opgravingen van Magdala, de plaats waar Maria Magdalena geboren is. Hier staat een van de oudste synagogen van Israël.

 

Tot slot een boottocht over het meer van Galilea. Rustig genieten van de mooie omgeving.

 

Dag 3, woensdag: Tiberias - Jeruzalem

Na het ontbijt gaat u op weg naar Jeruzalem. U stopt bij de oude Byzantijnse Synagoge van Bet Alfa. Daarna vervolgt u  uw weg door de Jordaanvallei en de mooie woestijn van Judea. Onderweg maakt u nog een stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud.

 

In Jeruzalem start u met een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem museum. Dit officieel door de staat Israël opgerichte museum herdenkt de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van vervolgde Joden. Er is een permanente tentoonstelling met foto’s, documenten, films en geluidsmateriaal. Heel aangrijpend! U krijgt uitgebreid de tijd om dit museum te bezichtigen. Daarna maakt u nog een stop bij de Graftuin. Dan naar uw hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4, donderdag: Oude Stad

U begint vandaag vroeg. Allereerst bezoekt u zo mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Daarna loopt u naar de Klaagmuur om een deel van een Bar Mitswa-viering mee te maken: wanneer een joodse jongen 13 jaar is, wordt hij Bar Mitswa (zoon van het gebod). De viering bij de Klaagmuur is openbaar, de jongen leest dan voor het eerst uit de Thora voor, krijgt de zegen en daarna wordt er uitbundig gefeest.

 

Vanaf de Klaagmuur wandelt u de Joodse wijk in, en ziet er de de oude Romeinse hoofdstraat, Cardo, waar nu veel gezellige winkeltjes zijn. Dan gaat u naar de Zionsberg voor een bezoek aan het Cenakel, de zaal van het laatste Avondmaal en de Kerk van Sint Petrus in Gallicantu (ofwel de Kerk van het Hanengekraai). Op deze plek heeft Petrus Jezus driemaal verloochend. Diner en overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 5, vrijdag: Olijfberg start van de Sabbat

U start boven op de Olijfberg voor een onvergetelijke blik op de Oude Stad, met de gouden Rotskoepel. U wandelt naar de Dominus Flevit. Deze rooms-katholieke kerk is gebouwd op de plek waar Jezus huilde om de toekomst van Jeruzalem.

 

Vervolgens gaat u naar de tuin van Getsemané, waar Jezus bad, voordat hij werd verraden. Binnen de stadsmuren bezoekt u nog de baden van Betesda, en de Sint Annakerk, die is gebouwd op de plek waar Maria geboren is.

U ziet Litostrotos en wandelt dan over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk Via de soek loopt u naar de Klaagmuur, voor het begin van de Sabbat. Een vrolijk gebeuren, het is bijzonder om te zien hoe de Joden zingend en musicerend de trappen afkomen op weg naar de Klaagmuur.  Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem

 

Dag 6, Zaterdag: Jeruzalem - Dode Zee - Aqaba

Vroeg vertrek vanuit Jeruzalem richting Jordanië. De eerste stop is bij Wadi Kelt in de woestijn van Judea. Hier ziet u het tegen de rotsen gebouwde Sint Georgeklooster.  Uniek. Daarna via de Allenby brug de grens naar Jordanië over. De eerste stop is de Dode Zee, het diepste punt van de aarde. Natuurlijk is hier tijd om te drijven in het zoute water. Niet alleen een belevenis, maar ook nog eens heel heilzaam!

 

Aansluitend door naar Aqaba, het zuidelijkste puntje van Jordanië. Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 7, Zondag: Vrije dag

Vrije dag in Aqaba. Er zijn verschillende mogelijkheden: zwemmen, snorkelen, boottochtje maken of heerlijk ontspannen in het hotel.

 

Dag 8, Maandag: Wadi Rum

Vanuit Aqaba reist u naar een wonder der natuur: de woestijn Wadi Rum. Ieder moment van de dag hebben de rotsen en het zand een andere kleur; soms geel, soms rozerood. U maakt per jeep een tocht langs rotsen, grote zandvlakten, zandduinen en massieve bergen. Optioneel kan er nog een ritje op de rug van een kameel gemaakt worden (exclusief). In de loop van de middag reist u verder richting Wadi Musa, voor het hoogtepunt van deze reis: de rozerode rots stad Petra.

 

Dag 9, Dinsdag: Petra

De verborgen stad Petra, uitgehouwen in de rotsen, was een lang bewaard geheim maar werd wereldwijd bekend nadat de Zwitser Ludwig Buckhardt overleed en in zijn dagboeken aantekeningen gevonden werden over deze stad. Ooit was Petra  een bloeiende handelsstad van de Nabateeërs, gesticht in de tweede eeuw voor Christus. Na een aardbeving in de zesde eeuw na Christus ging de stad deels verloren. Samen met uw gids wandelt u door de kloof –ook wel Siq genoemd-, die steeds smaller en smaller wordt, tot u ineens de Schatkamer ontwaart: een groot graf dat met hamer en beitel in de rotsen is gehakt. Uw gids vertelt er alles over. U ziet verschillende tombes, tempels, het amfitheater, de cardo en nog veel meer. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd en steeds ontdekt men nieuwe gebouwen. In de middag heeft u de tijd om zelf Petra te ontdekken. Zo kunnen er prachtige wandelingen gemaakt naar bijvoorbeeld de Hoge Offerplaats of het Klooster Ad Deir. Wie al eerder terug wil naar het hotel en moe is het van vele lopen deze dag, kan ’s middags lekker bijkomen in de tuin.

 

Dag 10, Woensdag: Wadi Musa - Nebo - Madaba - Amman

Via de Koningsweg naar het noorden van Jordanië. Tijdens de rit hoort u verhalen over deze route, die Mozes met zijn volk liep. Later werd de route benut door kooplieden, legers en pelgrims die naar Petra gingen. Onderweg bezoekt u de berg Nebo, daar waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Ook bezoekt u in het stadje Madaba de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk, met de wereldberoemde mozaïekvloer. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho.

 

In de loop van de middag arriveert u in Amman voor een korte stadstour langs de historische bezienswaardigheden zoals de Romeinse Tempel van Hercules en het Citadel. Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 11, Donderdag: Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam (met overstap).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
10-5-2021
 
Te boeken
1.895,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv/Amman – Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen
 • Nederlandssprekende  gids in Israël en Nederlands- of Engelssprekende gids in Jordanië
 • Headsets in Israël
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 400,-
 • Lunches
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

 • Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen
 • Uw paspoort moet na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Vaccinaties: Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël en/of Jordanië? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

Netanya

King Solomon

1 nacht

Dag  2-3

Tiberias

Astoria

1 nacht

Dag 3-6

Jeruzalem

Caesar

3 nachten

Dag 6-8

Aqaba

My Hotel

2 nachten

Dag 8-10

Petra

Petra Palace

2 nachten

Dag 10-11

Amman

Signature

1 nacht

 

 

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

10/05/21

Amsterdam

Istanbul

TK1958

14.40

19.00

10/05/21

Istanbul

Tel Aviv

TK790

20.50

23.00

20/05/21

Amman

Istanbul

TK813

06.25

08.50

20/05/21

Istanbul

Amsterdam

TK1957

10.40

13.10

 

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 10 mei staat gepland voor zaterdag 3 april.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief