Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël Highlights

Groepsrondreis, Vliegreis

Highlights van Israël

Israël is bij uitstek het land waar Bijbelse- en geloofsverhalen tot leven komen. U vindt er de bakermat van het jodendom en het christendom. Stap in het Verhaal en doorleef deze zelf. Of u nu door de oude straatjes van Jeruzalem slentert, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg of voor de Klaagmuur staat: u ervaart hoe de Bijbelse verhalen tot op vandaag één levend geheel vormen. In acht dagen bezoekt u de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem en Nazareth. Ook ziet u het gebied rondom het meer van Galilea, een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen van over de hele wereld. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap. En aanschouw de zonsondergang, zoals Jezus dat ook zo vaak gedaan zal hebben.

 

Tijdens deze reis komt u ook in contact met de inwoners van het land en Joodse tradities. Zo maakt u bij de Klaagmuur een bar mitswa-ceremonie mee: zodra een Joodse jongen dertien jaar is, wordt hij ‘zoon van het gebod’ (bar mitswa). Tijdens de viering leest hij voor de eerste keer uit de Thora voor, waarna hij de zegen ontvangt. Daarna is er een uitbundig feest en kunt u zich gerust onder de feestvierders mengen. Verder luncht u bij de gemeente van de Redeemer Church, waarbij het verhaal verteld wordt over de leefsituatie van de lokale Christenen in Israël en vooral in Jeruzalem. Natuurlijk maakt u ook kennis met de heerlijke keuken van Israël, waaronder koosjer eten. U zult met onvergetelijke herinneringen en talrijke verhalen terugkomen.

Programma

Dag 1, zaterdag: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zondag: Jeruzalem, vrij of Yad Vashem

Het is zondag, een vrije dag. In de ochtend kunt u  een dienst bij wonen in de oude stad. ’s Middags is er gelegenheid om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan Yad Vashem. U kunt hier met de tram naar toe. U kunt de middag uiteraard ook vrij besteden. Er is genoeg te beleven in de stad.

 

Yad Vashem is een 'monument' gewijd door de Joodse Staat Israël aan de zes miljoen Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Het museum bestaat uit twee delen: de monumenten buiten en de tentoonstellingen binnen waarbij u stapsgewijs door zowel verschillende periodes als onderwerpen geleid wordt. Bij het bezoek aan dit museum wordt u tot in het diepst van uw ziel getroffen. Er is uitgebreid de tijd om in deze indrukwekkende gedenkplaats rond te kijken.

 

Dag 3, maandag: Bar Mitswa-viering

Vandaag verkent u de Oude Stad. Allereerst gaat u –indien mogelijk- naar het Tempelplein, waar zich de Rotskoepel en Al Aqsa Moskee bevinden. Daarna bezoekt u de Klaagmuur, waar op maandagochtend de Bar Mitswa-viering plaats vindt: jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. U mag zich gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken! Vervolgens wandelt u door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude Stad. U ziet er onder meer de Cardo, een gezellig wijkje met mooie winkeltjes.

 

De lunch vindt plaats in het gastenhuis van de Lutherse kerk. Iemand van de lokale gemeenschap deelt zijn verhaal hoe het is te leven als Christen in deze multiculturele stad. Een bijzondere en boeiende ontmoeting. Na de lunch loopt u naar de Zionsberg en ziet er de Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David. Natuurlijk is er ook gelegenheid om door de soeks te dwalen en wat te winkelen.

 

Dag 4, dinsdag: Olijfberg

U rijdt naar het panoramapunt boven op de Olijfberg waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Al wandelend naar beneden komt u langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemané. Een bijzondere plek, waar Bijbelverhalen tot leven komen. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen en ziet Betesda en de kerk van St. Anna. Ook volgt u een stukje van de Via Dolorosa en wandelt tot aan de Heilig Grafkerk.

 

Heilig Grafkerk

Hier ligt het graf, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke stromingen een eigen plek hebben: Grieks-orthodoxen, Koptisch-orthodoxen, Syrisch-orthodoxen, rooms-katholieken, Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk. Dit grote gebouw is lastig te vinden in de wirwar van steegjes in de Soek. Tenslotte loopt u via de Damascuspoort naar de Graftuin. Al met al een echte wandeldag, vol bijzondere verhalen.

 

Dag 5, woensdag: Massada

Vroeg opstaan vandaag want deze dag wordt een lange en afwisselende dag. U vertrekt uit Jeruzalem en op doorreis naar Tiberias bezoekt u het Dode Zeegebied. Hier gaat u naar Massada. Met de kabelbaan omhoog naar deze Herodiaanse burcht. Daar hoort u het wonderbaarlijke verhaal dat zich op deze plaats heeft afgespeeld.

 

Engedi

Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Hij sneed er in het geheim een stukje van Saul’s mantel af. Het is een stukje tropen in de subtropen! Misschien ziet u een steenbok of een klipdas! Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee. In de Bijbel ook wel ‘Zoutzee’ of ‘Woestijnzee’ genoemd. Het drijven is een belevenis op zich en bovendien een weldaad voor de huid.

 

Qasr el Yahud

Tenslotte reist u door de Jordaanvallei naar Tiberias. De laatste stop is bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. De plek waarvan gezegd wordt dat Jezus er door Johannes de Doper werd gedoopt. En zo hebben meer verhalen zich rond deze plek afgespeeld. Een lange, maar afwisselende dag.

 

Dag 6, donderdag: In de buurt van het meer

De dag start bij de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer van Tiberias. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha.

 

Kafarnaüm

Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein zijn mozaïeken, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge te vinden. Het dorp ligt prachtig aan de oever van het meer.

 

Banjas

Na de lunch rijdt de bus naar het uiterste noorden van Israël, daar waar zich de bronnen van de Jordaan bevinden. U maakt hier een mooie wandeling bij Banjas. Dan terug over de Golan naar Tiberias.

 

Dag 7, vrijdag: Tiberias-Netanya

De dag begint al vroeg met een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving.  

 

Nazareth

Vervolgens bezoekt u het drukke Arabische stadje Nazareth, bekend om de Aankondigingkerk. Op de plek van deze grote kerk begon het kerstverhaal. Het is de vermoedelijke plaats waar de engel aan Maria de geboorte van Jezus aankondigde. Inmiddels is het een enorme basiliek met prachtige afbeeldingen van de madonna met het kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Na dit bezoek rijdt u door naar Caesarea. 

 

Caesarea

Caesarea is prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. U ziet er het prachtige theater en de opgravingen van de oude stad. Ook bezoekt u de bijzondere mediapresentatie. Het oude theater doet tot de dag van vandaag dienst! De Romeinse waterleiding loopt nog over het strand.

Tot slot naar het gezellige Netanya, voor de laatste overnachting.

 

Dag 8, zaterdag: terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam  
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 1 en 8)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 340,-
 • Lunches dag 1 en 8
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-5 Jeruzalem Hotel Seven Arches 4 nachten
Dag 5-7 Tiberias Golan Hotel 2 nachten
Dag 7-8 Netanya Margoa 1 nacht

 

Vluchtinformatie vertrek 19 oktoberl (wijigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
19 oktober 2019 Amsterdam Tel Aviv HV 5803 14.00 uur 19.35 uur
26 oktober 2019 Tel Aviv Amsterdam HV 5804 20.35 uur 00.30 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 19 oktober staat gepland voor zaterdag 28 september

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief