Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Terug naar de oorsprong van de Bijbel

Eén reis, twee landen en vele verhalen uit de Bijbel; dat is wat deze 11-daagse rondreis door Israël en Jordanië biedt. U gaat terug naar de oorsprong van de Bijbel en vele verhalen komen er tot leven.   Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het meer van Galilea of de eeuwenoude stad Jeruzalem. Maar ook in Jordanië komt u verhalen uit de Bijbel tegen. Denk alleen maar aan de berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land.

 

Beide landen beschikken ook over een ongekend natuurschoon. Het groene Galilea met z’n mooie bloemenvelden of Wadi Rum, één van de mooiste woestijnen ter wereld met diep rozerode kleuren, zijn zomaar twee voorbeelden van wat u gaat zien. U zult versteld staan. Het mystieke Petra, diep verscholen in een indrukwekkend landschap,  geldt als hoogtepunt van deze reis en is een must-see. En terwijl u luistert naar boeiende verhalen volgt u vanaf Petra de lange Koningsroute terug naar Amman.

 

Een bijzondere en afwisselende reis in het mooie Midden-Oosten!

 

Hoogtepunten:

 • Jeruzalem
 • Rots stad Petra
 • Jeeptour Wadi Rum
 • Magdala

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tel Aviv (evt. met overstap). Aansluitend transfer naar uw hotel in Netanya voor het diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Rondom het meer van Galilea

Door de heuvels van Galilea rijdt u naar Tsfat. Dit charmante orthodoxe kunstenaarsstadje ligt tussen de hoge bergpieken van Upper-Galilea. U vindt er een aantal synagogen en kleine straatjes met 16e-eeuwse panden en verschillende kunstgalerietjes. Samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias hoort Tsfat bij de vier Heilige plaatsen van Israël. Het is het centrum van de Kabbala (vorm van Joodse mystiek).

 

Na de lunch rijdt u door naar de berg der Zaligsprekingen. Daar waar Jezus de beroemde Bergrede uitsprak: “een oproep tot liefde in plaats van geweld”. Geniet van een prachtig uitzicht op het meer van Galilea. U wandelt naar beneden en bezoekt de kerk Tabgha, de kerk van de Broodvermenigvuldiging. Daarna door naar de opgravingen van Magdala, de plaats waar Maria Magdalena geboren is. Hier staat een van de oudste synagogen van Israël.

 

Tot slot een boottocht over het meer van Galilea. Rustig genieten van de mooie omgeving.

 

Dag 3, woensdag: Tiberias - Jeruzalem

Door de Jordaanvallei rijdt u naar Jeruzalem. Onderweg stops bij de oude Byzantijnse Synagoge van Bet Alfa en de doopplaats Qasr el Yahud aan de Jordaan. In Jeruzalem bezoekt u eerst de Olijfberg, vanwaar u uitkijkt over de stad. Vervolgens wandelt u naar Dominus Flevit, de kerk die gebouwd is op de plek waar Jezus huilde om de toekomst van Jeruzalem. Dan naar het hof van Getsemané, de plek waar Jezus bad voordat hij werd verraden. Via de Leeuwenpoort naar de Oude Stad. U bekijkt de baden van Betesda en Sint Annakerk.

 

Diner en overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 4, donderdag: Oude stad Jeruzalem

Na het ontbijt gaat u naar het Tempelplein met de Al Aqsa Moskee en de Rotskoepel (indien mogelijk). Aansluiten naar de Klaagmuur waar u een Bar Mitswa viering bijwoont. Joodse jongens mogen vanaf hun 13e voor het eerst voorlezen uit de Thora. Dit bijzondere moment wordt gevierd bij de Klaagmuur. Mooi om bij te mogen zijn. Vanaf de Klaagmuur wandelt u naar Litostrotos en over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. U verlaat de Oude Stad via de Damascuspoort en sluit de dag af in de Graftuin.

 

Dag 5, vrijdag: West Jeruzalem

’s Morgens een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende museum dat ons herinnert aan de zes miljoen Joodse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geeft u niet alleen informatie over de slachtoffers maar ook over de redders van  de Joden. Een bezoek dat raakt.

 

Na de lunch naar de Zionsberg voor een bezoek aan de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Kerk van Sint Petrus in Gallicantu (Kerk van het Hanengekraai), waar Petrus Jezus drie maal heeft verloochend. Via de Cardo, de oude Romeinse hoofdstaat, wandelt u terug naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat bij te wonen.

 

Dag 6, Zaterdag: Jeruzalem - Dode Zee - Aqaba

Vroeg vertrek vanuit Jeruzalem richting Jordanië. De eerste stop is bij Wadi Kelt in de woestijn van Judea. Hier ziet u het tegen de rotsen gebouwde Sint Georgeklooster.  Uniek. Daarna via de Allenby brug de grens naar Jordanië over. De eerste stop is de Dode Zee, het diepste punt van de aarde. Natuurlijk is hier tijd om te drijven in het zoute water. Niet alleen een belevenis, maar ook nog eens heel heilzaam!

 

Aansluitend door naar Aqaba, het zuidelijkste puntje van Jordanië. Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 7, Zondag: Vrije dag

Vrije dag in Aqaba. Er zijn verschillende mogelijkheden: zwemmen, snorkelen, boottochtje maken of heerlijk ontspannen in het hotel.

 

Dag 8, Maandag: Wadi Rum

Vanuit Aqaba reist u naar een wonder der natuur: de woestijn Wadi Rum. Ieder moment van de dag hebben de rotsen en het zand een andere kleur; soms geel, soms rozerood. U maakt per jeep een tocht langs rotsen, grote zandvlakten, zandduinen en massieve bergen. Optioneel kan er nog een ritje op de rug van een kameel gemaakt worden (exclusief). In de loop van de middag reist u verder richting Wadi Musa, voor het hoogtepunt van deze reis: de rozerode rots stad Petra.

 

Dag 9, Dinsdag: Petra

De verborgen stad Petra, uitgehouwen in de rotsen, was een lang bewaard geheim maar werd wereldwijd bekend nadat de Zwitser Ludwig Buckhardt overleed en in zijn dagboeken aantekeningen gevonden werden over deze stad. Ooit was Petra  een bloeiende handelsstad van de Nabateeërs, gesticht in de tweede eeuw voor Christus. Na een aardbeving in de zesde eeuw na Christus ging de stad deels verloren. Samen met uw gids wandelt u door de kloof (Siq), die steeds smaller en smaller wordt, tot u ineens de Schatkamer ontwaart: een groot graf dat met hamer en beitel in de rotsen is gehakt. Uw gids vertelt er alles over. U ziet verschillende tombes, tempels, het amfitheater, de cardo en nog veel meer. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd en steeds ontdekt men nieuwe gebouwen. In de middag heeft u de tijd om zelf Petra te ontdekken.

 

Dag 10, Woensdag: Wadi Musa - Nebo - Madaba - Amman

Via de Koningsweg naar het noorden van Jordanië. Tijdens de rit hoort u verhalen over deze route, die Mozes met zijn volk liep. Later werd de route benut door kooplieden, legers en pelgrims die naar Petra gingen. Onderweg bezoekt u de berg Nebo, daar waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Ook bezoekt u in het stadje Madaba de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk, met de wereldberoemde mozaïekvloer. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho.

 

In de loop van de middag arriveert u in Amman voor een korte stadstour langs de historische bezienswaardigheden zoals de Romeinse Tempel van Hercules en het Citadel. Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 11, Donderdag: Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam (evt. met overstap).

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv/Amman – Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen
 • Lokale Nederlandssprekende  gids in Israël en Nederlands- of Engelssprekende gids in Jordanië
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 360,-
 • Lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis 20 personen

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1 - 2 Netanya King Solomon 1 nacht
Dag 2 - 3 Tiberias Golan 1 Nacht
Dag 3 - 6 Jeruzalem Ceasar 3 Nachten
Dag 6 - 8 Aqaba Mina 2 Nachten
Dag 8 - 10 Petra Petra Palace 2 Nachten
Dag 10 - 11 Amman Signature of Menatyche 1 Nacht

 

Vluchtinformatie vertrek 20 april met Transavia(wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
20 april  Amsterdam Tel Aviv HV 5801 06.15 uur 11.50 uur
           
30 April Amman Amsterdam HV 6506 20.40 uur 00.55 uur*

*Aankomst de volgende dag

 

Vluchtinformatie vertrek 21 september

Volgt nog.

 

Vluchtinformatie vertrek 12 oktober

Volgt nog.

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 20 april stond gepland voor zaterdag 28 maart maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 21 september staat gepland voor zaterdag 5 september.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 12 oktober staat gepland voor zaterdag 26 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief