Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël Opnieuw - Verdiepingsreis

Groepsrondreis, Vliegreis

Elke bestemming heeft z’n eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld Israël. Vrijwel iedereen die er een keer is geweest wil graag nog eens terug. Het land blijft boeien en tot de verbeelding spreken. Zoveel bekende verhalen speelden zich in dit gebied af. En Israël leent zich ook uitstekend voor een hernieuwde kennismaking, want ondanks de kleine oppervlakte zijn zowel natuur als cultuur er zeer divers. Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen, dat het een tweede bezoek meer dan waard is. Speciaal voor u heeft DrieTour een nieuwe reis: Israël opnieuw. Uitstekend geschikt voor een ieder die al eens in Israël was, maar ook een prima reis als u voor het eerst naar Israël gaat, omdat de plaatsen, landschappen en verhalen nooit vervelen . Dus aarzel niet en schrijf u gauw in.

Programma

Dag 1, woensdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (rechtstreeks). Transfer naar Yerucham in de Negev woestijn.

 

Dag 2, donderdag: Ben Gurion

Een prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqeer, de kibboets waar zich het huisje van David Ben Gurion bevindt. In 1949, werd hij de eerste premier van Israël en tevens minister van Defensie. Ben Gurion wilde met name jongeren inspireren om voor de Negev te kiezen en het laten opbloeien. En dat is gelukt! Daarna bezoekt u het graf van Ben Gurion. Vanaf het graf van David Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heeft u een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken.

 

Mitzpe Ramon

Hierna gaat u naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, vanwaar u een prachtig zicht heeft over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is zo’n 300 meter diep, 8 km breed en 40 km lang. U bezoekt er het Visitor Centre en maakt onder leiding van uw gids een wandeling van ongeveer anderhalf uur in dit bijzondere gebied. Daarna terug naar Yerucham.

 

Dag 3, vrijdag: Dode Zee

Vertrek uit de Negev richting Dode Zee. Even ten zuiden van Sodom wordt een stop gemaakt bij een grot en zoutpilaar, ook wel ‘vrouw van Lot’ genoemd. Daarna door naar het vlakbij gelegen Ein Bokek, waar u kunt drijven op het zoute water van de Dode Zee. U bevindt zich op het diepste punt ter aarde en kunt al dobberend uitkijken over Jordanië. Een bijzondere ervaring!  

 

Jericho

U rijdt langs de Dode Zee, door naar Jericho, een van de oudste steden ter wereld en ook nog eens de laagst gelegen stad op aarde. U bezoekt er de doopplaats Qasr el Yahud. Het is mooi om te zien hoe de mensen zich er vol overtuiging laten dopen in het water van de Jordaan. Dan bekijkt u in Jericho de opgravingen van Tel Jericho en de boom van Zacheus. Vervolgens reist u door naar Jeruzalem om de start van de Sabbat bij de Klaagmuur bij te wonen. Een blij makende ervaring! Joden dalen al zingend en musicerend de trappen van de Joodse wijk af, op weg naar de Klaagmuur.

 

Dag 4, zaterdag: Olijfberg

De bus zet u af op de Olijfberg. Hier vandaan wandelt u via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, gelegen aan de voet van de Olijfberg naar beneden. De Olijfbomen die hier staan, zijn eeuwenoud. Jezus zou hier zijn samengekomen met zijn discipelen na hun laatste Avondmaal. Nu staan de olijfbomen in keurig aangelegde bloemenperkjes. Ook neemt u een kijkje in de Kerk aller Natiën. Door het Kidrondal wandelt u om de oude stad heen en gaat bij de Mestpoort weer naar binnen. Na de lunch maakt u een wandeling over de stadsmuur van Jeruzalem. Al met al een echte wandeldag.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Jeruzalem. Er is van alles mogelijk. U kunt bijvoorbeeld met de tram naar het Israël Museum en het Model van de Tempel. Of als u er nog niet geweest bent naar Yad Vashem, het gedachtenispark van de Holocaust. Ook het Bijbels Museum is een mogelijkheid. Maar lopend of per tram terug naar de Oude Stad is ook leuk. Bezoek de opgravingen van City of David of neem een kijkje ondergronds in Burnt House en Herodian Quarters. Er is genoeg te doen en uw DrieTour reisleider staat u met raad en daad bij! Lunch op eigen gelegenheid.

 

Dag 6, maandag: Naar Tel Aviv

Vertrek uit Jeruzalem en door naar Tel Aviv. Hier bezoekt u het Diaspora Museum. Teven maakt u een rondrit door Tel Aviv, waarvan het centrum in de bekende Bauhausstijl is gebouwd. Na de lunch rijdt u noordwaarts, naar Galilea.

 

Grotten van Karmel

U reist via Zichron Ya’akov, bekend om de wijnbouw, naar de Karmelgrotten, ontstaan doordat jarenlang water door de spleten in de rotsen (van kalksteen) sijpelde. Het ligt aan de voet van het Karmelgebergte. De grotten die zo ontstonden werden in de prehistorie bewoond door de zogeheten Karmel mensen, voorlopers van de homo sapiens. De omgeving is prachtig.

 

Tenslotte door naar Kibboets Ein Harod, waar u overnacht. De kibboets ligt op een prachtige plek, net boven het Gilboagebergte en een half uurtje ten zuiden van het Meer van Galilea. U kunt er genieten van de natuur en tegelijk het dagelijks leven van de bewoners van heel dichtbij meemaken. In deze omgeving speelt zich het verhaal van Gideon af.

 

Dag 7, dinsdag: Gospeltrail

Deze ochtend maakt u een wandeling over een stukje van de Gospeltrail, een prachtig wandelpad in Galilea. Het is heerlijk om al wandelend te genieten van de natuur. Even uw gedachten de vrije loop te kunnen laten en van de omgeving te genieten waarbij al uw  zintuigen geprikkeld worden. De bus brengt u naar de Berg Arbel (met prachtig uitzicht over het meer en de omgeving) en vervolgens wandelt u naar beneden. Via Migdal en enkele bananenplantages loopt u door richting Tabgha. Afhankelijk van het tijdschema wordt een deel per bus afgelegd. Onderweg bezoekt u Magdala bij Migdal, een fraaie opgraving van een synagoge uit de tijd van Jezus.

 

Vervolgens gaat u naar Katrzrin voor een bezoek aan een deels gereconstrueerd Talmoedisch dorpje en kunt zien hoe het leven was in de oude tijd. Via een mooie route rijdt u terug naar Ein Harod.

 

Dag 8, woensdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven. Van Ben Gurion Airport terugvlucht (rechtstreeks) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunches op dag 5 en 8)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 305,-
 • Lunches op dag 5 en 8
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Yerucham Hotel Desert Iris of Kibboets Mashabim 2 nachten
Dag 3-6 Jeruzalem Caesar Hotel 3 nachten
Dag 6-8 Ein Harod Ein Harod Kibboets 2 nachten

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 8 mei staat gepland voor zaterdag 20 april

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 23 oktober staat gepland voor zaterdag 5 oktober

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief