Highlights Israël

Reis met ons mee naar het Beloofde Land en dompel u onder in de Bijbelse geschiedenis. Israël is dé bakermat van het christendom en jodendom. Waar u ook komt gedurende deze reis, de geschiedenis gaat voor u leven. Bijvoorbeeld bij het meer van Tiberias, waar zich talloze Bijbelverhalen hebben afgespeeld. Ook wandelt u over de Via Dolorosa, waar de veertien staties ons herinneren aan de lijdensweg van Jezus. Verder bezoekt u Nazareth, de stad waar Maria de aankondiging ontving en de doopplaats w...

Over deze reis

Highlights Israël

Reis met ons mee naar het Beloofde Land en dompel u onder in de Bijbelse geschiedenis. Israël is dé bakermat van het christendom en jodendom. Waar u ook komt gedurende deze reis, de geschiedenis gaat voor u leven. Bijvoorbeeld bij het meer van Tiberias, waar zich talloze Bijbelverhalen hebben afgespeeld. Ook wandelt u over de Via Dolorosa, waar de veertien staties ons herinneren aan de lijdensweg van Jezus. Verder bezoekt u Nazareth, de stad waar Maria de aankondiging ontving en de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt. Gedurende deze reis krijgt de Bijbel een diepere betekenis voor u en komen de Bijbelverhalen tot leven. Wij bezoeken niet alleen de historische hoogtepunten van Israël, u zult ook onder de indruk zijn van het prachtige en afwisselende landschap. Zo bezoeken wij Banjas waar de oorsprong van de rivier de Jordaan ligt. En uiteraard heeft u tijd om te drijven in de Dode Zee. Het wordt een indrukwekkende reis met vele hoogtepunten. U zult na deze week met onvergetelijke herinneringen en talrijke verhalen terugkomen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

VR: Heenreis

U vliegt vanaf Amsterdam naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv (eventueel met overstap). Aansluitend transfer naar uw hotel in Jeruzalem.

dag
2

ZA: Jeruzalem Oude Stad

U begint deze dag op de Olijfberg. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over de stad. Vanaf daar wandelt u via de Dominus Flevit Kerk en de hof van Getsemané naar beneden. Hier beginnen de Bijbelverhalen al te leven voor u. Via de Leeuwenpoort, een van de zeven stadspoorten, betreedt u de Oude stad. U brengt een bezoek aan de baden van Betesda, bekend uit het Nieuwe Testament, en het kerkje van St. Anna. Daarna wandelt u over de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. De Heilig Grafkerk is gebouwd op de plek waar Helena het graf van Jezus ontdekte. Het is een bijzondere kerk waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden. Tenslotte loopt u via de Damascuspoort naar de Graftuin. Al met al een echte loopdag.

dag
3

ZO: Vrije dag Jeruzalem

Vandaag heeft u een vrije dag. U heeft ’s morgens eventueel de gelegenheid om een kerkdienst in de Oude Stad bij te wonen.

In de middag kunt u als u dat wilt een bezoek brengen aan Yad Vashem (met de tram). Yad Vashem is het indrukwekkende monument ter herinnering aan de zes miljoen Joodse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geeft u niet alleen informatie over de slachtoffers maar ook over de redders van de Joden. U zult tijdens dit bezoek tot in het diepst van uw ziel getroffen worden. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de middag vrij te besteden.

dag
4

MA: Jeruzalem Oude Stad

Wederom brengt u een bezoek aan de Oude Stad. Allereerst bezoekt u het Tempelplein (bezoek onder voorbehoud) waar de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee zich bevinden. Daarna bezoekt u de Klaagmuur om een viering van Bar Mitswa bij te wonen. Joodse jongens mogen vanaf hun 13e voor het eerst voorlezen uit de Thora. Dit bijzondere moment wordt gevierd bij de Klaagmuur, wat erg leuk is om mee te maken.
Aansluitend wandelt u door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude stad, een rustige maar gezellige wijk met diverse winkeltjes. U vindt hier ook de Cardo, vroeger de belangrijkste straat van Jeruzalem. De lunch vindt plaats in de Guesthouse van de Lutherse kerk. Hier zal iemand van de lokale gemeenschap haar verhaal vertellen als Christen in deze multiculturele stad. Een mooi ontmoetingsmoment dus.
Na de lunch wandelt u naar de Zionsberg voor de Zaal van het Laatste Avonmaal en het Graf van Koning David. Uiteraard is er ook nog tijd om soeks te bezoeken en wat inkopen te doen.

dag
5

DI: Dode Zee - Tiberias

Vandaag wordt u vroeg gewekt voor een lange maar afwisselende dag. U verlaat Jeruzalem voor een bezoek aan het laagste punt van de aarde: de Dode Zee. Maar eerst brengt u een bezoek aan de rotsvesting Massada, de plek waar de Zeloten massaal zelfmoord pleegden om uit de handen van de Romeinen te blijven. Een kabelbaan brengt u naar boven. Tevens bezoekt u Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier voor Saul. Na een stop bij de Dode Zee, waar u tijd heeft om te drijven in het zoute water, rijden we door de Jordaanvallei naar Tiberias. De laatste stop voor Tiberias is Qasr el Yahud. De plek waarvan men zegt dat Jezus er gedoopt is door Johannes de Doper. Aan het einde van de middag arriveert u in Tiberias.

dag
6

WO: Omgeving Tiberias

Als eerste brengt u een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft gesproken. Het ligt prachtig met mooi uitzicht op het meer van Tiberias. Vanuit hier wandelt u naar de kerk van Tabgha: de kerk van de Broden en Vissen. Daarna bezoekt u Kapernaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Dit is ook het dorp waar Jezus een tijdje woonde tijdens zijn werk als leider in Galilea.

Na de lunch rijdt naar het noordelijke deel van Israël. U bezoekt Banjas en maakt er een mooie wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan. Via de Golan hoogvlakte rijdt u terug naar Tiberias.

dag
7

DO: Nazareth - Netanya

Deze morgen begint u met een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte en geniet van het uitzicht. Vervolgens bezoekt u de Arabische stad Nazareth, tegenwoordig een drukke moderne stad. U vindt er de Aankondigingskerk, de plek waar het Kerstverhaal begint. Het is de plaats waar de engel Gabriel de geboorte van Jezus aankondigde. De kerk is een enorme basiliek omgeven met prachtige afbeeldingen van de Madonna met het Kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld.

Na dit bezoek rijdt de bus naar Caesarea, prachtig aan zee gelegen. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. Hier ziet u het goed bewaarde theater, dat nog steeds gebruikt wordt en ook een Romeins aquaduct.

Daarna door naar Netanya, een gezellige badplaats aan de Middellandse Zee voor de laatste overnachting.

dag
8

VR: Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam (evt. met overstap).

Accommodaties

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Hotel Golan****

Tiberias, Israël
Hotel Golan is mooi hotel, hoog in Tiberias gelegen. Het hotel heeft een fantastisch uitzicht op het meer van Tiberias en beschikt over een mooie tuin met buitenzwembad en een apart terras. Verder een ruime lobby met bar, een restaurant en een fitnessruimte.
De kamers beschikken over airco, telefoon, televisie en wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

King Solomon****

Netanya, Israël
Hotel King Solomon heeft een centrale ligging in Netanya. Het ligt aan de boulevard, op loopafstand van het centrale plein. Het hotel beschikt over een lobby met bar, een restaurant, een lift en een buitenzwembad (seizoensgebonden). ook is er een wellnessruimte met sauna en hot tub. De kamers zijn voorzien van airco en een televisie en de meeste kamers hebben een klein balkon en zeezicht. In de algemene ruimtes van het hotel kan gratis gebruik gemaakt worden van wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
Tel Aviv
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
Amsterdam

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunches dag 2, 4, 5, 6, 7
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 375,-
 • Overige lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon

Overige informatie

**De prijzen voor 2022 zijn onder voorbehoud.

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisleiding