Maatwerkreis Israël De Baak

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! Tijdens deze reis vinden veel bijzondere ontmoetingen plaats waardoor u vanuit verschillende oogpunten meer zicht op het land Israël krijgt. Een reis om nooit te vergeten

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! Tijdens deze reis vinden veel bijzondere ontmoetingen plaats waardoor u vanuit verschillende oogpunten meer zicht op het land Israël krijgt. Een reis om nooit te vergeten

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv, Transfer naar uw accommodatie in Jeruzalem. Diner en overnachting.

dag
2

DI: Oude Stad

De dag start met reflectie. Vervolgens maakt u deze dag met een gids een wandeling door de Oude stad, die opgedeeld is in vier wijken. In de Redeemer Church wordt er om 12.00 uur wat verteld over de dialoog tussen Joodse en Palestijnse mensen. In de middag bezoek aan de Klaagmuur en vervolg stadswandeling in kleine groepjes. Om 15.00 uur een lezing in het Gemeentehuis van Jeruzalem door de ‘locoburgemeester’: hoe bestuur je deze ingewikkelde stad en ga je met problemen om. Tot slot een bezoek aan de Western Wall Tunnel, voor een kijkje onder de grond. Hoe zag Jeruzalem er vroeger uit en hoe is het opgebouwd. Daarna terug naar het hotel voor diner en overnachting.

dag
3

WO: Jeruzalem en Betlehem

Na het ontbijt maakt u een wandeling door Mea Shearim, met een orthodoxe gids. Daarna rond 11.00 uur bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem, herinneringsmonument van de Holocaust. In de middag gaat u naar Betlehem. Hier zult u lunchen en gaat u in gesprek met de gids Kristi of Fadi. Zij/hij zal vertellen over de rechten van de verschillende bevolkingsgroepen en hoe het is om te leven onder de Israëlische regering. Ook maakt u een wandeling door Betlehem en bent u te gast bij het Arabic Educational Institute (AEI). Bezoek aan het Soemoed huis (Verhalenhuis) en gesprek met Palestijnse vrouwen met een christelijke en een moslim-achtergrond. Het Verhalenhuis beoogt vrouwen die door de afscheidingsmuur en andere beperkingen in hun bewegingsvrijheid zijn getroffen een hart onder de riem te steken. Overnachting en diner in Betlehem bij Palestijnse gastgezinnen.

dag
4

DO: Jeruzalem-Ein Karem

De cursisten worden weer opgehaald in Betlehem. Eerst een uurtje met elkaar zitten voor reflectie in een nabijgelegen B&B en dan rond 11.00 uur bezoek aan Art Cube Artist’s Studios in Jeruzalem en uitleg wat kunst doet om de verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen. In de middag (na de lunch) naar Ein Karem. In Ein Karem tijd om te wandelen en in stilte te verblijven. Er zal tijd zijn voor meditatie. Diner en overnachting in het klooster Convent Our Lady of Zion in Ein Karem .

dag
5

VR: Akko en Nes Ammim

Vertrek uit Ein Karem en lunch onderweg. U rijdt naar Akko waar u van 14.00-16.00 uur een politieke tour krijgt door de Palestijnse Arabier Taiseer. Na dit uitgebreide bezoek rijdt u naar Nes Ammim, waar u een korte rondleiding over de kibboets krijgt. Diner en overnachting in Nes Ammim.

dag
6

ZA: Workshop en Jaffa

Na het ontbijt uitleg en discussie over het dialoogwerk in Nes Ammim (09.30-11.00 uur). Daarna korte pauze en vervolgens Workshop ‘Active Listening; in Nes Ammim (11.30-13.00 uur) door de twee lokale dialoog coördinatoren, de een joods Israëlisch en de ander Palestijns Arabisch Israëlisch. Na de lunch afsluiting met de groep (ongeveer een uur).. Dan vertrek naar Jaffa. Tot aan diner vrije tijd. Afsluitingsdiner rond 19.00 uur in een restaurant in Jaffa. Overnachting in hotel in Jaffa.

dag
7

ZO: Terugreis

Transfer in de ochtend na het ontbijt en rit naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Hostfamily

Bethlehem, Israël

kibbutz Nes Ammim***

Nes Ammim, Israël
Ness Amim Hotel is een gastvrije accommodatie met 48 gastenkamers en 8 appartementen omgeven door grasveld en tuin. De hotel kamers zijn comfortabel en voorzien van airco, televisie, telefoon, minibar en een eigen badkamer.
Het hotel heeft een zwembad (seizoensgebonden), een speeltuintje, voetbalveld en gratis wifi in de lobby en de diverse zaaltjes.
Er worden koshere maaltijden geserveerd. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen over de kibboets.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Ruth Daniel Hotel****

Jaffa, Israël
Hotel centraal gelegen in Jaffa op loopafstand van het historische deel en het strand. Het hotel beschikt over 63 kamers, een restaurant, en lobby. Alle kamers zijn voorzien van airco, t.v., badkamer met douche en free wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
11:45
Tel Aviv
17:05
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
16:15
Amsterdam
20:20

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis inclusief toeslagen/belastingen met El Al
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner en 1x in gastgezin
 • Lunch in Betlehem en afsluitingsdiner in Jaffa
 • Entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Onder voorbehoud: Lezingen Redeemer Church, Betlehem, Nes Ammim, Jeruzalem, Artist Studios

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 310,00
 • Lunches heen- en terugreis
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Extra kosten Sacha/Valentijn voor accommodatie/taxi

Overige informatie

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste inreisbepalingen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding