Maatwerkreis Israël De Baak

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! Tijdens deze reis vinden veel bijzondere ontmoetingen plaats waardoor u vanuit verschillende oogpunten meer zicht op het land Israël krijgt. Een reis om nooit te vergeten

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! Tijdens deze reis vinden veel bijzondere ontmoetingen plaats waardoor u vanuit verschillende oogpunten meer zicht op het land Israël krijgt. Een reis om nooit te vergeten

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv rechtstreeks met Transavia. Transfer naar uw accommodatie in Jeruzalem. Tijd om wat uit te rusten van de reis. In de middag kan de stad vast een beetje verkend worden.

dag
2

DI: Oude Stad

Deze dag maakt u met een gids een wandeling door de Oude stad, die opgedeeld is in vier wijken. In de Redeemer Church wordt er om 12.00 uur wat verteld over de dialoog tussen Joodse en Palestijnse mensen.
In de middag bezoek aan de Klaagmuur en vervolg stadswandeling in kleine groepjes. Om 15.00 uur een lezing in het Gemeentehuis van Jeruzalem door de ‘locoburgemeester’: hoe bestuur je deze ingewikkelde stad en ga je met problemen om. Aan het einde van de middag bezoek aan de Western Wall Tunnel, voor een kijkje onder de grond. Hoe zag Jeruzalem er vroeger uit en hoe is het opgebouwd….Diner en overnachting in Jeruzalem.

dag
3

WO: Jeruzalem en Betlehem

Na het ontbijt maakt u een wandeling door Mea Shearim, met een orthodoxe gids. Daarna bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem, herinneringsmonument van de Holocaust. In de middag gaat u naar Betlehem. Hier zult u lunchen en gaat u in gesprek met een lokale gids. Zij zal vertellen over de rechten van de verschillende bevolkingsgroepen en hoe het is om te leven onder de Israëlische regering. Ook maakt u een wandeling door Betlehem en bent u te gast bij het Arabic Educational Institute (AEI). Bezoek aan het Soemoed huis (Verhalenhuis) en gesprek met Palestijnse vrouwen met een christelijke en een moslim-achtergrond. Het Verhalenhuis beoogt vrouwen die door de afscheidingsmuur en andere beperkingen in hun bewegingsvrijheid zijn getroffen een hart onder de riem te steken. Overnachting en diner in Betlehem bij Palestijnse gastgezinnen.

dag
4

DO: Jeruzalem-Neve Shalom

In de ochtend vertrek uit Betlehem en terug naar Jeruzalem en tijd voor reflectie. Dan bezoek aan Art Cube Artist’s Studios in Jeruzalem en uitleg wat kunst doet om de verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen.
In de middag -na de lunch- wandelt u in de Wadi Kelt naar het St. George klooster (duurt minimaal 3 uur). Er zal tijd zijn voor meditatie. De bus brengt u vervolgens naar Neve Shalom, waar u zult dineren en overnachten.

dag
5

VR: Neve Shalom: workshop

U verblijft in Neve Shalom, een plek waar Joodse en Palestijns-Arabische Israëli's samen wonen en werken. Twee inwoners zullen u rondleiden en uitleg geven over het idee van dit bijzondere ‘dorp’. Daarna is er een workshop (“hoe kun je de dialoog op gang brengen en hoe werk je samen”) doen: 09.30-12.00 uur. Lunch buiten Neve Shalom. De rest van de middag is voor reflectie. Diner en overnachting bij Neve Shalom.

dag
6

ZA: Tel Aviv

Rustige start en nog even bij elkaar zitten. Einde ochtend vertrek richting Tel Aviv voor stadsrondrit en bezoek aan Jaffa. Lunch onderweg. In Jaffa krijgt iedereen vrij om zelf richting Tel Aviv te lopen. Rond 17.00 uur verzamelen in het hotel voor een slotbespreking.. Afsluitingsdiner rond 19.00 uur in een restaurant. Overnachting in hotel in Tel Aviv.

dag
7

ZO: Terugreis

Ontbijt in het hotel. Dan transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Hostfamily

Bethlehem, Israël

Neve Shalom***

Neve Shalom, Israël
Prachtig gelegen accommodatie, niet ver van Ben Gurion Airport. Woongemeenschap met zowel Joodse- als Palestijnse bewoners, waardoor het een extra bijzonder concept is.
Er is een groot zwembad aanwezig en veel ruimte. Alle kamers zijn voorzien van airco, koelkast, televisie en koffie-/theefaciliteiten. Gratis wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Airco
Badkamer

Hotel Prima City****

Tel Aviv, Israël
Hotel Prima City is uitstekend gelegen, in het centrum van Tel Aviv en op loopafstand van het strand. De kamers zijn modern en van alle gemakken voorzien. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en lounge en er is gratis wifi beschikbaar, ook op de kamers.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Kluisje - gratis
In de buurt
Strand
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
06:15
Tel Aviv
11:50
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
12:50
Amsterdam
16:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis inclusief toeslagen/belastingen met Transavia
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunch in Betlehem en afsluitingsdiner in Tel Aviv
 • Entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Onder voorbehoud: Lezingen Redeemer Church, Betlehem, Neve Shalom, Jeruzalem, Artist Studios, Jisr a Zarkaa

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 310,00
 • Overige lunches
 • Optionele lichtjestour Jeruzalem (25 p.p.)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR

Overige informatie

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste inreisbepalingen op:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Uitleg over de inreisbepalingen krijgt u via De Baak.

Reisleiding