Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse

 

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Jaffa – Caesarea – Nazareth – Tiberias

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar Tel Aviv in Israël. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende Israëlische gids al op ons te wachten. We vertrekken samen naar Jaffa waar we een wandeling maken door de geplaveide straatjes van deze oude havenstad. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. In het boek Handelingen lezen we dat Petrus hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven heeft gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee.

 

Ons volgende bezoek is aan Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding.

 

Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Aan het einde van de dag komen we aan in Tiberias waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2, dinsdag: Tiberias – Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Qasr el Yahud – Qumran – Dode Zee - Jeruzalem

Deze dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en de stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus zelf. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin u onder andere de broden en de vissen ziet. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vinden we de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Door de Jordaanvallei rijden we naar het zuiden. Bij de rivier de Jordaan, bij Jericho, maken we een tussenstop. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Nog verder naar het zuiden vinden we de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Indien de tijd het toelaat is het mogelijk om kennis te maken met de Dode Zee. Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! Aan het einde van de dag komen we aan in Jeruzalem.

 

Dag 3, woensdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Yad Vashem – Mea She’arim – Israël Museum – Haas Promenade

De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

We vertrekken naar de Nieuwe Stad, naar het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter.

 

Jesaja 56:5 
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

In de oudste Joodse wijk van Jeruzalem, Mea She’arim, krijgen we een interessante rondleiding van een orthodoxe Jodin en ze verteld ons meer over haar leven. Vervolgens staat een bezoek aan het Israël Museum op het programma. Het museum is gelegen op een heuvel in de wijk Givat Ram. Het huisvest een uitgebreide collectie van onder andere beeldende kunst, archeologie en zeldzame manuscripten. Ook is er de Schrijn van het Boek te zien met de Dode Zeerollen en er is een model van Jeruzalem op het terrein te vinden.

Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. 

 

Dag 4, donderdag: Jeruzalem – Klaagmuur – Stad van David – Oude Stad – Graftuin

Vanmorgen zijn we bij de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

We gaan verder naar de Stad van David, waar we een 3D film bekijken over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de opgravingen. Tegenover liggen de, onlangs ontdekte, Zuidelijke Trappen. Dit was in de tijd van de tweede tempel een stuk van een pelgrimsroute. Wij zullen er een klein stuk van lopen, richting de tempel. We zien de overblijfselen van de reinigingsbaden en het heilige tempelplein.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Prima Galil Hotel (***)

Dag 1 - 2 verblijven wij in het Prima Galil Hotel in Tiberias. Dit hotel heeft een centrale ligging...

Prima Galil Hotel (***)

Dag 1 - 2 verblijven wij in het Prima Galil Hotel in Tiberias. Dit hotel heeft een centrale ligging in de historische stad Tiberias en biedt een fantastisch uitzicht over de stad en het Meer van Galilea. Het beschikt over gratis WiFi. Het Prima Galil Hotel beschikt over ruime kamers. Het dak van het hotel is de perfecte plek om te ontspannen en beschikt over een mooi zwembad en een zonneterras (open in het zomer seizoen).

terug

Rimonim Shalom (****)

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem. Dit hotel ligt op een prachtige...

Rimonim Shalom (****)

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem. Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour
 • Handbagage 10kg
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Toeslag reisgenoot 200,-
 • Toeslag ruimbagage 30,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 10 personen

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

VLUCHTEN

Vluchtschema’s onder voorbehoud van wijzigingen: Transavia

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
11 februari 2019 Amsterdam Tel Aviv HV 5801 06.15 uur 11.45 uur
           
15 februari 2019 Tel Aviv Amsterdam HV 5802 12.45 uur 16.55 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief