Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Beleef Rome

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Rome, een Verhaal over schoonheid en spiritualiteit

Iedere reis heeft een eigen Verhaal. De stad Rome kent vele verhalen, met veelal als thema dat ‘Schoonheid een weg naar God is.’ Als dit ergens geldt, dan is het wel in de Eeuwige Stad! Ontdek de historische, religieuze en culturele rijkdom van Rome. U bezoekt het bekende Forum Romanum – het politieke en religieuze centrum van het Antieke Rome – en het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk: het Colosseum, gebouwd door de Flavische heersers in de eerste eeuw na Christus.

 

Het religieuze Rome

Dompel u ook onder in het religieuze Rome. Religie in de vorm van steen in de te bezoeken basilieken en kerken. Stenen overigens, die veel hebben meegemaakt. Veel van die verhalen daarachter hoort u ter plaatse. Religie in Rome is ook vandaag nog levend. Zo beleeft u samen met andere Nederlanders een viering in de Kerk van de Friezen, woont u de Pauselijke audiëntie bij en maakt u kennis met het werk van de Sant’Egidio gemeenschap.

 

Beleef de stad

Omdat u tijdens deze reis veel wandelt, is goed te ervaren hoe deze stad zindert en bruist van levenslust! Geniet van authentieke straatjes in de oude wijken, de mooie ruime pleinen, de chique winkelstraten en bekwaam u in de Italiaanse sprezzatura – wat zoiets betekent als ‘geoefende nonchalance’!

Programma

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Rome en Aventijn

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Rome. Na aankomst gaat u naar de Aventijn, één van de zeven heuvelen, waarop het oude Rome was gebouwd. Hier bekijkt u de bovenop deze heuvel gelegen basiliek Santa Sabina. De kerk werd al in de 5e-eeuw gebouwd en heeft een sober interieur. Heel bijzonder is het houtsnijwerk in de deuren. Dit toont een van de oudste afbeeldingen van de kruisiging van Jezus. Ook neemt u een kijkje in het park “Giardino degli Aranci”, of het park met de sinaasappelbomen. Geniet van de ontspannen sfeer in deze oase van rust in de stad en geniet van het prachtige uitzicht op de koepel van de St. Pieter. Over uitzicht gesproken: op de Aventijn staat het hoofdkwartier van de Maltezer Ridders. Door het sleutelgat van de toegangspoort kijkt u recht op de St. Pieter!

 

Niet veel later bent u een stik dichter bij diezelfde St. Pieter: u verblijft in Residenza Madri Pie, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein.

U dineert in een lokaal restaurant, dicht bij het hotel.  Om er te komen wandelt u over het St. Pietersplein. Geniet van de stilte en de kracht van het plein, als alle toeristen vertrokken zijn!

 

Dag 2, zondag: Friezenkerk en stadswandeling

’s Morgens kunt u de Nederlandse viering in de Friezenkerk bijwonen. Deze bijzondere kerk uit de 12e eeuw ligt tegen het Sint-Pietersplein aan. Na de viering volgt op het plein het Pauselijke angelus.

 

’s Middags maakt u een wandeling door het levendige centrum, met het Piazza Navona in een van de oudste buurten van Rome, het nabijgelegen Pantheon, uit de eerste eeuw voor Christus en de drie prachtige fonteinen op dit plein: La Fontana del Moro (de Morenfontein), la Fontana del Nettuno (de Neptunusfontein) en La Fontana dei Quattro Fiumi (de Vierstromenfontein) gebouwd door de 16e-eeuwse architect en beeldhouwer Bernini, met vier beelden die verwijzen naar de rivieren de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata.

Tijdens de wandeling wordt ook een kijkje genomen in de Santa Maria dell’Anime, nu de kerk voor de Duitstalige gemeenschap in Rome. In de tijd van de Reformatie was het ook de plaats waar pelgrims uit de Lage Landen kwamen. Zo ziet u hier het graf van de enige Nederlandse paus, Adrianus VI.

Als kers op de taart ziet u de beroemde Trevi fontein. Het verhaal gaat dat als u over uw schouder een muntje in deze fontein gooit, u zeker nog een keer in Rome terugkomt….

Dag 3, maandag: Vaticaanstad en Trastevere

Vaticaanstad en de St. Pieter

Vanochtend een bezoek aan Vaticaanstad. Onder leiding van uw gids bekijkt u de Sint-Pietersbasiliek.  Met de lift gaat het omhoog naar het dak van deze enorme kerk. Als u wilt, kunt u de ruim 300 treden omhoog beklimmen om in het topje van de koepel te komen. Uw beloning is een spectaculair zicht over Rome! Maar ook op het dak van deze prachtige kerk kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar u werken ziet van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. U luncht op z’n Italiaans in een lokaal restaurant.

 

Trastevere

In de loop van de middag wandelt u langs de Tiber naar de volgens velen gezelligste wijk van Rome: Trastevere. U zult merken dat het leven hier in een ander tempo gaat dan in de rest van Rome!

Trastevere is ook de thuisbasis van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekengemeenschap die zich inzet voor zwakkeren in de samenleving. Deze avond dineert u in een door hen geleid restaurant: mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier een opleiding tot kok of ober, en bezorgen u met veel toewijding en plezier een heerlijke en aangename avond. Na afloop van de maaltijd maakt u een oecumenische gebedsviering van de Egidio-gemeenschap mee in de Santa Mariakerk in deze wijk. Transfer per touringcar terug naar het hotel.

 

Dag 4, dinsdag: Basilieken en het Antieke Rome

Santa Maria Maggiore en St. Jan van Lateranen

Na het ontbjt neemt uw gids u mee naar twee van de belangrijkste basilieken van de stad. U bezoekt eerst de Santa Maria Maggiore, een kerk met een rijk interieur en minstens zo'n rijke geschiedenis. Het is ook de kerk, waar prinses Irene in 1964 haar huwelijk met Carlos Hugo liet inzegenen.

Hierna bekijkt u de St. Jan van Lateranen, de hoofdkerk van Rome. De bisschop van Rome (de paus) leidt er af en toe nog vieringen. Tot slot gaat u naar de Heilige Trap, Scala Santa. Volgens de verhalen is dit de trap uit het paleis van Pontius Pilatus te Jeruzalem. Keizerin Helena, moeder van de eerste christelijke keizer Constantijn de Grote,  zou deze trap tijdens haar bedevaart naar Jeruzalem ontdekt hebben en laten overbrengen naar Rome.

 

Antiek Rome

’s Middags maakt u kennis met het Antieke Rome. U begint uw reis terug in de tijd in het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. Ook gaat u naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Uw gids zal boeiende verhalen vertellen over het Rome in de Oudheid.

 

Dag 5, woensdag: Pauselijke audiëntie en vrije tijd

In de ochtend bezoekt u de wekelijkse openbare audiëntie van de Paus  op het St. Pietersplein. Het is indrukwekkend om dit samen met pelgrims van over de hele wereld mee te maken!  Na de audiëntie is de dag verder vrij. Ga op ontdekkingstocht en beleef de stad. Het is goed toeven op één van de vele terrassen en zo te genieten van het Italiaanse leven! Ook kunt u bijvoorbeeld het Vaticaans Museum bezoeken. DrieTour kan de entree voor u verzorgen. Neem voor meer informatie en prijzen contact met ons op. Er is in Rome voldoende te beleven; u zult zich zeker niet vervelen!

Tot slot van deze dag is er een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Dag 6, donderdag: terugvlucht naar Amsterdam

Eventueel nog wat tijd voor uw laatste inkopen of een cappuccino op een terras! Aan het eind van de ochtend transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

U verblijft in het moderne kloostercomplex Residenza Madri Pie, een oase midden in de stad en op...

Residenza Madri Pie

U verblijft in het moderne kloostercomplex Residenza Madri Pie, een oase midden in de stad en op slechts een paar honderd meter van het Sint Pietersplein. Deze residenza is van alle gemakken voorzien, maar straalt tegelijkertijd een prettig soort ingetogenheid uit. In de bijbehorende tuin kunt u heerlijk tot rust komen na een drukke dag in Rome. De accommodatie wordt gerund door de religieuze orde Madri Pie di Nostra Signora della Spaienza, die in de 18e eeuw is gesticht om jongeren te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van de Residenza is voor dit missiewerk bestemd. Met een verblijf in Madri Pie steunt u dus dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Beleef Rome - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Rome – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 5 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Toeristenbelasting
 • Alle maaltijden (behalve lunches op dag 1, 5 en 6)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 125,-
 • Lunches op dag 1,5 en 6
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 14 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Zaterdag Amsterdam Rome AZ 107 12.05 uur 14.15 uur
Donderdag Rome Amsterdam AZ 110 14.10 uur  16.40 uur

 

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 6 april staat gepland voor zaterdag 16 maart

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 27 april staat gepland voor zaterdag 6 april

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 12 oktober staat gepland voor zaterdag 21 september

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 19 oktober staat gepland voor zaterdag 28 september

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 26 oktober staat gepland voor zaterdag 5 oktober

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief