Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Beleef Rome

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Schoonheid en spiritualiteit in de Eeuwige Stad

‘Schoonheid is een weg naar God.’ Als dit ergens geldt, dan is het wel in Rome! Ontdek de historische, religieuze en culturele rijkdom van de Eeuwige Stad. U bezoekt het bekende Forum Romanum — het politieke en religieuze centrum van het Antieke Rome — en het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk: het Colosseum, gebouwd door de Flavische heersers in de eerste eeuw na Christus.

 

Het religieuze Rome

Dompel u ook onder in het religieuze Rome, met name Vaticaanstad. U bezoekt onder meer een bijzondere kerk en een nog bijzonderder klooster. In de San Clemente kerk daalt u af naar de dagen van het Romeinse keizerrijk. Het klooster S. Qautrro Coronati vormt een oase van rust in deze hectische metropool.

 

Vaticaanstad

Natuurlijk gaat het ook naar de Sint-Pietersbasiliek, de grootste in Rome en ter wereld, en het Sint-Pietersplein. U bezoekt de Vaticaanse musea in de Apostolische paleizen, waar u onder andere werken zult zien van Leonardo da Vinci, Rafaël en Caravaggio. Een bezoek aan de indrukwekkende Sixtijnse Kapel (15e eeuw) met fresco’s van Botticelli en Michelangelo kan evenmin missen! Een Nederlandse gids, die in Rome woont en werkt, leidt u rond in de kerken en musea die bezocht worden.

 

Friezenkerk

DrieTour maakt deze reis extra speciaal door u in contact te brengen met enkele religieuze en spirituele gemeenschappen. Zo gaat u naar de Friezenkerk uit 1114, ook wel Santa Michele e Magno genoemd. De naam verwijst naar de Friezen — bewoners van het hele kustgebied van Nederland, Noord-Vlaanderen en het kustgebied van Duitsland aan de Noordzee tot aan Denemarken — die in de 12e eeuw op pelgrimstocht in deze kerk terecht konden. Deze kerk ligt tegen een van de heuvels van Rome aan en grenst aan het Sint-Pietersplein. Op zondag kan een Nederlandstalige viering worden bijgewoond; een half uur voorafgaand vertelt een medewerker van de kerk over de bijzondere geschiedenis ervan.

 

Beleef de stad

Omdat u tijdens deze reis veel wandelt is goed te ervaren hoe deze stad zindert en bruist van levenslust! Geniet van authentieke straatjes in de oude wijken, de mooie ruime pleinen, de chique winkelstraten en bekwaam u in de Italiaanse sprezzatura — wat zoiets betekent als ‘geoefende nonchalance’!

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam - Rome

Transfer naar uw hotel, Residenza Madri Pie, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein.

Na het inchecken gaat het al snel naar de volgens velen gezelligste wijk van Rome: Trastevere. U zult merken dat het leven hier in een ander tempo gaat dan in de rest van Rome!

Trastevere is ook de thuisbasis van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekengemeenschap die zich inzet voor zwakkeren in de samenleving. Deze eerste avond dineert u in een door hen geleid restaurant: mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier een opleiding tot kok of ober, en bezorgen u met veel toewijding en plezier een heerlijke en aangename avond. Na afloop van de maaltijd maakt u een oecumenische gebedsviering van de Egidio-gemeenschap mee in de Santa Mariakerk in deze wijk. Transfer terug naar het hotel.

 

Dag 2: Friezenkerk en stadswandeling

Na het ontbijt kunt u eerst een rondleiding en uitleg over de Friezenkerk bijwonen, gevolgd door een viering. Deze bijzondere kerk uit de 12e eeuw ligt tegen het Sint-Pietersplein aan. Na de viering volgt op het plein het Pauselijke angelus. ’s Middags maakt u een wandeling door het levendige centrum, met het Piazza Navona in een van de oudste buurten van Rome, het nabijgelegen Pantheon, uit de eerste eeuw voor Christus en de drie prachtige fonteinen op dit plein: La Fontana del Moro (de Morenfontein), la Fontana del Nettuno (de Neptunusfontein) en La Fontana dei Quattro Fiumi (de Vierstromenfontein) gebouwd door de 16e-eeuwse architect en beeldhouwer Bernini, met vier beelden die verwijzen naar de rivieren de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata.

Tijdens de wandeling wordt ook een kijkje genomen in de Santa Maria dell’Anime, nu de kerk voor de Duitstalige gemeenschap in Rome. In de tijd van de Reformatie was het ook de plaats waar pelgrims uit de Lage Landen kwamen. Zo ziet u hier het graf van de enige Nederlandse paus, Adrianus VI.

Als kers op de taart ziet u de beroemde en onlangs gerestaureerde Trevi fontein. Het verhaal gaat dat als je over je schouder een muntje in deze fontein gooit, je zeker nog een keer in Rome terugkomt….

U dineert in een lokaal restaurant, dicht bij het hotel.  Om er te komen wandelt u over het St. Pietersplein. Geniet van de stilte en de kracht van het plein, als alle toeristen vertrokken zijn!


Dag 3: Bezoek aan de betoverend mooie Sixtijnse Kapel

Vandaag een bezoek aan Vaticaanstad. Na het ontbijt gaat het onder leiding van uw gids eerst naar de Sint-Pietersbasiliek. Op de dak van de koepel van deze prachtige kerk kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Eeuwige Stad. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar u werken ziet van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. U luncht op z’n Italiaans in een lokaal restaurant. Daarna bezoekt u een of enkele musea van het Vaticaans museum. De dag wordt afgesloten met een bezichtiging, onder leiding van uw gids, van de Sixtijnse Kapel, ontworpen voor Paus Sixtus IV en gebouwd tussen 1473 en 1481. Vergaap u aan de prachtige fresco’s van grote Renaissance kunstenaars als Botticelli, Ghirlandaio, Perugino en Michelangelo waarmee de kapel is versierd. De kapel is opgedragen aan de Hemelvaart van de Maria.

 
Dag 4: Ontdek het Antieke Rome

De hele dag maakt u een reis terug in de tijd. Die begint met een bezoek aan de San Clemente kerk. Via de onderkerk daalt u af naar een tempel uit de tijd van de Romeinen. Een korte kennismaking met het ondergrondse Rome. Dan wandelt u naar de kerk en het klooster Santi Quattro Coronati. Het is tot vandaag de dag in gebruik als een Augustinesser klooster. Geniet hier van de rust en de fraaie binnentuin.  U vergeet even dat u middenin een drukke wereldstad bent!

De tocht terug in de tijd gaat verder met een bezoek aan de Palatijn. Dit is één van de zeven heuvels waarop het oude Rome is gebouwd. U vindt er prachtige tuinen en de resten van keizerlijke paleizen, zoals dat van Augustus. Ons woord paleis vindt hier zijn oorsprong.

Vanaf de Palatijn daalt u af in het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. U gaat ook naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Uw eigen gids zal boeiend vertellen over het Rome in de Oudheid.

 

Dag 5: Pauselijke audiëntie en terugvlucht naar Amsterdam

Voor wie dat wil is er na het ontbijt gelegenheid om een deel van de pauselijke audiëntie bij te wonen (mits de Paus in Rome is). Aan het eind van de ochtend brengt de touringcar u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Beleef Rome - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Rome retour
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf op een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour Reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 95,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Liever op eigen gelegenheid naar Rome? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Dag  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 Zaterdag  Amsterdam  Rome  12.05 uur  14.15 uur  AZ107
 Woensdag  Rome  Amsterdam  14.10 uur  16.40 uur  AZ110

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 17 personen.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 20-10-18 is op zaterdag 13 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 27-10-18 is op zaterdag 6 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief