Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

In de voetsporen van Franciscus van Assisi

Groepsrondreis, Vliegreis

Stap in het verhaal van Franciscus van Assisi.  Tot de dag van vandaag is hij een inspiratiebron voor talloze mensen, die bewondering en respect voor de natuur een belangrijke plaats in hun leven geven. Het is niet toevallig dat de huidige paus de naam aangenomen heeft van de middeleeuwse Franciscus.

Onder begeleiding van uw reisleider Bill van Schie, een Franciscus kenner en onze gids ter plaatse, Patricia Blanquart wordt de geschiedenis en betekenis van Franciscus van Assisi in een 6-daagse reis tastbaar en inlevend verhaald.

U bezoekt kluizenarijen, kloosters en plaatsen die een rol speelden in het bijzondere levensverhaal van Franciscus. Laat u meevoeren door deze fascinerende geschiedenis en beleef de tot op vandaag voelbare inspiratie van deze bijzondere man en zijn spiritualiteit.

 

Over de gids - Patricia Blanquart

Patricia is half Belgische en half Italiaanse, die bovendien in verschillende Europese landen heeft gewoond, waaronder ook Nederland. Deze gemeenschappelijke ‘roots’ maken dat zij zich gemakkelijk weet aan te passen aan de cultuur en gewoonten van verschillende Europese landen. Deze vaardigheden komen haar werk als gids in Assisi zeker ten goede
Sinds vele jaren begeleidt ze groepen in haar thuisland Umbrië. Haar bedoeling is om dit prachtige stukje Italië echt te laten beleven door bezoekers. Cultuur, natuur, spiritualiteit en ook gastronomie kunnen hier in een ideale combinatie ervaren worden. Ze denkt dat het misschien geen toeval is dat Franciscus de inspiratie voor  zijn vernieuwende ideeën  juist hier in dit gebiedheeft gehad. Dat wil ze graag aan iedere bezoeker overbrengen.

 

Over de reisleider - Bill van Schie

Naast de voortreffelijke gids ter plaatse, Patricia Blanquart, zal tijdens deze reis Bill van Schie uw reisleider zijn. Reeds meerdere keren mocht hij kleine groepen DrieTour reizigers begeleiden naar dit unieke en onvergelijkbaar mooie stadje in Umbrië. En dit najaar dus voor het laatst……..!

 

"Als een parel ligt Assisi tegen de berg Subasio ‘aangeplakt’. Vanuit het dal steeds schitterend herkenbaar en authentiek aanwezig. Tijdens de wandelingen zult u de stad van Franciscus van alle kanten kunnen bewonderen. Zo mooi! U zou er bijna stil van worden! Toch klinkt door het middeleeuwse stadje en het dal beneden voortdurend de lofzang op ‘zuster moeder Aarde, broeder Zon, zuster Maan en op de ontelbare sterren die hier ’s nachts het luchtruim vullen. Kortom, Assisi is een zeldzame plek, waar u óók vanuit uw hotelkamer in het middeleeuwse centrum van Assisi woordeloos van kunt genieten. Voeg daarbij de heerlijke culinaire maaltijden, de kruiden, de pasta’s, de paddenstoelen én het aangename reisgezelschap! En u weet zeker: dit wordt een reis(je) om niet gauw te vergeten!"

Programma

Dag 1, woensdag

Rechtstreekse lijnvlucht Amsterdam – Rome per Alitalia en aansluitend transfer naar uw hotel,  in het middeleeuwse centrum van Assisi.

 

Dag 2, donderdag

Samen met Patricia verkent u de stad waar Franciscus is geboren en begraven, Assisi. U begint in de basiliek San Francesco, één van de belangrijkste religieuze centra van Italië en graftombe van zijn naamgever. Deze bijzondere basiliek  bestaat uit drie lagen: helemaal onderin bevindt zich het graf van de heilige, daarboven ligt de onderkerk met zijn mystieke en tot overdenking stemmende sfeer en in de bovenkerk kunt u de prachtige frescocyclus van Giotto over het leven van Franciscus bewonderen.

Het middeleeuwse centrum is compact en biedt nog veel meer moois, zoals het geboortehuis van Franciscus en de Santa Chiara basiliek. Deze kerk is gewijd aan Clara, die in navolging van Franciscus haar leven in armoede en steun aan de medemens wijdde. Ze stichtte de orde van de Clarissen en vond haar laatste rustplaats in deze aan haar gewijde basiliek.

 

Dag 3, vrijdag

Vandaag is een wandeldag. Vanuit Assisi wandelt u, met uw gids, naar San Damiano. Het is een wandeling van zo'n 30 minuten, die voert naar de plek waar Franciscus letterlijk aan het werk ging door het herstel van het kerkje ter hand te nemen. In dit kleine klooster vindt u talrijke herinneringen aan het leven en werk van de heilige Clara. Een zeer spirituele plek!

Vervolgens wandelt u zo'n 5 km. verder naar de enorme kerk 'Santa Maria degli Angeli', gelegen aan de voet van de heuvel. Het is de plek waar Franciscus zijn roeping kreeg en tevens de plaats waar hij gestorven is. In de basiliek van Santa Maria bekijkt u de Portiuncula kapel. Bij deze kapel legde Clara haar geloften af in de handen van Franciscus. Ook wordt hier ieder jaar het overlijden van Franciscus herdacht. 

Na dit bijzondere bezoek loopt u heuvelopwaarts terug naar Assisi met steeds zicht op de basiliek van Franciscus en de stadsmuren.

 

Dag 4, zaterdag

Per touringcar naar Montefalco, ook wel het “balkon van Umbrië” genoemd. Door de ligging op een heuvel is er een panoramisch zicht op de hele omgeving. Naast dit fantastische uitzicht vindt u in Montefalco het Museo Civico, dat is ondergebracht in de voormalige San Francescokerk . U bekijkt hier ondermeer de prachtige15e eeuwse fresco’s, die het leven van Franciscus uitbeelden. Hierna gaat u naar zo’n typisch Umbrisch stadje, Spello. Dwaal door de middeleeuwse straatjes en laat u verrassen door de geuren en kleuren van de overal aanwezige planten en bloemen. U luncht vandaag bij een familie, die leeft in de fraaie natuur bij Montefalco, waar u zich kan onderdompelen in de sfeer uit de dagen van weleer.

 

Dag 5, zondag

Na een vrije morgen, maakt  u ’s middags met Patricia weer een wandeling. Met taxi’s of een minibus gaat het de Monte Subiaso op tot een hoogte van 1000 meter. Vanaf daar maakt u een wandeling naar een adembenemend panoramapunt, dat deel uitmaakt van het Vredespad. Franciscus zelf zei hierover, dat " niets hem ooit meer vreugde heeft gegeven dan het zicht op het dal van Spoleto”. Door de bossen wandelt u omlaag naar Eremo delle Carcieri, (Kluizenarij van de Kerkers). Het is de plaats waar Franciscus en andere broeders in de bossen verbleven om te bidden en mediteren.  Aansluitend volgt de transfer terug naar je hotel.

 

Dag 6, maandag

In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven van Rome en rechtstreekse Alitalia vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Albergo Ancajani*** - Assisi

Verblijf in  Albergo Ancajani, een eenvoudig, maar goed hotel in het centrum van Assisi slechts op...

Albergo Ancajani*** - Assisi

Verblijf in  Albergo Ancajani, een eenvoudig, maar goed hotel in het centrum van Assisi slechts op 500 meter van de Franciscus basiliek. De kamers beschikken over douche en toilet. In het hotel is een restaurant voor ontbijt en diner.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
prijsinformatie - Assisi 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Rome - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 5 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Diners
 • 1 lunch en 1 lunchpakket
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,- (op aanvraag)
 • Lunches op dag 1,2, 5 en 6
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 14 personen.

 

Vluchtinformatie (Onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

15 mei 2019

Amsterdam

Rome

AZ 107

12:05

14:15

           

20 mei 2019

Rome

Amsterdam

AZ 110

14:10

16:40

 

 

Meer te weten komen over Franciscus? Lees dan gauw verder

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 15 mei staat gepland voor zaterdag 4 mei

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief