Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inspirerend Rome

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

DrieTour biedt in samenwerking met Joke Litjens van Werkplaats voor de Ziel en Rome en Vaticaan kenner Stijn Fens een inspirerende Rome reis aan. Een reis gericht op mensen die de bekende ‘highlights’ willen vermijden. Dit is Rome met aandacht voor bijzondere kerken en nieuwe plekken, waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. Zo ontloopt u de massa en beleeft u de sfeer van deze altijd boeiende stad op geheel andere wijze. De verhalen van Stijn brengen de stad en zijn geschiedenis nog meer tot leven.

Joke houdt regelmatig meditaties of vieringen om de inspiratie van Rome in je hart te laten komen. Door de unieke combinatie van verhalen en meditaties ervaart u de Eeuwige Stad zo op een andere, inspirerende manier!

Van dag tot dag

Vrijdag 5 oktober 2018: Vertrek en eerste kennismaking St. Pietersplein

U vliegt rechtstreeks per KLM van Amsterdam naar Rome. Bij aankomst volgt de transfer per touringcar naar uw hotel, op steenworp afstand van het St. Pietersplein. ’s Avonds loopt u over het dan relatief stille en fraai verlichte St. Pietersplein naar het restaurant voor het diner.

 

Zaterdag 6 oktober 2018: Pausen en Antoine Bodar

Na het ontbijt ontdekken we al wandelend de enorme invloed die de pausen in de loop der eeuwen op de aanblik van Rome hebben gehad. U ziet de Via Giulia, het Campo de Fiori met z’n gezellige markt en het bekendste plein van de stad, Piazza Navona.

Na de lunch volgt een ontmoeting met Antoine Bodar in zijn kerk, Santa Maria dell’Anime. Het is nu de kerk voor de Duitstalige gemeenschap in Rome. Ook is het plek waar de enige Nederlandse paus, Adrianus VI, zijn laatste rustplaats vond. Een mooie wandeling terug naar Residenza Madri Pie, gevolgd door het diner.

 

Zondag 7 oktober 2018: Viering en op kerkenpad

’s Morgens is er gelegenheid om een viering in de kerk der Friezen of in de St. Pieter bij te wonen, gevolgd door gezamenlijk koffiedrinken om daarna het Angelus met de Paus  bij te wonen op het St. Pietersplein.

Na de lunch brengt uw touringcar u naar de San Gregorio Magno. U bezoekt deze bijzondere kerk, gelegen op de Coelius. Het is een van de zeven heuvelen waarop het oude Rome is ontstaan. Vervolgens bekijkt u de basiliek van Santi Giovanni e Paolo en tenslotte de San Clemente. In de San Clemente gaat het ook naar de benedenkerk en de daaronder gelegen tempel uit de Romeinse tijd. Transfer terug per touringcar naar uw hotel en diner.

 

Maandag 8 oktober 2018: Ondergronds Rome

Vandaag belooft een heel bijzondere dag te worden, die begint met een bezoek aan de Scavi. Diep onder de St. Pieter ligt de Scavi verborgen. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gaf het Vaticaan de opdracht opgravingen uit te voeren onder de basiliek en werd een deel van de oude necropolis bloot gelegd. Hierbij werd ook het vermeende graf van de apostel Petrus ontdekt. Nu is deze mysterieuze ondergrondse plek  mondjesmaat te bezoeken.

De lunch is gezamenlijk, waarna u een ontdekking van Stijn bezoekt: de Catacomben van Marcellinus en Petrus. Ze zijn prachtig bewaard gebleven en bieden rust, omdat de gemiddelde Rome bezoeker deze plek niet kent. ’s Avonds wederom een diner bij het St. Pietersplein.

 

Dinsdag 9 oktober 2018: Joods Rome en Trastevere

De ochtend is vrij en u kunt op eigen gelegenheid lunchen. Om 14.30 uur verzamelen we op het plein voor het theater Largo Argentina. U wandelt dan naar en door de Joodse wijk waar een bezoek aan de synagoge wordt gebracht. Het is een stevige, maar mooie wandeling.  Van hieruit steekt u Tiber over naar de pittoreske wijk Trastevere.

We dineren deze avond in het restaurant van de Sant’Egidio gemeenschap. Een bijzondere plek waar kwetsbare mensen het eten serveren. Om 20.30 uur wonen we in de basiliek van Santa Maria in Trastevere een meditatieve viering bij van diezelfde Sant’Egidio-beweging. Transfer per touringcar terug naar uw hotel.

 

Woensdag 10 oktober 2018: Audiëntie of Galleria Borghese en terug naar huis

Deze ochtend kunt u kiezen voor de  Pauselijke audiëntie op het St. Pietersplein. Als alternatief kunt u ook met Stijn Fens naar de Galleria Borghese. Het is een museum met een prachtige schilderijencollectie gelegen in Villa Borghese, het grootste stadspark in Rome. Deze excursie is optioneel en dient vooraf geboekt  te worden.

Aan het begin van de middag een afscheidslunch bij La Vittoria tegenover Residenza Madri Pie. Hierna volgt de transfer per touringcar naar de luchthaven van Rome en vliegt u terug per KLM naar Amsterdam.

 

N.B. programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Inspirerend Rome - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM
 • Vervoer ter plaatse
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Diners
 • Lunches (behalve dag 5)
 • Entreegelden volgens programma
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding (Joke Litjens en Stijn Fens)
 • Kennismakingsbijeenkomst 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 125,- per persoon
 • Lunchdag 5 en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Ruimbagage 23 kilo 50,- (optioneel bij te boeken)
 • Bezoek Galleria Borghese 15,- per persoon (optioneel bij te boeken)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Poliskosten

Overige informatie

Handbagage regels KLM

 • Eén keer handbagage met maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 centimeter 
 • Eén keer accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, met maximale afmetingen van 40 x 30 x 15 centimeter 
 • Totaal gewicht handbagage maximaal 12 kilo

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 5 oktober 2018  Amsterdam  Rome  14.25 uur  16.35 uur  KL 1603
           
 10 oktober 2018  Rome  Amsterdam  19.35 uur  21.55 uur  KL 1608

 

 

Stijn Fens

Een liefdesverklaring

Als jongen van twaalf zag ik Rome voor het eerst en ik was meteen verkocht. Al die koepels en torens hoog boven de stad. Al die fonteinen die maar niet ophielden met het spugen van water. En overal pausen. Ik werd verliefd op de stad. Sindsdien droom ik elke nacht dat ik in Rome ben. Als ik in de stad ben droom ik gewoon door en bij vertrek heb ik buikpijn van de heimwee. Ik ben een echte pelgrim.

De grote Italiaanse filmregisseur Federico Fellini heeft de stad eens vergeleken met een Italiaanse mama. Ze geeft je heerlijk eten, koopt nieuwe kleren voor je en schopt je op zondagochtend naar de kerk. De indrukwekkende geschiedenis van de stad drukt geen moment op mij, maar relativeert en troost. Hier is eeuwenlang geleefd, liefgehad en gestorven. De stad staat nog altijd overeind en de Tiber stroomt alsmaar door. Ik ken geen stad die zichzelf zoveel keren op zo’n magnifieke wijze opnieuw heeft uitgevonden. Hoe groot de verwoesting ook, Rome staat altijd weer op. Het resultaat van zoveel veerkracht mogen wij steeds maar weer bewonderen.

Ik ken ook geen stad waar het geestelijke en het wereldse zo mooi botsen. Terwijl in de Sint Pieter miljoenen afscheid namen van Johannes Paulus II, pasten de Romeinse vrouwen twee straten verder de nieuwste zomermode. De twee zielen – de wereld en het geloof- tolereren elkaar niet alleen, ze versterken elkaar en creëren daardoor elke dag iets grandioos nieuws: Rome.

Ik weet er blindelings de weg, de stad zit in mij en ik voel mij deel van haar geschiedenis. Laatst zei een Romeinse vriendin tegen mij: ‘Stijn, jij bent een Romein.’

Mijn leven kan niet meer stuk!

 

Stijn Fens, journalist en Rome kenner.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief