Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Liturgisch Muziek Festival Rome - extra reis

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Klassiek ontmoet Klassiek

Na het succes in 2016 en dit jaar organiseert DrieTour een extra 6-daagse reis naar het Liturgisch Festival in Rome, de  stad waar de klassieke Oudheid tot leven komt. Een perfect decor om te genieten van schitterende uitvoeringen van hoogtepunten uit de klassieke muziek. Met een verblijf in een centraal gelegen hotel, gereserveerde zitplaatsen tijdens de concerten en een boeiend programma, kunt u voor slechts € 995,= per persoon dit alles meebeleven. Elders betaalt u voor een 5-daagse reis € 1.995,=.

 

Muziek van wereldklasse

Vanaf 4 november kunt u in verschillende basilieken te Rome genieten van orkesten, koren en solisten van wereldfaam. Zij luisteren het Internationale Festival voor Muziek en Kunst op.

De opbrengst van dit bijzondere muziekfestival, dat voor de 16e keer wordt georganiseerd, is bestemd voor de instandhouding van de historische basilieken in Rome. Daarnaast is het doel van dit festival het behoud en ontwikkeling van kerkmuziek en kunst op het hoogste niveau.  En het hoogste niveau wordt geboden!

Zo spelen  de Wiener Virtuosen (leden van de Wiener Philharmoniker)  en komen er orkesten en koren uit Duitsland, Japan en Rusland. Ook de Limburger Domsingknaben, het bekende Duitse jongenskoor, is van de partij.  Er worden werken uitgevoerd van vooral de Weense Klassieken, Mozart, Haydn en Beethoven. Hun betoverende klanken worden ten gehore gebracht in een aantal van Rome’s mooiste basilieken. De akoestiek en ambiance van deze eeuwenoude, gewijde plekken, geven een extra dimensie aan de muziek. Voelbare en vooral hoorbare spiritualiteit!

Uw deskundige DrieTour reisleider zal dagelijks een inleiding verzorgen op het te bezoeken concert. Daarnaast staat hij u tijdens de vrije momenten ook met raad en daad terzijde.

 

Rome, de stad

Hoewel de nadruk ligt op de muziek is er voldoende tijd om (opnieuw) kennis te maken met Rome.  U bezoekt de St. Pieter en vanaf de koepel geniet u van een prachtig uitzicht over de stad. Ook maakt u kennis met het Klassieke Rome. Onze deskundige Nederlandse gids neemt u mee in de rijke geschiedenis van de stad en het Romeinse rijk.

Tevens beleeft u het Piazza Navona, bruisend hart van Rome, en bekijkt u het Pantheon. Het Pantheon werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd als mausoleum. Later werd het gewijd tot tempel voor alle goden, die in Rome geen eigen tempel hadden. Al in de vroege Middeleeuwen werd het Pantheon tot kerk gewijd, de belangrijkste reden dat dit architectonische wonder tot vandaag in gebruik is.

Programma

Dag 1 – vrijdag 3 november

In de ochtend met een directe Alitalia vlucht van Amsterdam naar Rome. Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum van Rome. ’s Middags een gezamenlijke lunch en verdere dag vrij.

 

Dag 2 – zaterdag 4 november

Een vrije morgen om Rome op eigen gelegenheid te ontdekken. Uw reisleider staat met raad en daad klaar voor het geven van tips.

 

In de middag een transfer per touringcar naar de St. Pieter waar u het eerste concert in de serie bijwoont:

Krönungsmesse van Mozart in C majeur, KV. 317

Het eerste concert dat u bezoekt is in de St. Pieter. Hier wordt de beroemde Kroningsmis uitgevoerd door het IlluminArt Philharmonic Orchestra en IlluminArt Philharmonic St. Peter Choir (Japan) o.l.v. Tomomi Nishimoto.

 

Heilige Mis

In aansluiting op het concert draagt kardinaal Angelo Comastri een Mis op in de St. Pieter. Hieraan wordt muzikaal meegewerkt door het koor Vicariato Vaticano.

 

Mis in C majeur (Op. 86) van Beethoven

Na een gezamenlijk diner gaat u te voet naar de in het hartje van Rome gelegen basiliek van Sant’ Ignazio di Loyola, waar vanaf 21.00 uur een uitvoering plaatsvindt van Beethoven’s Mis in C majeur. De mis wordt uitgevoerd door het Palatina Vokalensemble, het Philharmonischer Chor an der Saar (beiden uit Duitsland) en het Koor en Symfonieorkest van het Staatsconservatorium uit Kazan (Rusland) o.l.v. Leo Kraemer.

Transfer per touringcar naar uw hotel.

 

Dag 3 – zondag 5 november

Dienst in de Kerk der Friezen en Angelus
’s Morgens bieden we u  de mogelijkheid de viering in de Friezenkerk bij te wonen. Na een kop koffie, kunt u op het St. Pietersplein, de paus het Angelus horen uitspreken.

 

Lunch op eigen gelegenheid.

 

’s Middags verkent u met uw reisleider het oude Rome, waarbij het Pantheon en de beroemde Trevi fontein bekeken worden.

 

Gezamenlijk diner, waarna u wandelt naar de Basiliek St. Jan van Lateranen, waar om 21.00 uur het volgende concert in de reeks plaatsvindt.

 

Requiem in D Mineur, KV. 626 van Mozart

Het beroemde requiem van Mozart, pas na zijn dood voltooid, wordt uitgevoerd door het IlluminArt Philharmonic  Orchestra en IlluminArt Philharmonic St. Peter Choir o.l.v. Tomomi Nishimoto.  Een rijke muzikale beleving in deze serene basiliek.

 

Dag 4 –maandag 6 november

Na het ontbijt wandelt u naar het Capitool, één van de zeven heuvelen van het oude Rome. U bezoekt de Capitolijnse musea, waar uw gids u rondleidt. In dit bijzondere museum vindt u talrijke schatten uit de Romeinse Oudheid, zoals het beeld van zogende wolvin met Romus en Remulus, het origineel van het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius en nog veel meer. Vanuit het museum is er een prachtig uitzicht over het Forum Romanum en het daarachter gelegen Colosseum.

Ook deze middag is vrij, diner wederom zelf te verzorgen.

 

Wiener Virtuosen

Transfer per touringcar naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren. Hier woont u een uitvoering bij van de wereldberoemde Wiener Virtuosen (leden van de Wiener Philharmoniker), die in deze Basiliek twee werken uitvoeren.  Het eerste is het Concert voor Klarinet en Orkest in A Majeur, KV 622 van Mozart (klarinettist Ernst Ottensamer). Het tweede is het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi. Solisten zijn de sopraan Chen Reiss en mezzosopraan  Bernarda Fink.

 

Dag 5 – dinsdag 7 november

St. Pieter

Samen met uw gids, Kees van Duin, bezoekt u de St. Pieter. U gaat omhoog naar de koepel. Vanaf het dak van de basiliek of het topje van de koepel kunt u genieten van het uitzicht over het plein en de “Eeuwige Stad”. Hierna bewondert u de St. Pieter van binnen en ziet een aantal beroemde kunstwerken, zoals de Pieta (een beeld van Maria met de gekruisigde Jezus in haar schoot) van Michelangelo en de baldakijn van Bernini boven het hoofdaltaar van de St. Pieter.

 

De middag is vrij. Het diner is wederom op eigen gelegenheid.

 

’s Avonds woont u het laatste concert van deze bijzondere reeks bij. Uw touringcar brengt u naar Basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar een uitvoering wordt verzorgd van Die Schöpfung  van Joseph Haydn (aanvang 21.00 uur).

Uitvoerenden zijn de Duitse Limburger Domsingknaben, het orkest Roma Sinfonietta en de solisten Mechtild Bach (sopraan), Conrel Frey (tenor) en Thomas Laske (bariton). Het geheel staat onder leiding van Adreas Bollendorf.

 

Dag 6 – woensdag 8 november

Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Rome. Rechtstreekse Alitalia vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Torino

Het 4-sterren hotel Torino beschikt over een dakterras met uitzicht over Rome en ligt op slechts 200...

Hotel Torino

Het 4-sterren hotel Torino beschikt over een dakterras met uitzicht over Rome en ligt op slechts 200 meter van het treinstation Termini en het metrostation Repubblica. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis Wifi.

Het is gevestigd in een gerenoveerd gebouw en biedt klassiek ingerichte kamers. Elke kamer is voorzien van een flatscreen-tv, airco en kluisje. Uw badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd op de bovenste verdieping van het hotel (bij mooi weer op het terras). In de direct omgeving vindt u meerde restaurants en cafés. Piazza Venezia en Colosseum liggen op zo’n 15 minuten loopafstand van het hotel. 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis per Alitalia
 • Bagage 23 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer incl. ontbijt in Hotel Torino
 • Toeristenbelasting
 • Gereserveerde zitplaats tijdens concertreeks Liturgisch Festival
 • 2x diner en 1x lunch
 • Entree koepel St. Pieter en rondleiding St. Pieter met Nederlandse gids
 • Entree en rondleiding Capitolijnse Musea met Nederlandse gids
 • Nederlandse reisleiding met kennis van Rome en klassieke muziek
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 120
 • Niet vermelde maaltijden en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief