Maatwerkreis Italië Rome o.l.v. Dhr. R. Mascini

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier zowel boven- als ondergronds aantreft. U ziet de St. Pieter, maar daalt ook af in de San Clemente. Daar tussendoor bezoekt u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en Forum Romanum en beleeft u het levendige en sfeervolle straatbeeld, waardoor Rome elk moment van het jaar weet te boeien! Rob Mascini weet als geen ander de weg in de ‘eeuwige’ stad. Voeg daar een audiëntie op het St. Pieters...

Over deze reis

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier zowel boven- als ondergronds aantreft. U ziet de St. Pieter, maar daalt ook af in de San Clemente. Daar tussendoor bezoekt u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en Forum Romanum en beleeft u het levendige en sfeervolle straatbeeld, waardoor Rome elk moment van het jaar weet te boeien! Rob Mascini weet als geen ander de weg in de ‘eeuwige’ stad. Voeg daar een audiëntie op het St. Pietersplein en een afwisselend programma en het heerlijke Italiaanse eten aan toe, en uw reis is compleet!

Bestemming

Algemene informatie

De Republiek Italië is een langgerekt schiereiland in het zuiden van Europa. Alleen in het noorden kent Italië landgrenzen met van west naar oost: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Verder wordt alleen door water omgeven. Naast het vasteland maken de eilanden Sicilië, Sardinië, Elba en nog ruim 3000 kleinere eilanden deel uit van Italië. Binnen de grenzen van Italië liggen nog twee zelfstandige ministaatjes, San Marino en Vaticaanstad. Deze twee landen zijn nog overblijfsels uit de tijd dat Italië een lappendeken was van zelfstandige vorstendommen, stadstaten, bisdommen en vele andere vormen van bestuur. Die enorme hoeveelheid aan zelfstandige steden, landjes en zo meer, ontstond in de Middeleeuwen, na de val van het Romeinse Rijk, waarvan Italië vele eeuwen deel uitmaakte.

Het huidige Italië kwam tot stand in de tweede helft van de 19e eeuw: in 1870 werd uiteindelijk ook de Kerkelijk Staat, waarover de Paus regeerde, veroverd. Rome werd toen tot hoofdstad van het koninkrijk Italië uitgeroepen. Dit leidde echter wel tot een aanhoudend conflict met de Rooms-Katholieke kerk, dat in 1929 werd beslecht met het Verdrag van Lateranen, waarbij Vaticaanstad als zelfstandige staat met de Paus als staatshoofd werd erkend. In die tijd werd Italië geleid door de fascisten onder Mussolini, die de Italianen aan de kant van Nazi Duitsland de Tweede Wereldoorlog invoerde. Een oorlog die ook in Italië zijn sporen heeft nagelaten. Na de oorlog werd de monarchie afgeschaft en een parlementaire republiek uitgeroepen. Italië is een van de zes landen, die de EEG, nu EU, hebben gesticht. Het huidige Italië is een land met grote tegenstellingen: gemiddeld genomen is het noorden modern, welvarend en de economische motor van het land. Het zuiden is armer, de sociale verschillen zijn er groter en traditioneler ingesteld.
In het noorden bepalen de Alpen en Dolomieten toppen het landschap. Van noord naar zuid wordt Italië zo ongeveer in twee helften gedeeld door de Apennijnen. De grootste laagvlakte, de Povlakte, ligt in het noorden, die tevens het economische hart van het land is. Italië heeft een kustlijn van ruim 7500 km met veel brede zandstranden, pittoreske baaien en sfeervolle havenstadjes.

Naast al deze afwisselende landschappen vol indrukwekkende natuur is Italië vooral een land om van cultuur en historie te genieten. Overal in het land liggen monumenten en bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen, de middeleeuwen en Renaissance. De talrijke historische en nog altijd bruisende steden als Rome, Florence, Venetië en Napels maken het plaatje compleet.

Informatie over Italië

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Italië

Beste reistijd

De aangenaamste reisperiodes liggen in het voor- en najaar; zeker voor een stedentrip of rondreis.

Klimaat

Italië heeft een Middellands Zeeklimaat. De zomers zijn warm en zonnig en de winters zacht en mild. Mei, jun, september en oktober zijn maanden met gemiddeld genomen aangename dagtemperaturen en weinig neerslag. In het noorden ligt bijna het hele jaar sneeuw en de toppen van de Alpen zijn altijd wit. Dit is dan ook een prima wintersportgebied.

Eten & Drinken

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. Iedereen kent wel pizza, lasagne en spaghetti. De kaart is echter veel gevarieerder: elke streek heeft z’n eigen specialiteiten. Aan de kust worden veel verse vis en schaaldieren geserveerd. Overal staan heerlijke bijzondere pasta’s, vlees- en groente gerechten op het menu. Italianen zijn trots op hun keuken! Ook is Italië een belangrijk wijnland met wijnen van topkwaliteit. Chianti, Lambrusco en de dessertwijn Vino Santo zijn bekende voorbeelden. Dé nationale drank is echter koffie. Als een Italiaan koffie bestelt is dit een espresso. “Gewone” zwarte koffie is Caffè Americano. Cappuccino wordt eigenlijk alleen ’s morgens gedronken, maar is tegenwoordig vrijwel overal de hele dag door verkrijgbaar. Natuurlijk mag een echt Italiaans ijsje niet ontbreken, verkrijgbaar in de heerlijkste smaken en meestal ambachtelijk bereid.

Taal

De officiële taal is Italiaans, een Romaanse taal en “opvolger” van het door de Romeinen gesproken Latijn. In Zuid-Tirol spreekt men Duits als eerste taal en in de grensregio met Frankrijk wonen Franssprekende Italianen. Hoewel Italianen op school Engels leren, spreekt men dit niet graag en vaak slecht. De laatste jaren wordt Engels in de toeristische dienstverlening steeds meer verstaan en gesproken.

Wist u dat?

- Er jaarlijks bijna 1,5 miljoen euro aan muntgeld in de Trevi fontein in Rome geworpen wordt?
-Italië 55 vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft en daarmee met China de eerste plaats deelt?
- De oudste olijfboom in Italië ruim 1700 jaar is?

Dagprogramma

dag
1

ZA: Heenreis

Heenreis naar Rome. Transfer per bus naar het hotel.
In de middag stappen we op de metro en bezichtigen we het Sint Pietersplein en Vaticaan. Dan met de metro weer terug naar het hotel voor diner en overnachting. (dit is alleen mogelijk indien we een ochtendvlucht hebben).

dag
2

ZO: Friezenkerk en Colesseum

Na het ontbijt nemen we opnieuw de metro naar de St. Pieter. We bezoeken de Friezenkerk. Na de lunch pikt de bus ons op en rijden we naar S. Jan van Lateranen. Hiervandaan wandelen we naar het Colosseum via San Clemente. Dan terug met de metro naar het hotel. Diner en overnachting.

dag
3

MA: Kapitool en Trastevere

In de morgen met de metro de St. Pieter. Dan lopend naar het Kapitool. Vervolgens wandelen we naar Trastevere. In deze wijk zullen we ergens lunchen. Na de lunch wandelen we naar Aventijn. Dan pikt de bus ons op en brengt ons terug naar het hotel. Diner en overnachting.

dag
4

DI: Aantal highlights

Met de metro naar Piazza del Populo. Hiervandaan wandelen we langs alle bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Spaanse trappen, Piazza Navone, Anima, etc. Een heerlijke dag.
De bus brengt ons terug naar het hotel voor diner en overnachting.

dag
5

WO: Audiëntie

Vandaag nemen we opnieuw de metro richting St. Pietersplein. Hier maken we (indien mogelijk) de Audiëntie op het Pietersplein mee! Daarna nemen we de metro naar Maria Maggiore, S. Prassede en S. Pudenziana. Een afwisselende dag. Tot slot met de metro naar het hotel voor diner en overnachting.

dag
6

DO: Terugreis

Afhankelijk van de vluchttijden proberen we vandaag nog een bezoek te brengen aan de Catacomben en/of Paulus buiten de muren. Dan transfer per bus naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.


Accommodaties

Hotel Casa La Salle***

Rome, Italië
Op een rustige plek in de stad vlakbij de metrolijn ligt het religieuze hotel Casa La Salle. Het heeft een prima uitvalsbasis. Het hotel beschikt over ongeveer 140 kamers, een bar en restaurant. De kamers hebben een eigen badkamer, televisie, telefoon, airco en föhn. Er is gratis wifi beschikbaar in het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
Openbaar vervoer
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Rome v.v.
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer van Rome Airport naar hotel v.v.
 • Diverse bustransfers binnen de stad Rome
 • Verblijf in 3-sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt
 • 5 diners
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 125,-
 • Lunches
 • Entreegelden
 • Metrokaartjes
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 16 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige Identiteitskaart.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

*Waar in het programma 'metro' staat, kan ook voor een taxi worden gekozen!

Reisleiding