Maatwerkreis Italië voor BVP Dhr. Molenaar

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier dat u bijna elke straathoek aantreft. U bekijkt de St. Pieter, en bezoekt de koepel voor een prachtig uitzicht over de Eeuwige Stad. Daar tussendoor bezoekt en ziet u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals de Trevi fontein, Piazza Navona, Colosseum en Forum Romanum en beleeft u het levendige en sfeervolle straatbeeld, waardoor Rome elk moment van het jaar weet te boeien! DrieTour is al jaren dé Rome spe...

Over deze reis

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier dat u bijna elke straathoek aantreft. U bekijkt de St. Pieter, en bezoekt de koepel voor een prachtig uitzicht over de Eeuwige Stad. Daar tussendoor bezoekt en ziet u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals de Trevi fontein, Piazza Navona, Colosseum en Forum Romanum en beleeft u het levendige en sfeervolle straatbeeld, waardoor Rome elk moment van het jaar weet te boeien! DrieTour is al jaren dé Rome specialist en weet als geen ander de weg in de ‘eeuwige’ stad. Voeg daar een dichtbij het Vaticaan gelegen hotel, afwisselend programma, ervaren gidsen, en prima maaltijden aan toe, en uw reis is compleet!

Bestemming

Algemene informatie

De Republiek Italië is een langgerekt schiereiland in het zuiden van Europa. Alleen in het noorden kent Italië landgrenzen met van west naar oost: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Verder wordt alleen door water omgeven. Naast het vasteland maken de eilanden Sicilië, Sardinië, Elba en nog ruim 3000 kleinere eilanden deel uit van Italië. Binnen de grenzen van Italië liggen nog twee zelfstandige ministaatjes, San Marino en Vaticaanstad. Deze twee landen zijn nog overblijfsels uit de tijd dat Italië een lappendeken was van zelfstandige vorstendommen, stadstaten, bisdommen en vele andere vormen van bestuur. Die enorme hoeveelheid aan zelfstandige steden, landjes en zo meer, ontstond in de Middeleeuwen, na de val van het Romeinse Rijk, waarvan Italië vele eeuwen deel uitmaakte.

Het huidige Italië kwam tot stand in de tweede helft van de 19e eeuw: in 1870 werd uiteindelijk ook de Kerkelijk Staat, waarover de Paus regeerde, veroverd. Rome werd toen tot hoofdstad van het koninkrijk Italië uitgeroepen. Dit leidde echter wel tot een aanhoudend conflict met de Rooms-Katholieke kerk, dat in 1929 werd beslecht met het Verdrag van Lateranen, waarbij Vaticaanstad als zelfstandige staat met de Paus als staatshoofd werd erkend. In die tijd werd Italië geleid door de fascisten onder Mussolini, die de Italianen aan de kant van Nazi Duitsland de Tweede Wereldoorlog invoerde. Een oorlog die ook in Italië zijn sporen heeft nagelaten. Na de oorlog werd de monarchie afgeschaft en een parlementaire republiek uitgeroepen. Italië is een van de zes landen, die de EEG, nu EU, hebben gesticht. Het huidige Italië is een land met grote tegenstellingen: gemiddeld genomen is het noorden modern, welvarend en de economische motor van het land. Het zuiden is armer, de sociale verschillen zijn er groter en traditioneler ingesteld.
In het noorden bepalen de Alpen en Dolomieten toppen het landschap. Van noord naar zuid wordt Italië zo ongeveer in twee helften gedeeld door de Apennijnen. De grootste laagvlakte, de Povlakte, ligt in het noorden, die tevens het economische hart van het land is. Italië heeft een kustlijn van ruim 7500 km met veel brede zandstranden, pittoreske baaien en sfeervolle havenstadjes.

Naast al deze afwisselende landschappen vol indrukwekkende natuur is Italië vooral een land om van cultuur en historie te genieten. Overal in het land liggen monumenten en bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen, de middeleeuwen en Renaissance. De talrijke historische en nog altijd bruisende steden als Rome, Florence, Venetië en Napels maken het plaatje compleet.

Informatie over Italië

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Italië

Beste reistijd

De aangenaamste reisperiodes liggen in het voor- en najaar; zeker voor een stedentrip of rondreis.

Klimaat

Italië heeft een Middellands Zeeklimaat. De zomers zijn warm en zonnig en de winters zacht en mild. Mei, jun, september en oktober zijn maanden met gemiddeld genomen aangename dagtemperaturen en weinig neerslag. In het noorden ligt bijna het hele jaar sneeuw en de toppen van de Alpen zijn altijd wit. Dit is dan ook een prima wintersportgebied.

Eten & Drinken

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. Iedereen kent wel pizza, lasagne en spaghetti. De kaart is echter veel gevarieerder: elke streek heeft z’n eigen specialiteiten. Aan de kust worden veel verse vis en schaaldieren geserveerd. Overal staan heerlijke bijzondere pasta’s, vlees- en groente gerechten op het menu. Italianen zijn trots op hun keuken! Ook is Italië een belangrijk wijnland met wijnen van topkwaliteit. Chianti, Lambrusco en de dessertwijn Vino Santo zijn bekende voorbeelden. Dé nationale drank is echter koffie. Als een Italiaan koffie bestelt is dit een espresso. “Gewone” zwarte koffie is Caffè Americano. Cappuccino wordt eigenlijk alleen ’s morgens gedronken, maar is tegenwoordig vrijwel overal de hele dag door verkrijgbaar. Natuurlijk mag een echt Italiaans ijsje niet ontbreken, verkrijgbaar in de heerlijkste smaken en meestal ambachtelijk bereid.

Taal

De officiële taal is Italiaans, een Romaanse taal en “opvolger” van het door de Romeinen gesproken Latijn. In Zuid-Tirol spreekt men Duits als eerste taal en in de grensregio met Frankrijk wonen Franssprekende Italianen. Hoewel Italianen op school Engels leren, spreekt men dit niet graag en vaak slecht. De laatste jaren wordt Engels in de toeristische dienstverlening steeds meer verstaan en gesproken.

Wist u dat?

- Er jaarlijks bijna 1,5 miljoen euro aan muntgeld in de Trevi fontein in Rome geworpen wordt?
-Italië 55 vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft en daarmee met China de eerste plaats deelt?
- De oudste olijfboom in Italië ruim 1700 jaar is?

Dagprogramma

dag
1

VR: St. Pieter en stadswandeling

Vertrek naar Rome. Rechtstreekse vlucht per KLM van Amsterdam naar Rome (07.15 - 09.30 uur). Vanaf de luchthaven wordt u per touringcar naar uw hotel ‘Villa Aurelia' gebracht., dat op loopafstand van het Pieterplein ligt. Direct na aankomst bezoekt u samen met een Nederlandse gids de imposante Sint Pieter met zijn vele schatten van kunstenaars als Bernini en Michelangelo. Ook gaat het omhoog de naar de koepel. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de eeuwige stad. Een schitterende kennismaking met deze fascinerende stad! Lunch bij Osteria Venerina en daarna volgt samen met de gids een wandeling door het oude centrum van Rome. Zo bezoekt u het Piazza Navona, één van de mooiste en bekendste pleinen van de stad, het bijna 2000 jaar oude Pantheon en de wereldberoemde Trevi fontein.. Diner in de buurt van Piazza Navona. Dan 's avonds terug met de bus naar het hotel.
dag
2

ZA: Colosseum en Forum Romanum

Na het ontbijt uitchecken en per touringcar naar het hart van het voormalige Romeinse keizerrijk, het Forum Romanum en Colosseum. Uw Nederlandse gids voert u terug naar lang vervlogen tijden. Na een goede lunch brengt de touringcar u richting luchthaven, waarbij u onderweg met uw gids langs een aantal bezienswaardigheden rijdt voor een laatste blik op Rome.
Terugvlucht per KLM naar Amsterdam (17.15 - 19.50 uur)


Accommodaties

Villa Aurelia***

Rome, Italië
Hotel Villa Aurelia is een mooi monastery hotel. Ooit een klooster nu al enige jaren een prettig hotel met nette kamers. Villa Aurelia heeft de allure van een hotel met een gezellige bar en terras met uitzicht op de koepel van de Sint Pieter om s ’avonds nog even na te praten onder het genot van een drankje. Villa Aurelia is gelegen op 2 km afstand van de Sint Pieter en in de directe omgeving zijn veel winkels en restaurants. Een prettige wandeling van het hotel naar de Sint Pieter, goed te doen. Ook is het OV nabij, diverse bussen stoppen op ongeveer 200 meter afstand.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
06:55
Rome
09:10
Uw terugreis
Vlucht
Rome
17:15
Amsterdam
19:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Rome v.v. met KLM
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer van Rome Airport naar hotel v.v. en vervoer ter plaatse
 • Nederlandssprekende gids
 • Excursie- en entreegelden
 • Headsets
 • Verblijf in Vila Aurelia o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • 2 lunches en 1 diner
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 35,-
 • Ruimbagage
 • Reisverzekering (wel afgesloten voor de groep)
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR

Overige informatie

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige Identiteitskaart.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Reisleiding

Gerson Molenaar