Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Piemonte, Turijn en Milaan

Groepsrondreis, Vliegreis

De geschiedenis van de Waldenzen is bewogen en begint al rond 1200. Geen enkele hedendaagse Protestantse kerk kan terugzien op zo’n lange historie. Ook nu nog speelt deze kleine geloofsgemeenschap een belangrijke rol in de Italiaanse samenleving. Samen met Waldenzen en Italië kenner Bert van der Woude maak je kennis met hun rijke traditie, maar ook met de mensen die hier deel van uitmaken. Bovendien bezoek je twee bruisende steden, Turijn en Milaan. In Turijn bekijk je de beroemde lijkwade van Christus en in Milaan natuurlijk de Dom en het Laatste Avondmaal van Leonardo. Kortom, een reis met aandacht voor mens, religie, natuur en cultuur.

Programma

Dag 1
Vlucht Amsterdam-Turijn en transfer naar het centraal gelegen Plaza-hotel.

Dag 2
Een gids laat ons tijdens een wandeling door het centrum van Turijn zien hoe onterecht het is dat deze prachtige stad geen grotere bekendheid geniet. De historie van Turijn gaat terug tot de Romeinse tijd. Nog steeds zorgt dit ervoor dat je in Turijn niet kunt verdwalen.
Wel kun je er prachtig wandelen en zelfs bij regen zorgen kilometerslange arcaden ervoor dat je niet nat wordt. ‘s Middags bezoeken we het Egyptisch museum, waar alleen het museum in Cairo en het Louvre in Parijs zich mee kunnen meten. We sluiten deze dag af met een bezoek aan de hooggelegen Basilica di Superga. Hier zijn de tombes te vinden van de Hertogen van Savoye. Met name het graf van Carlo Alberto I is belangrijk. Hij gaf de Waldenzen hun Italiaans burgerrecht.

Dag 3
Deze dag bezoeken we het gebied waar de Waldenzen tijdens de vele vervolgingen een veilig heenkomen zochten. We rijden door de zogeheten ‘Valli’, de dalen waar Waldenzen zich in kleine dorpjes vestigden. De eerste plaats die we aandoen is Torre Pellice. Hier worden we in het museum rondgeleid door de geschiedenis van de eerste Protestanten van Europa. De lunch gebruiken we nabij Angrogna. Voedsel en ambiance zijn heel karakteristiek en dat wordt nog versterkt als je het vrouwenmuseum van Angrogna bezoekt. Daarna voert de tocht ons hoog in de bergen, waar je kennismaakt met werk van het oecumenisch conferentiecentrum van de Waldenzen te Prali.

Dag 4
We wandelen door Turijn en er is tijd voor een bezoek aan het Palazzo Madama. Daarna gaat het naar ‘het’ symbool van Turijn, de Mole Antonelliana. Een lift brengt ons in enkele seconden naar een fraai uitzichtpunt. Na de lunch is er alle tijd om op eigen gelegenheid Turijn verder te verkennen.

Dag 5
Vertrek naar Milaan via een bijzondere route. Behalve als basis van de Waldenzen is Piemonte één van de beroemdste wijngebieden van Italië en steekt zelfs Toscane naar de kroon. We bezoeken Barolo en gebruikt de lunch in Neive. Daarna gaat de tocht verder via Asti en Allesandria naar Milaan, waar we onze intrek nemen in het centraal gelegen Hotel Sempione.

Dag 6
Onder leiding van een gids maken we een wandeling door het historische centrum van Milaan. Je flaneert door de prachtige Galleria Vittorio Emanuele II, staat stil voor ‘La Scala’, misschien wel het beroemdste operagebouw ter wereld en bewondert het standbeeld van Leonardo da Vinci. Eindpunt van de ochtendwandeling is het Piazza del Duomo, waar we de kathedraal van Milaan bezoeken, een schitterend voorbeeld van Italiaanse barok. De buitenkant kenmerkt zich door de talloze spitsen en waterspuwers en op het dak kun je zelfs een wandeling maken.
Na de lunch een bezoek aan de Pinacoteca di Brera en de Santa Maria della Grazie voor het Cenacolo, waarin het beroemde fresco van Leonardo da Vinci’s laatste avondmaal zich bevindt.

Dag 7
Zondag; Viering in de Waldenzer kerk in Bergamo. Je zult onder de indruk raken van de veelkleurigheid en levendigheid van deze gemeente. Zij telt 20 nationaliteiten en dat is zichtbaar in de liturgie. ‘s Middags brengt de ‘Funicolare’ ons naar de bovenstad van Bergamo. We wandelen door het pittoreske centrum en genieten van een schitterend uitzicht.

Dag 8
Omdat het vliegtuig naar Schiphol pas aan het begin van de avond vertrekt, hebben we nog een dag tijd in Milaan. ‘s Morgens is er gelegenheid voor een bezoek aan de
Sant’ Ambrogio en Sant’ Agostino. De kerkvader Augustinus werd in Milaan door bisschop Ambrosius gedoopt. Beide kerkvaders zijn nog steeds een belangrijke bron van inspiratie binnen het geheel van de oecumene. Na de lunch nog vrije tijd in Milaan.
Aan het eind van de middag: transfer naar de luchthaven van Milaan en vlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Eclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 170
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief