Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Adventstijd in Rome

Kerst, Advent, Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Wat het belangrijkste is mag het zwaarste wegen. Sterk in het leven staan maakt gelukkig. Dit vraagt om telkens op zoek te gaan naar de bronnen. Een pelgrimstocht is daarvoor heel geschikt. Even het dagelijks leven loslaten. Opbreken. Met andere mensen optrekken. Zo’n tocht in Rome maken is bijzonder. Er is schoonheid. De Italiaanse levenskunst zorgt voor ontmoeting. Je komt tot de binnenkant van je bestaan. De rijke geschiedenis leert je waar je vandaan komt. We leven in een Christelijke cultuur. Petrus en Paulus brengen ons bij Jezus. De Paus inspireert om op een nieuwe wijze te kijken naar de Kerk. Met elkaar spreek je over het nemen van barricades. In rust ontmoeten, bezinnen en bidden. Het doet een mens goed. Het brengt bij de bron. Het maakt gelukkig. Voor u hebben wij een concreet aanbod. 

 

 

Mgr. A.Hurkmans, rector van de Friezenkerk heet ons welkom

 

Kerstmis tegemoet in Rome…11 tot en met 16 december

De Friezenkerk nodigt u uit!

In de advent bereidt heel Rome zich voor op het Kerstfeest. Vanouds wordt dit feest groots in Rome gevierd. Heel de stad komt in de ban van de geboorte van het kerstkindje. Al in het prille begin van het christendom wordt dit kind tegenover de keizer geplaatst. Deze wereld moet het niet hebben van een vrede die door oorlogen en geweld wordt bereikt. Op prachtige mozaïeken uit de oudste tijden zien we hoe koningen buigen voor het kind van Bethlehem.

De Friezenkerk in Rome nodigt u uit om een week lang met ons door de stad te trekken, kijkend, nadenkend. Noem het een week van bezinning, retraite, hoe u het wilt. Laat u zich met ons inspireren door de gelovigen van vroeger, die ons zoveel moois hebben achtergelaten. En we laten ons inspireren door de kerk van vandaag. We zullen de paus ontmoeten en we zullen zien hoe de parochies zich voorbereiden op het kerstfeest.

Iedere dag is er een eucharistieviering of vesper waarin voorgaat mgr. A.Hurkmans, rector van de kerk en emeritus bisschop van Den Bosch.

De diaken van de kerk, Kees van Duin, leidt ons door de stad. Hij is officieel stadsgids van Rome.

Diaken Rob Mascini, theoloog en kenner van Rome, zal op alle interessante plekken die we bezoeken ons over Kerstmis vertellen.

Bij de reis is inbegrepen een voorbereidingsdag en een slotdag in Nederland onder leiding van pastoor Kees van Lent. Deze dagen worden gehouden in het prachtige bezinningscentrum ‘De stal op de Kaag’ op Kaageiland.

 

Medewerking en begeleiding vanuit de Friezenkerk

Iedere dag is er een eucharistieviering of vesper, waarin mgr. A.Hurkmans, rector van de kerk en emeritus bisschop van Den Bosch, voorgaat

De diaken van de kerk, Kees van Duin, leidt ons door de stad. Hij is officieel stadsgids in Rome.

Diaken Rob Mascini, theoloog en kenner van Rome, zal op alle interessante plekken die we bezoeken ons over Kerstmis vertellen.

 

Rob Mascini

 

De stal op de Kaag

Bij de reis is inbegrepen een voorbereidingsdag en een slotdag in Nederland onder leiding van pastoor Kees van Lent. Deze dagen worden gehouden in het prachtige bezinningscentrum ‘De stal op de Kaag’ op Kaageiland (za 18 nov.2017 en za 13 jan.2018 van 11.00-16.00u)

Programma

 

Maandag 11 december: op reis

Directe ochtendvlucht per KLM of Alitalia van Amsterdam naar Rome. Na aankomst transfer per touringcar naar uw verblijf voor de komende nachten, Residenza Madri Pie. Het hotel ligt op 200 meter van het St. Pietersplein en is daarmee een prima uitvalsbasis om Rome te verkennen.

 

St. Pieter

’s Middags brengt u met uw gids, Kees van Duin, en reisleider, Rob Mascini een  bezoek aan de  indrukwekkende  St. Pieter basiliek. Het is niet alleen de belangrijkste basiliek in de katholieke wereld, maar ook een schatkamer vol kunstwerken van onder meer Michelangelo en Bernini. Indien mogelijk wordt ook de Scavi bezocht. Dit zijn de archeologische opgravingen onder de St. Pieter met het graf van Petrus.

 

Het dagprogramma wordt besloten met een middaggesprek, meditatie en Eucharistieviering in de Friezenkerk. Tot slot van de dag een gezamenlijk diner in een restaurant nabij de Borgo Pio.

 

Dinsdag 12 december: Santa Maria Maggiore

Na net ontbijt volgt in de kapel van Residenza Madri Pie een ochtendgebed met een meditatie. Het thema dat Rob behandelt gaat over de menswording van God (incarnatie) en Maria, Moeder Gods.

 

Santa Maria Maggiore

Per touringcar gaat u vervolgens naar de basiliek Santa Maria Maggiore. Kees van Duin en Rob Mascini leiden u hier rond, waarbij bijzonder aandacht uitgaat naar kribbe relikwie en het bekijken van de triomfboog met het kerstverhaal. Aansluitend bezoekt u nabijgelegen Santa Prassede, een kerk waar vooral de prachtige mozaïeken een belangrijk verhaal vertellen. Een verhaal, dat Kees u graag doorvertelt.

 

De dag wordt wederom afgesloten met een middaggesprek, meditatie en Eucharistie viering in de Kerk der Friezen. U dineert weer met elkaar in een lokaal restaurant.

 

Woensdag 13 december: Pauselijke audiëntie en bezoek Capitool

Pauselijke audiëntie

Na het ochtendgebed gaat u naar het St. Pietersplein om de wekelijkse audiëntie van Paus Franciscus bij te wonen. Samen met gelovigen van over de hele wereld komt u samen om de pauselijke zegen te ontvangen.

 

Capitool

’s Middags volgt een excursie per touringcar naar het Capitool. Het is een van de zeven heuvels, waarop het oude Rome is gebouwd. Vanaf hier hebt u  een schitterend uitzicht over  het Forum Romanum. Dit was eens het bestuurlijke centrum van het keizerlijke Rome. U bezoekt hier de kerk Santa Maria in Aracoeli, vooral bijzonder Il Santo Bambino, "het heilige jongetje". Dit is een 15e eeuws olijfhouten Christusbeeld. Het werd door een monnik gesneden uit een boom uit de tuin van Gethsemane. Het verhaal wil dat het gezicht, voetjes en handjes beschilderd zijn door een engel, omdat de monnik niet genoeg geld had. Het beeld is zo geliefd omdat het ziektes zou kunnen genezen. In deze kerk verzorgt Rob een meditatie over het Christuskind als Heer van deze wereld.

 

Transfer terug naar uw hotel, gevolgd door het diner.

 

Donderdag 14 december: Trastevere

Ontbijt dat wordt gevolgd door een ochtendgebed met een meditatie over “Wie is mijn Heer? Wie is mijn God?”

 

Op kerkenpad in Trastevere

De ochtend voert u samen met uw reisleiders naar een van de gezelligste delen van Rome, Trastevere. U bezoekt er allereerst de basiliek van Sta Cecilia. Hier volgt een bezinning over de keuzes in je leven.

In de middag gaat u naar Sta Maria in Trastevere. U bezichtigt er de Mozaïeken over het leven van Maria.

 

Uw dag wordt weer afgerond met een middaggesprek, meditatie en Eucharistieviering in de Friezenkerk.

Gezamenlijk diner.

 

Vrijdag 15 december: San Clemente en St. Jan van Lateranen

De meditatie deze ochtend gaat over het kerstfeest als feest van bij elkaar horen.

 

San Clemente

Excursie naar de kerk San Clemente. In deze bijzonder kerk bezoekt u ook de eronder gelegen overblijfselen van een oudere kerk en de resten van een tempel uit de Romeinse tijd. In de kerk zelf verzorgt Rob een meditatie over “Gloria in Excelsis Deo” (de tekst op het grote altaarmozaïek)

Na het bezoek aan de San Clemente wandelt u naar het vlakbij gelegen Colosseum, dat aan de buitenkant bekeken wordt.

 

St. Jan van Lateranen

’s Middags gaat u naar de pauselijk aartsbasiliek, de Sint Jan van Lateranen. De basiliek is een van de zeven pelgrimskerken van Rome. Tevens is hij de oudste en in kerkelijke rang voornaamste van de vier pauselijke basilieken in Rome. Kees van Duin leidt u er rond.

 

Na terugkomst in Madri Pie volgt het middaggesprek met een meditatie over de Kerk die het kind van Bethlehem gesticht heeft.  

Eucharistie in de Friezenkerk, en het slotdiner in de omgeving van Borgo Pio.

 

Zaterdag 16 december: terug naar huis

Ochtendgebed en Eucharistie in Residenza Madri Pie. Afhankelijk van de vliegtijden nog wat tijd om Rome zelf te verkennen. In de loop van de dag volgt de transfer naar het vliegveld en vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam per KLM of Alitalia.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief:

 • Vliegreis per KLM of Alitalia
 • 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
 • Diners in lokaal restaurant
 • Toeristenbelasting
 • Entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleiding: Rob Mascini
 • Fooien
 • Voorbereidings- en slotdag op Kaageiland

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 80
 • Lunches
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 • Reissom:

  Bij 15 -18 deelnemers:  € 1091,= p.p.

  Bij 19 – 22 deelnemers: € 1064,= p.p.

  Bij 23 – 26 deelnemers: € 1014,= p.p.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief