Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Met Anneke van der Meulen 2021

5 dagen

Midden-Europa, Vliegreis

ROME: ALTIJD WEER ANDERS

Rome is een van boeiendste steden ter wereld. Geniet van al het moois dat u hier zowel boven- als ondergronds aantreft. U beklimt de koepel van de St. Pieter, maar daalt ook af in de San Clemente. Daar tussendoor bezoekt u talrijke andere beroemde bezienswaardigheden, zoals het Vaticaans Museum, Colosseum en Forum Romanum en beleeft u het levendige en sfeervolle straatbeeld, waardoor Rome elk moment van het jaar weet te boeien! DrieTour is al jaren dé Rome specialist en weet als geen ander de weg in de ‘eeuwige’ stad. Voeg daar een dichtbij het Vaticaan gelegen hotel, afwisselend programma, ervaren gids en prima maaltijden aan toe, en uw reis is compleet!

Programma

Dag 1, donderdag 28 oktober: Amsterdam - Rome

Directe vlucht van Amsterdam naar Rome (tijden zijn nog niet bekend) . Bij aankomst transfer naar uw hotel, Casa Ravasco San Pietro, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein. 

Middag vrij voor een eerste verkenning van Rome en ’s avonds een gezamenlijk diner in een restaurant in de directe omgeving van het hotel. 

 

DAG 2, vrijdag 29 oktober:  Bezoek aan de betoverend mooie Sixtijnse Kapel

Vandaag een bezoek aan Vaticaanstad. Na het ontbijt gaat het onder leiding van uw gids eerst naar de Sint-Pietersbasiliek. Op de dak van de koepel van deze prachtige kerk kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Eeuwige Stad. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar u werken ziet van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. ’s Middags bezoekt u een of enkele musea van het Vaticaans museum. De dag wordt afgesloten met een bezichtiging, onder leiding van uw gids, van de Sixtijnse Kapel, ontworpen voor Paus Sixtus IV en gebouwd tussen 1473 en 1481. Vergaap u aan de prachtige fresco’s van grote Renaissance kunstenaars als Botticelli, Ghirlandaio, Perugino en Michelangelo waarmee de kapel is versierd. De kapel is opgedragen aan de Hemelvaart van de Maria.

 

Dag 3, zaterdag 30 oktober: Ontdek het Antieke Rome

De hele dag maakt u een reis terug in de tijd. Die begint met een bezoek aan de San Clemente kerk. Via de onderkerk daalt u af naar een tempel uit de tijd van de Romeinen. Een korte kennismaking met het ondergrondse Rome. Dan wandelt u naar de kerk en het klooster Santi Quattro Coronati. Het is tot vandaag de dag in gebruik als een Augustinessen klooster. Geniet hier van de rust en de fraaie binnentuin.  U vergeet even dat u middenin een drukke wereldstad bent! De tocht terug in de tijd gaat verder met een bezoek aan de Palatijn. Dit is één van de zeven heuvels waarop het oude Rome is gebouwd. U vindt er prachtige tuinen en de resten van keizerlijke paleizen, zoals dat van Augustus. Ons woord paleis vindt hier zijn oorsprong. Vanaf de Palatijn daalt u af in het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. U gaat ook naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Uw eigen gids zal boeiend vertellen over het Rome in de Oudheid.

 

Dag 4, zondag 31 oktober: Friezenkerk en stadswandeling

Na het ontbijt kunt u eerst een rondleiding en uitleg over de Friezenkerk bijwonen, gevolgd door een viering. Deze bijzondere kerk uit de 12e eeuw ligt tegen het Sint-Pietersplein aan. Na de viering volgt op het plein het Pauselijke angelus. ’s Middags een wandeling (zonder gids) door het levendige centrum, met het Piazza Navona in een van de oudste buurten van Rome, het nabijgelegen Pantheon, uit de eerste eeuw voor Christus en de drie prachtige fonteinen op dit plein: La Fontana del Moro (de Morenfontein), la Fontana del Nettuno (de Neptunusfontein) en La Fontana dei Quattro Fiumi (de Vierstromenfontein) gebouwd door de 16e-eeuwse architect en beeldhouwer Bernini, met vier beelden die verwijzen naar de rivieren de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata. Tijdens de wandeling wordt ook een kijkje genomen in de Santa Maria dell’Anime, nu de kerk voor de Duitstalige gemeenschap in Rome. In de tijd van de Reformatie was het ook de plaats waar pelgrims uit de Lage Landen kwamen. Zo ziet u hier het graf van de enige Nederlandse paus, Adrianus VI. Als kers op de taart ziet u de beroemde Trevi fontein. Het verhaal gaat dat als je over je schouder een muntje in deze fontein gooit, je zeker nog een keer in Rome terugkomt….

De wandeling voert verder naar de volgens velen gezelligste wijk van Rome: Trastevere. U zult merken dat het leven hier in een ander tempo gaat dan in de rest van Rome! Trastevere is ook de thuisbasis van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekengemeenschap die zich inzet voor zwakkeren in de samenleving. U dineert in een door hen geleid restaurant: mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier een opleiding tot kok of ober, en bezorgen u met veel toewijding en plezier een heerlijke en aangename avond. Na afloop van de maaltijd maakt u een oecumenische gebedsviering van de Egidio-gemeenschap mee in de Santa Mariakerk in deze wijk. Te voet terug naar het hotel.

Dag 5, maandag 1 november: vrije ochtend en terugvlucht naar Amsterdam

Een vrije ochtend met aan het eind van de ochtend de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam (tijden volgen). 

Accommodaties

Casa Ravasco San Pietro

Verblijf in Casa Ravasco San Pietro, een prettige kloosteraccommodatie op steenworp afstand van de...

Casa Ravasco San Pietro

Verblijf in Casa Ravasco San Pietro, een prettige kloosteraccommodatie op steenworp afstand van de Sint Pieter. Verblijf in moderne, gerenoveerde kamers met een eigen terras of balkon, waarvan een aantal met uitzicht op de koepel van de Sint Pieter! In een gezellige kleurrijke ontbijtzaal wordt een uitstekend ontbijt buffet inclusief hartig beleg geserveerd.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
28-10-2021
 
Te boeken
1.093,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Retourvliegreis Amsterdam – Rome per KLM of Alitalia (incl. heffingen)
 • Ruimbagage (1 stuks, max. 23 kilo)
 • Transfers luchthaven – hotel v.v. touringcar op dag 3
 • 4 nachten verblijf op basis van een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet en ontbijt
 • 4x diner in een lokaal restaurant
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandssprekende gids op dag 2 en 3
 • Entrees
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer € 50,-
 • Lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • Greenseat € 5,- per persoon

 

OVERIGE INFORMATIE

Het minimum aantal is 11 deelnemers

 

 

Reissom per persoon

Van 11 – 14 deelnemers: € 1093,-

Van 15 – 18 deelnemers: € 1043,-

Van 19 – 22 deelnemers: € 1026,-

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief