Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het andere Rome o.l.v. Joke Litjens en Stijn Fens

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

ANDERS DAN ANDERS
Een speciaal programma voor mensen die de ‘highlights’ willen vermijden, oftewel Rome voor gevorderden. Dit is Rome met bijzondere kerken en nieuwe plekken, waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. Zo ontlopen we de massa. We beleven de sfeer van Rome en er is een speciaal bezoek in het hart van het Vaticaan. Regelmatig is er een meditatie en een viering om de inspiratie van Rome ook binnen in je hart te laten komen.

De reis wordt geleid door Stijn Fens (Vaticaan en Rome-kenner) en Joke Litjens

Programma

Dag 1
We vliegen van Schiphol naar Rome. De bus brengt ons naar het hotel waar we met elkaar kennis maken.
Vervolgens lopen  we vanuit ons hotel over het mooi verlichte St. Pietersplein naar ons restaurant voor het diner.

Dag 2
De bus brengt ons naar Piazza della Republicca. We beginnen in de Santa Maria degli Angeli, door Michelangelo gebouwde kerk in een oud Romeins badhuis. Dan naar de Santa Maria della Vittoria, waar een beeld van de heilige Teresa van Avila van Bernini alle aandacht trekt. Na alle opgedane indrukken komen we op adem in stilte en een meditatie.
Daarna wandelend langs de ministeries, obelisken en het presidentieel paleis. We gaan de S. Carlo alla Quattro Fontane binnen, een meesterwerk van Boromini.

Lunch

Wandelend gaan we verder naar Sant’Andrea al Quirinale , langs de obelisk Marcus Aurelius en het parlementsgebouw. Tenslotte gaan we de Portugese kerk binnen voor een stilte moment. We wandelen naar ons hotel, waar we rond 17.00 uur zijn. aansluitend volgt het diner.

Dag 3
We vieren de zondag om 8.00 uur met een eucharistieviering, waarin Antoine Bodar voorgaat in een kapel van de St. Pieter. Daarna gaan we natuurlijk door de Heilige Deur van de St. Pieter die dit jaar open is ivm het jaar van de Barmhartigheid.
We drinken koffie om daarna het Angelus met de Paus bij te wonen op het St. Pieterplein. Aansluitend gaan we lunchen.
De middag is een Vaticaanse verrassing, die Stijn Fens ons bereidt. 's Avonds een diner.

Dag 4
Met de bus gaan we Rome uit naar Subiaco, de abdij van de Benedictijnen, gesticht door Benedictus rond 500. Aanvankelijk woonde Benedictus er als kluizenaar in een spelonk. Een groot complex waar ook Scholastica woonde. In deze omgeving gebruiken we ook de lunch. Daarna rijden we terug naar ons hotel.
Rond 17.15 uur wandelen we naar en door de pittoreske wijk Trastevere. We dineren deze avond in het restaurant van de Sant’Egidio . Een bijzondere plek waar kwetsbare mensen het eten serveren.
20.30 uur in de basiliek van Santa Maria in Trastevere een meditatieve viering van de Sant’Egidio-beweging. Daarna gaan we met de bus terug naar het hotel.

Dag 5
’s Ochtends heb je vrij.
In het begin van de middag lunchen we samen, daarna wandelen we naar Santi Giovanni e Paulo en de San Gregorio Magno. Twee verborgen Romeinse parels in de schaduw van het Collosseum. We sluiten de middag af met een bezoek aan de Heilige Trap. Die beklom Luther vijf eeuwen geleden en hij wist niet goed wat hij ermee aan moest.
De bus brengt ons rond 17.00 uur terug naar het hotel. Daarna het diner.

Dag 6
Deze ochtend kun je kiezen voor de Audiëntie op het St. Pieterplein bij de Paus. Of voor een programma met Stijn naar de Piazza del Popolo, de aan het plein gelegen Santa Maria del Popolo en de Spaanse trappen, ook hier in het spoor van Luther.
We lunchen samen en sluiten daarmee het bezoek aan Rome af. Daarna brengt de bus ons naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • vliegreis
 • vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • alle maaltijden
 • entrees
 • fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • reisleiding DrieTour
 • kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 125
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Liever op eigen gelegenheid naar Rome? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief