Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rome: Verdi meets Rembrandt

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Verdi meets Rembrandt

DrieTour biedt een bijzondere reis aan, waarbij je in Rome een Hollandse en een Italiaanse meester ontmoet. Holland wordt  vertegenwoordigd door Nederlands beroemdste schilder Rembrandt van Rijn en Italië door de net zo beroemde componist Giuseppe Verdi. Daarnaast kun je genieten van het voorjaar in Rome.

 

Rembrandt  in het Vaticaan

Voor de eerste keer in de historie wijden  de pauselijke Vaticaanse Musea een speciale expositie aan de beroemde protestantse schilder en etser uit Leiden, Rembrandt. Tot eind februari zijn er 55 etsen, afkomstig uit de Zweedse Zorn collectie en één olieverfschilderij uit Nederland te bewonderen. De expositie heeft als naam “Beelden van Hemel en Aarde”.

 

Verdi in Rome

Giuseppe Verdi is een van de beroemdste Italiaanse componisten. Zijn vele opera’s worden tot vandaag nog regelmatig opgevoerd. Hoewel zijn leven en werken zich voor een groot deel rond Milaan afspeelden, is Rome een perfecte plaats om een voorstelling van zijn “La Traviata” bij te wonen

 

Rome, de stad

Er  is voldoende tijd om (opnieuw) kennis te maken met Rome.  Je bezoekt de St. Pieter . Ook ga je naar het Piazza Navona, bruisend hart van Rome, en bekijk je het Pantheon. Het Pantheon werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd als mausoleum. Later werd het gewijd tot tempel voor alle goden, die in Rome geen eigen tempel hadden. Al in de vroege Middeleeuwen werd het Pantheon tot kerk gewijd, één van de belangrijkste redenen dat dit architectonische wonder tot vandaag in gebruik is.

 

programma

Dag 1: maandag 20 februari

Met een directe Alitalia vlucht reis je van Amsterdam naar Rome. Na aankomst de transfer naar hotel Madri Pie, op steenworpafstand van het St. Pietersplein. Je hebt tijd voor een eerste bezoek aan dit beroemde plein en de St. Pieter basiliek. ’s Avonds een gezamenlijk diner.

 

Dag 2: dinsdag 21 februari

Stadswandeling

’s Morgens maak je een wandeling door de binnenstad van Rome. Je ziet het sfeervolle Piazza Navona,  het 2000 jaar oude Pantheon en natuurlijk de Trevi fontein. Vergeet niet om over je schouder een muntje in de Trevi fontein te gooien. Je komt dan zeker terug in Rome! Je reisleider brengt de verschillende bezienswaardigheden in z’n verhaal tot leven.

 

De middag is vrij om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

 

La Traviata

’s Avonds woon je “La Traviata” bij. Het is een uitvoering van het originele werk omlijst door een ballet in de St. Paulus binnen de Muren.

 

Dag 3: woensdag 22 februari

Pauselijke audiëntie

We bieden je de mogelijkheid om de wekelijkse audiëntie van Paus Franciscus bij te wonen op het St. Pietersplein. Anders is de morgen vrij om Rome op eigen gelegenheid te verkennen.

De middag en avond zijn vrij om zelf op stap te gaan. Je reisleider staat je graag terzijde met tips.

 

Dag 4: donderdag 23 februari

St. Pieter

Samen met je gids, Kees van Duin, ga je naar de St. Pieter.

 

Vaticaans Museum en Sixtijnse kapel

In de middag verken je Vaticaanstad verder en bezoek je het wereldberoemde Vaticaans Museum. Je gids leidt je, al vertellend, langs verschillende hoogtepunten, met speciale aandacht voor de Rembrandt tentoonstelling. Je wandeling eindigt in de Sixtijnse kapel. Vooral de fresco’s die Michelangelo op het plafond schilderde zijn indrukwekkend.

 

De dag wordt besloten met een gezamenlijk diner.

 

Dag 5: vrijdag 24 februari

In de loop  van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Rome. Je vliegt met een directe Alitalia vlucht terug naar Amsterdam.

 

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je...

Residenza Madri Pie

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van douche, toilet, airco, kluisje en satelliet tv. Je vindt er een ruime receptie, bar en kapel. WiFi is gratis beschikbaar. Vanuit de tuin kijk je uit op de koepel van de St. Pieter. Je verblijft op basis van logies/ontbijt.

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
prijsinformatie

Inclusief:

 • vliegreis met Alitalia rechtstreeks van Amsterdam naar Rome
 • bagagevrijdom 23 kilo p.p.
 • 4 overnachtingen in residenza Madri Pie o.b.v. logies en ontbijt
 • 2 diners in lokaal restaurant
 • entree Vaticaans museum incl. Nederlandssprekende gids
 • VIP-kaart opera La Traviata in St. Paulus binnen de Muren
 • Reisleiding DrieTour: Jos Westgeest, Rome-kenner

 

 

Exclusief:

 • lunches
 • overige diners
 • overige entrees
 • toeslag 1-persoonskamer € 90,-
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering
 • éénmalige poliskosten van € 5,50
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief