Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rome

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Schoonheid en spiritualiteit in de Eeuwige Stad

‘Schoonheid is een weg naar God.’ Als dit ergens geldt, dan is het wel in Rome! Ontdek de historische, religieuze en culturele rijkdom van de Eeuwige Stad. Je bezoekt het bekende Forum Romanum — het politieke en religieuze centrum van het Antieke Rome — en het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk: het Colosseum, gebouwd door de Flavische heersers in de eerste eeuw na Christus.

 

Het religieuze Rome

Dompel je ook onder in het religieuze Rome, met name Vaticaanstad. Je bezoekt onder meer twee oogverblindende basilieken: de Santa Maria Maggiore en de Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano). Deze laatste is tevens de kathedraal van het bisdom Rome, waar Paus Franciscus bisschop van is. Daarmee is deze basiliek feitelijk de hoofdkerk van de katholieke wereldkerk.

 

Vaticaanstad

Natuurlijk ga je ook naar de Sint-Pietersbasiliek, de grootste in Rome en ter wereld, en het Sint-Pietersplein. Je bezoekt de Vaticaanse musea in de Apostolische paleizen, waar je onder andere werken zult zien van Leonardo da Vinci, Rafaël en Caravaggio. Een bezoek aan de indrukwekkende Sixtijnse Kapel (15e eeuw) met fresco’s van Botticelli en Michelangelo kan evenmin missen! Een Nederlandse gids, die in Rome woont en werkt, zal je rondleiden in de kerken en musea die we bezoeken.

 

Friezenkerk

DrieTour maakt deze reis extra speciaal door je in contact te brengen met enkele religieuze en spirituele gemeenschappen. Zo gaan we naar de Friezenkerk uit 1114, ook wel Santa Michele e Magno genoemd. De naam verwijst naar de Friezen — bewoners van het hele kustgebied van Nederland, Noord-Vlaanderen en het kustgebied van Duitsland aan de Noordzee tot aan Denemarken — die in de 12e eeuw op pelgrimstocht in deze kerk terechtkonden. Deze kerk ligt tegen een van de heuvels van Rome aan en grenst aan het Sint-Pietersplein. Op zondag kun je een Nederlandse talige viering bijwonen; een half uur voorafgaand vertelt een medewerker van de kerk over de bijzondere geschiedenis ervan.

 

Beleef de stad

Natuurlijk heb je ook tijd om op eigen gelegenheid in deze stad rond te lopen en te ervaren hoe deze stad zindert en bruist van levenslust! Geniet van authentieke straatjes in de oude wijken, de mooie ruime pleinen, de chique winkelstraten en bekwaam je in de Italiaanse sprezzatura — wat zoiets betekent als ‘geoefende nonchalance’!

 

Residenza Madri Pie

Je verblijft in het moderne kloostercomplex Residenza Madri Pie, een oase midden in de stad en op slechts een paar honderd meter van het Sint Pietersplein. Deze residenza is van alle gemakken voorzien, maar straalt tegelijkertijd een prettig soort ingetogenheid uit. In de bijbehorende tuin kun je heerlijk tot rust komen na een drukke dag in Rome. De accommodatie wordt gerund door de religieuze orde Madri Pie di Nostra Signora della Spaienza, die in de 18e eeuw is gesticht om jongeren te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van de Residenza is voor dit missiewerk bestemd. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus dit mooie werk!

Rome, de eeuwige stad

Dag 1

Vlucht Amsterdam - Rome

Transfer naar je hotel, Residenza Madrie Pie, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein.

Je dineert in een lokaal restaurant, dicht bij je hotel. Geniet op deze eerste avond van de stilte en de kracht van het plein, als alle toeristen vertrokken zijn!


Dag 2

Bezoek aan de betoverend mooie Sixtijnse Kapel

Vandaag bezoek je Vaticaanstad. Na het ontbijt gaan we onder leiding van onze gids eerst naar de Sint-Pietersbasiliek. Op de dak van de koepel van deze prachtige kerk kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Eeuwige Stad. Er is ook een koffiebarretje, waar je heerlijke koffie kunt drinken! Na de koffie krijg je een rondleiding door de imposante basiliek, waar je werken kunt zien van de Renaissance-kunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. We lunchen op z’n Italiaans in een lokaal restaurant. Daarna bezoeken we een of enkele musea van het Vaticaanmuseum. We sluiten de dag af met een bezichtiging, onder leiding van onze gids, van de Sixtijnse Kapel, ontworpen voor Paus Sixtus IV en gebouwd tussen 1473 en 1481. Vergaap je aan de prachtige fresco’s van grote kunstenaars van de hoog-renaissance als Botticelli, Ghirlandaio, Perugino en Michelangelo waarmee de kapel is versierd. De kapel is opgedragen aan de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.


Dag 3

Friezenkerk en stadswandeling

Na het ontbijt kun je eerst een rondleiding en uitleg over de Friezenkerk bijwonen, gevolgd door een eucharistieviering. Deze bijzondere kerk uit de 12e eeuw ligt tegen het Sint-Pietersplein aan. Na de viering volgt op het plein de Pauselijke zegen, die we gemeenschappelijk bijwonen. ’s Middags maak je een wandeling door het levendige centrum, met het Piazza Navona in een van de oudste buurten van Rome, het nabijgelegen Pantheon, uit de eerste eeuw voor Christus en de drie prachtige fonteinen op dit plein: La Fontana del Moro (de Morenfontein), la Fontana del Nettuno (de Neptunusfontein) en La Fontana dei Quattro Fiumi (de Vierstromenfontein) gebouwd door de 16e-eeuwse architect en beeldhouwer Bernini, met vier beelden die verwijzen naar de rivieren de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata. Als kers op de taart zie je de beroemde en pas gerestaureerde Trevi fontein. Het verhaal gaat dat als je over je schouder een muntje in deze fontein gooit, je zeker nog een keer in Rome terugkomt….
 
Dag 4

Ontdek het Antieke Rome

Na het ontbijt doen we een stap terug in de tijd en bezoeken we het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. We gaan ook naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Onze eigen gids zal boeiend vertellen over het Rome in de Oudheid.

We lunchen in een trattoria. Daarna bezoek je twee van de belangrijkste basilieken van de stad: de Santa Maria Maggiora en de aartsbisschoppelijke basiliek Sint Jan van Lateranen, op de plek van de eerste basiliek in Rome die Keizer Constantijn de Grote in 313 na zijn bekering liet bouwen.

We sluiten de dag af door een afdaling van de Heilige Trap, de Scala Santa. Volgens de verhalen is dit de trap uit het paleis van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Keizerin Helena, moeder van Constantijn, zou deze trap tijdens haar bedevaart naar Jeruzalem ontdekt hebben en laten overbrengen naar Rome.

 

Dag 5

Zinderend en bruisend Rome

Vandaag staat het hedendaagse Rome centraal. Samen met onze gids maak je wandeling door de wijk die, vanuit het hotel bekeken, net aan de andere kant van rivier de Tiber ligt. Naast de vele kerken, palazzo's en pleinen, is de wijk vooral bekend vanwege de dagelijkse markt op de Campo de Fiori. Er is voldoende tijd om de markt te bezoeken en typisch Italiaanse producten te ruiken, proeven en eventueel te kopen.

Na de lunch kun je de middag zelf invullen: misschien ga je op zoek naar de laatste mode in een van de trendy winkels, wil je nog naar een museum of wil je op een terrasje genieten van een Italiaanse espresso of cappuccino.

Aan het einde van de dag brengen we een bezoek aan volgens velen de gezelligste wijk van Rome: Trastevere. Je zult merken dat het leven hier in een ander tempo gaat dan in de rest van Rome!

Trastevere is ook de thuisbasis van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekengemeenschap die zich inzet voor zwakkeren in de samenleving. Deze laatste avond dineren we in een door hen geleid restaurant: mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier een opleiding tot kok of ober, en bezorgen je met veel toewijding en plezier een heerlijke en aangename avond. Na afloop van de maaltijd maakt je een oecumenische gebedsviering van de Egidio-gemeenschap mee in de Santa Mariakerk in deze wijk. Een bus of taxi brengt je terug naar je hotel.


Dag 6

Pauselijke audiëntie en terugvlucht naar Amsterdam

Voor wie dat wil is er na het ontbijt gelegenheid om de pauselijke audiëntie bij te wonen (mits de Paus in Rome is). We lunchen gezamenlijk in een gezellig restaurant. Daarna brengt de bus je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
prijsinformatie - Rome 6 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 125
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Liever op eigen gelegenheid naar Rome? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief