Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Dhr. Jan Jansen 2021

10 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Programma

DAG 1 vr 16/04: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (bij voorkeur rechtstreeks). Daarna transfer naar de Negev, naar Mashabei.

 

DAG 2 za 17/04: Negev

Deze dag brengt u door in de Negev. Eerst bezoekt u de kibboets Sde Boqeer, waar David Ben Gurion vroeger woonde. Daarna maakt u een mooie wandeling bij Ein Avdat en bezoekt u de opgravingen van Avdat. Daarna terug naar uw accommodatie.

 

DAG 3, zo 18/04: Negev - Dode Zee - Jeruzalem

Vandaag reist u door naar Jeruzalem. Eerst gaat u met de bus naar Massada, een citadel hoog op de rots bij de Dode Zee waar u met de kabelbaan naar boven gaat.  Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. U bezoekt de site uitgebreid en hoort er het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. Daarna met de kabelbaan weer naar beneden. Lunch in een restaurant aan de Dode Zee. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om te drijven op deze ‘zee’, een unieke ervaring. Vervolgens gaat u naar Engedi, waar u een korte wandeling maakt door deze prachtige omgeving. In dit gebied verborg David zich voor koning Saul. Aan het einde van de dag komt u aan in Jeruzalem.

 

DAG 4 ma 19/04: Oude Stad

U start (indien mogelijk) op de Tempelplein (waar zich de El Aqsa Moskee en de Rotskoepel bevinden)  en bezoekt vervolgens de Klaagmuur, waar op maandagochtend een Bar Mitswa-viering plaatsvindt; jongens van 13 mogen voor het eerst officieel uit de Thora voorlezen en dit wordt uitgebreid gevierd. Vervolgens maakt u een wandeling door de Joodse wijk met de Cardo en in de middag brengt u een bezoek aan City of David.

 

DAG 5 di 20/04: Oude Stad

U begint deze dag op de Olijfberg. Vervolgens wandelt u naar beneden en komt langs Getsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen en ziet er Betesda en de kerk van Sint Anna. Daarna volgt u een stukje van de Via Dolorosa, tot aan de Heilig Grafkerk. Tot slot loopt u via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

DAG 6 wo 21/04: Jeruzalem - Betlehem.

In de ochtend bezoek aan Yad Vashem, het gedachteniscentrum van de Holocaust, zeer indrukwekkend. Daarna naar Betlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk,  de Melkgrot en de Herdersvelden. Ook zal er nog wat tijd om te winkelen zijn. Overnachting in Betlehem.

 

DAG 7 do 22/04: Betlehem - Nes Ammim

Vertrek uit Betlehem. Eerst een bezoek aan Jericho, waar u met de kabelbaan omhoog kunt naar de Berg der Verzoeking. Tevens bezichtiging van Tel Jericho. Daarna rijdt u naar de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Vervolgens via Shilo (of warmwaterbronnen van Gan Hashelosha) naar Nes Ammim waar u overnacht.

 

DAG 8, vr 23/04: Nes Ammim - Ein Harod

Ochtend: Nes Ammim: rondleiding en lecture over problematiek rondom de Joden, Christenen en Moslims.

Dan Bezoek aan de Golanhoogte, met wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan:  Banjas (of Tel Dan). Vervolgens naar kibboets Ein Harod, voor diner en overnachting.

 

DAG 9, za 24/04: In de buurt van het meer

In de ochtend maakt u een boottocht op het Meer van Galilea waar vele Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld. Het varen op dit mooie tussen heuvels en een vlakte gelegen meer zal u de stilte doen ervaren. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelt u naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. In de middag brengt u verder nog een bezoek aan de Aankondigingskerk in Nazaret. Overnachting in Ein Harod.

 

DAG 10, zo 25/04: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

 

 

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
16-4-2021
 
Gegarandeerd
Prijsinformatie

Reissom inclusief: 

 • Vliegreis Amsterdam -Tel Aviv - Amsterdam (of evt. vanaf Brussel)                
 • Luchthavenbelasting     
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                    
 • Excursie- en entreegelden     
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                  

Reissom exclusief:         

 • 1-persoonskamer toeslag 440,-  
 • Reisverzekering           
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds          
 • Lunches op de 2 reisdagen                  

           

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie: 

30 - 35 personen

€ 1.932,00

25 - 29 personen

€ 1.999,00

20 - 24 personen

€ 2.106,00

 

*Dit zijn de prijzen van 2020. De prijzen voor 2021 zijn nog niet volledig bekend omdat de vluchten nog niet boekbaar zijn. Het zou kunnen dat de prijs nog moet worden aangepast, maar we zullen ons best doen de reissom gelijk te houden.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Mashabei Sade 2 nachten
Dag 3-6 Jeruzalem 3 nachten
Dag 6-7 Bethlehem 1 nacht
Dag 7-9 Ein Harod 2 nachten
Dag 9-10 Nes Ammim 1 nacht
  Totaal 9 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Volgt later

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief