Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Meditatief wandelen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Meditatief wandelen in Israël

Tijdens deze wandelreis maakt u kennis met de vele gezichten die het land Israël kent. U maakt wandelingen door het ruige woestijnlandschap van de Negev en Judea, rond en in de Oude Stad van Jeruzalem en u volgt de paden in Galilea waar ook Jezus gelopen heeft en waar zoveel verhalen zich hebben afgespeeld. Wandelingen door adembenemend mooie landschappen, maar ook historie en cultuur opsnuiven behoort tot de mix van deze bijzondere reis. Gedurende de wandelingen is er regelmatig tijd voor een meditatief moment. Een reis met inspiratie voor lichaam en ziel. Joke Litjens begeleidt deze reis samen met een Nederlandstalige gids ter plaatse.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (rechtstreeks), transfer naar uw accommodatie in de Negev: kibbutz Mashabim of Arad.

 

Dag 2, woensdag: Negev

De bus brengt u naar het iets zuidelijker gelegen Ein Avdat. Hier maakt u een fantastische wandeling in dit unieke woestijngebied. Na de meditatie loopt u door de canyon naar boven (± 2 uur, met hoogteverschil). De bus brengt u, via Dimona, naar het begin van de kleine krater. We lopen een uur door dit indrukwekkende landschap. Daarna brengt de bus ons naar Amiaz vlakte bij de Dode Zee en u maakt een korte wandeling door de wadi van Sodom. Tenslotte drijven we in de Dode Zee bij Ein Bokek. Overnachting in Arad.

 

Dag 3, donderdag: Massada

In de ochtend beklimt u via de Silvadam, in de schaduw van de berg, Masada en na de bezichtiging van de indrukwekkende burcht, loopt u aan de oostkant, via het slangenpad, weer naar beneden (totaal ± 2,5 uur). Bij Engedi maakt u nog een korte wandeling naar de Shulamit waterval. Overnachting in een kibboets in de omgeving, kibboets Almog.

 

Dag 4, vrijdag: Wadi Qelt - Jericho

In de ochtend rijdt u naar Jericho voor een wandeling langs de Wadi Qelt, naar het St. George klooster (totaal ± 4 uur, incl. bezoek). Na de lunch gaat u, met de kabelbaan, naar de Berg der Verzoeking. U kunt het Grieks-orthodoxe klooster bekijken en heeft een schitterend uitzicht over de oase Jericho en het land Jordanië. Daarna brengt de bus u naar de Scopusberg in Jeruzalem we hebben zicht op de Oude stad. Overnachting in Jeruzalem. Of u gaat naar de Klaagmuur, voor de start van de Sabbat.

 

Dag 5, zaterdag: Rond de Oude Stad

De bus brengt u naar de Sionsberg. We bezoeken het Graf van David, de zaal van het Laatste Avondmaal, en het kerkje van St. Peter in Gallicantu. Dan wandelen we door de Mestpoort door het Kidrondal naar de Kerk van Alle Naties bij Getsemané en zien ook de vele Joodse graven op de flanken van de Olijfberg (wandeling ± 3 uur). ’s Middags lopen we de Via Dolorosa en bezoeken ten slotte de Heilig Grafkerk.

 

Dag 6, zondag: Via Ein Karem - Nazareth

’s Morgens bekijken  we de ramen van Chagall in het Hadassa ziekenhuis en lopen vandaar naar het groene Ein Karem. We bezoeken de kerk van de Ontmoeting. Vandaar rijden we naar het Noorden, naar Nazareth, we wandelen door de oude stad en bezoeken de Gabrielkerk en de basiliek van de Aankondiging. Overnachting in Galilea, kibboets of hotel.

 

Dag 7, maandag: Berg van de Zaligsprekingen - Tabga - Kapernaum

We wandelen de berg van de Zaligsprekingen op, na meditatie lopen we de berg af naar het meer van Galilea, bezoeken de twee kerken van Tabga. En in Kapernaum de Grieks Orthodoxe kerk. Daarna rijden we naar de Hula vallei op de Golan om te wandelen. Overnachting in Galilea.

 

Dag 8, dinsdag: Golan- bronnen van de Jordaan

Via de Golan hoogvlakte rijdt u naar Nimrod en we wandelen naar Banjas naar de bronnen van de Jordaan. We bezoeken een Druzendorp en rijden via Ein Gev terug. Overnachting in Galilea.

 

Dag 9, woensdag: De berg Tabor en Caesarea

De bus brengt ons naar de berg Tabor. Taxi’s brengen ons naar boven, we bezoeken de kerk, na een meditatie wandelen we in stilte naar beneden. Daarna brengt de bus ons naar de kust naar het oude Caesarea. U ziet hier fraaie theater, we wandelen langs de kust- het hippodroom en de haven naar het aquaduct. Overnachting in Netanya.

 

Dag 10, donderdag: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion airport en terugvlucht naar Nederland (rechtstreeks).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 10)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 410,-
 • Lunch op dag 10
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Op dit moment geldt de prijs van 2169,- (dit is onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Yerucham Desert Irus 1 nacht
Dag 2-3 Arad Inbar 1 nacht
Dag 3-4 Almog Kibbutz Almog 1 nacht
Dag 4-6 Jeruzalem Caesar 2 nachten
Dag 6-9 Tiberias Golan 3 nachten
Dag 9-10 Nethanya King Solomon 1 nacht

 

Vluchtschema

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met El Al (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
02 april 2019 Amsterdam Tel Aviv LY 338 11.25 uur 17.00 uur
           
11 april 2019 Tel Aviv Amsterdam LY 339 16.15 uur 20.25 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief