Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Authentiek Jordanië

Groepsrondreis, Vliegreis

In een week langs alle hoogtepunten van Jordanië

Elke reis vertelt een eigen verhaal. Laat u meevoeren in de rijke (Bijbelse) geschiedenis en natuur van Jordanië. Tijdens onze 8-daagse rondreis ontdekt u de interessantste plekken, bezoekt oude Romeinse steden en gebouwen en ziet de verhalen tot leven komen. Bijvoorbeeld in de stad Jerasj (ook wel Gerasa of Antiochië aan de Gouden Rivier genoemd). De stad werd in de 8e eeuw door een aardbeving grotendeels met zand bedekt, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten goed bewaard zijn gebleven.

 

Een bezoek aan de zo bijzondere rots stad Petra mag uiteraard niet ontbreken. Het is een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid. De Nabateeërs bouwden de stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid.

 

Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. U maakt een tocht in een jeep — of als u wilt ook op een dromedaris — in Wadi Rum. Dit is een van de mooiste Jordaanse woestijnlandschappen, met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. U loopt een stukje van het Abrahampad. Dit is een langeafstand pad in de voetsporen van de tocht die Abraham volgens de Bijbel afgelegd heeft. Het strekt zich uit van Haran in het zuiden van Turkije tot  Berseba in Israël en voert onder meer door Jordanië. Zo wandelt u door het natuurpark Ajloun (Ajlun) langs lokale initiatieven, waarmee kleinschalig en duurzaam toerisme gestimuleerd wordt!

 

Verder verblijft u een nacht bij de Bedoeïenen in de woestijn. U geniet van een authentieke maaltijd, terwijl u naar hun muziek luistert en u zich aan de sterrenhemel kunt vergapen! Er wordt geslapen in een tent. Maar er is tijdens deze reis ook gelegenheid voor ontspanning. U kunt zwemmen of snorkelen in de Rode Zee of een boottocht maken tijdens de vrije dag in Aqaba. En natuurlijk krijgt u de kans om te drijven in de Dode Zee.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenvlucht naar Amman

Vliegreis Amsterdam – Amman, rechtstreeks met Transavia.  Transfer naar de hoofdstad Amman, voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, woensdag: Lopen over het Abrahampad

Na het ontbijt staat een wandeling over het Abrahampad op het programma. U loopt ongeveer vier kilometer van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes, die in een natuurpark liggen. Het is wat heuvelachtig, dus zorg voor goede schoenen. In Ajloun (of Ajlun) bezoekt u het enige islamitische kasteel dat in Jordanië staat. U kunt er genieten van het weidse uitzicht op de groene omgeving.

 

Onderweg naar Amman bezoekt u Jerash (Gerasa), 45 kilometer ten noorden van Amman. Doordat deze Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad lange tijd onder zand bedolven is geweest, zijn de overblijfselen verrassend gaaf gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn.

Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 3, donderdag: Bijbelse sporen

Na het ontbijt bezoekt u Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) bewondert u het wereldberoemde vloermozaïek. Dit 6e -eeuwse meesterwerk is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho.

 

Daarna gaat u per touringcar naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte. Hierdoor werden mensen genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Via de Koningsroute rijdt u naar het zuiden, naar Petra. Onderweg maakt u nog een stop bij de kloof van Wadi Mujib. Diner en overnachting in Petra.

 

Dag 4, vrijdag: Geheimzinnig en adembenemend Petra en dineren bij de Bedoeïenen

Na het ontbijt bezoekt u uitgebreid de stad Petra.  Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden Petra in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir lopen, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een werelds uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Aan het einde van de middag loopt u terug via de Siq naar de entree. Hier wacht de touringcar u op en brengt u naar Wadi Rum. Het is één van de mooiste woestijnen van Jordanië. U overnacht hier in een tentenkamp. Als diner wachten u authentieke gerechten. En natuurlijk geniet u ook van de prachtige sterrenhemel!  Een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 5, zaterdag: Tocht door de prachtige woestijn Wadi Rum

Na het ontbijt maakt u per jeep een spectaculaire tocht door de woestijn van Wadi Rum, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkent u de woestijn te voet en luncht u in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk (optioneel) een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag rijdt u door naar Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee. Diner en overnachting in een hotel.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag in Aqaba

Deze dag kunt u vrij invullen. Bijvoorbeeld  naar het strand, snorkelen, varen of een terrasje pakken in de stad. Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 7, maandag: Dobberen op het zoute water van de Dode Zee

Vertrek uit Aqaba en terug naar het noorden. U rijdt (met een korte stop bij plek waar de Wadi Mujib-rivier uitmondt in de Dode Zee) naar de noordkant van de Dode Zee, waar u even heerlijk kunt ontspannen en drijven op het zoute water. Daarna rijdt u door naar de hoofdstad Amman. Het dagelijks leven hier is een boeiende melange van traditioneel en hip! U maakt een stadstour en ziet de Citadel met het kleine museum en het oude theater. Dan naar het hotel in Madaba voor diner en overnachting.

 

Dag 8, dinsdag: Terugvlucht naar Amsterdam

Transfer vanaf Madaba naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Amman – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer of -tent
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 150,-
 • Optionele excursies
 • Lunches
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Jordanië? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel je eigen reis samen!
 • Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen

 

Hotelovernachtingen vertrek 1 oktober (wijzigingen onder voorbehoud)

Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Dag 1-3 Amman Signature Hotel 2 nachten
Dag 3-4 Petra Petra Palace 1 nacht
Dag 4-5 Wadi Rum Desert Sands Camp 1 nacht
Dag 5-7 Aqaba Golden Tulip Aqaba 2 nachten
Dag 7-8 Madaba Salome Hotel 1 nacht
    Totaal 7 nachten

 

Vluchtschema's (Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Vertrek 1 oktober 2019

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
01 oktober Amsterdam Amman HV 6505 13.15 uur 18.55 uur
08 oktober Amman Amsterdam HV 6506 19.50 uur 00.05 uur*

*Aankomst volgende dag

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 1 oktober staat gepland voor zaterdag 14 september

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief