Hoogtepunten van Jordanië

Jordanië, land van de rots stad Petra, het magische Wadi Rum en de Bijbel. Deze 8-daagse rondreis leidt u langs de vele hoogtepunten die Jordanië te bieden heeft. (Bijbel) verhalen komen tot leven. Laat u meevoeren in de rijke geschiedenis en geniet van de natuurlijke rijkdom. U bezoekt de stad Jerasj, het Pompeï van het Midden-Oosten. Natuurlijk ontdekt u ook de bijzondere rots stad Petra, een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid, prachtig verscholen in een indrukwekkend land...

Over deze reis

Hoogtepunten van Jordanië

Jordanië, land van de rots stad Petra, het magische Wadi Rum en de Bijbel. Deze 8-daagse rondreis leidt u langs de vele hoogtepunten die Jordanië te bieden heeft. (Bijbel) verhalen komen tot leven. Laat u meevoeren in de rijke geschiedenis en geniet van de natuurlijke rijkdom.

U bezoekt de stad Jerasj, het Pompeï van het Midden-Oosten. Natuurlijk ontdekt u ook de bijzondere rots stad Petra, een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid, prachtig verscholen in een indrukwekkend landschap. En wat denkt u van een jeeptocht door Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen met massieve bergen en rozerode zandvlakten. U stapt ook in de voetsporen van Abraham en wandelt een klein stukje van het “Abrahampath” zoals ook hij volgens de Bijbel heeft afgelegd. Verder verblijft u een nacht bij de Bedoeïenen, waarbij u ervaart hoe zij leven.

Een afwisselende reis in een klein land met een ongekende schoonheid. Laat u verrassen.

Bestemming

Algemene informatie Jordanië

Jordanië, ook wel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in hart van het Midden-Oosten. Het grenst aan Israël, Syrië, Irak, Saudi Arabië en een stukje aan de Rode Zee: de Golf van Aqaba. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland. Het hoogste punt is op ruim 1800 meter, een berg in het zuiden Jordanië. Het laagste punt ligt bijna 400 meter onder zeeniveau, want Jordanië grenst net als Israël aan de Dode zee. Jordanië kent veel geschiedenis. Je vindt er Grieks-Romeinse ruïnesteden van de Decapolis in het noorden, Omajjadenpaleizen in het oosten en een eeuwenoude Koningsweg van het midden naar het zuiden van het land. Ook het landschap is divers: groene heuvels in het noorden, woestijnen met veel gesteente en woeste kloven in het oosten en zuidoosten en de laaggelegen Jordaanvallei in het westen. De hoofdstad van Jordanië is Amman.

Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Uitgebreide informatie over Jordanië

Beste reistijd, weer en klimaat

Maart t/m mei en half september t/m begin november zijn de beste maanden om Jordanië te bezoeken. In deze periode zijn de temperaturen en het weer gemiddeld het aangenaamst en het regent dan weinig. De Jordaanvallei, de Dode Zee en de kust bij Aqaba zijn ook prima in de winter te bezoeken omdat de temperaturen in deze gebieden hoger liggen.
Het klimaat in Jordanië verschilt per streek: van een gematigd klimaat tot een steppe- en woestijnklimaat. De zomers zijn lang en zonnig met nauwelijks regen. In het oosten en zuiden hebben het hele jaar een uitgesproken droog en warm klimaat. In het Jordaan dal en aan de Dode Zee zijn de zomers heet en droog. Ten oosten van de Jordaanvallei is het in de winter mild en in voor- en najaar aangenaam. In het bergland is het koeler en regent het in het najaar/winter vaker.

Eten & drinken

De Arabische keuken zal voor de meeste Nederlanders grotendeels onbekend zijn. Het is raadzaam de eerste dagen spaarzaam toe te tasten, daar de gerechten behoorlijk zwaar kunnen zijn.
Populaire gerechten in Jordanië zijn: Mezzah (verschillende kleine hapjes en salades met humus), Mansaf (lamsvlees met yoghurt en rijst) en Musakhan (in olijfolie gebraden kip met specerijen, uien en pijnboompitten). Volgens de islam is het verboden om varkensvlees te eten en alcohol te drinken. Deze regels worden in Jordanië in grote mate door de bevolking nageleefd. In veel Arabische hotels worden dan ook geen alcoholische dranken geschonken. In de grotere hotels en in kleine supermarkten is echter wel verkrijgbaar. Het water uit de kraan kan niet gedronken worden. Flessen water zijn overal te koop.

Taal

De officiële taal van Jordanië is het Arabisch. In de grote steden en toeristische gebieden wordt ook veel Engels gesproken. Binnen de Arabische taal is er onderscheid in de gesproken taal (de “straattaal”), het standaard Arabisch en het klassieke Arabisch. Het Arabische schrift wordt van rechts naar links geschreven, maar Arabische cijfers worden wel van links naar rechts geschreven.

Wist u dat?

- Er meerdere films zijn opgenomen in Wadi Rum in Jordanië? Bijvoorbeeld: Indiana Jones and the Last Crusade, Lawrence of Arabia, Mission to Mars..
- Het klooster in Petra wel 900 trapreden heeft?
- Flash floods heel gevaarlijk zijn en kunnen voorkomen in Wadi’s en in Petra ?
- De nieuwe terminals van de luchthaven in Amman gebouwd zijn in de vorm van een bedoeïenentent?
- je in Petra eeuwenoude waterleidingen kunt zien?

Dagprogramma

dag
1

DI: Heenreis

Vliegreis Amsterdam - Amman. Transfer naar uw hotel in Amman.

dag
2

WO: Abrahampad en Jerash

Na het ontbijt staat een wandeling over het Jordan Trail (Abrahampad) op het programma. U loopt ongeveer vier km. van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes langs een waterbron. Geniet van de prachtige uitzichten op het natuurgebied. In Ajloun bezoekt u het enige Islamitische kasteel dat Jordanië rijk is. Wat een uitzicht! Onderweg terug naar Amman bezoekt u Jerash, het Bijbelse Gerasa. Deze Grieks-Romeins-Byzantijnse stad is verrassend goed bewaard gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn. Tot slot maakt u in Amman een korte stadstour met uitzicht vanaf de Citadel en zicht op het oude Romeinse theater.

dag
3

DO: Koningsroute naar Petra

’s Morgens gaat u eerst naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang: een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte. In Madaba, in de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) bewondert u het wereldberoemde vloermozaïek. Dit 6e -eeuwse meesterwerk is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Via de Koningsroute rijdt u naar het zuiden, Petra. Onderweg maakt u nog een stop bij de kloof van Wadi Mujib.

dag
4

VR: Petra en Wadi Rum

Vandaag staat de rots stad Petra, een van de zeven wereldwonderen op het programma . Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden Petra in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. U kunt eventueel door wandelen naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir; vroeger een tempel. Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Aansluitend door naar een van de mooiste woestijnen van Jordanië: Wadi Rum. U overnacht hier in een tentenkamp bij de bedoeïenen. Als diner wachten u authentieke gerechten. En natuurlijk geniet u ook van de prachtige sterrenhemel! Een onvergetelijke ervaring!

dag
5

ZA: Jeeptocht en Aqaba

Na het ontbijt maakt u per jeep een spectaculaire tocht door Wadi Rum, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkent u de woestijn te voet en luncht u in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk (optioneel) een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag rijdt u door naar Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee.

dag
6

ZO: Vrije dag in Aqaba

Zondag in Aqaba. Deze dag kunt u vrij invullen. Bijvoorbeeld naar het strand, snorkelen, varen of een terrasje pakken in de stad of de kleine haven.

dag
7

MA: Dobberen op de Dode Zee

Vertrek uit Aqaba. U rijdt, met een korte stop bij de plek waar de Wadi Mujib-rivier uitmondt in de Dode Zee, naar de noordkant van de Dode Zee. Natuurlijk kunt u hier drijven op het zoute water. Dan naar de Doopplaats Bethanië, de doopplaats van Johannes de Doper. U staat direct tegenover de doopplaats in Israël, Qasr el Yahud. De grens loopt door de Jordaan. Daarna door naar Amman voor de laatste overnachting.

dag
8

DI: Terugreis

Vandaag reist u terug naar Nederland. Transfer vanaf Amman naar de luchthaven en terugvlucht (eventueel met overstap) naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Signature****

Amman, Jordanië
Hotel Signature is gunstig gelegen in een wijk met veel culturele centra en restaurants, uitkijkend op de Citadel. Je kunt lopend naar het centrum. Het hotel heeft 80 kamers met eigen badkamer, televisie en wifi. Het hotel beschikt over een restaurant.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Petra Palace***

Petra, Jordanië
Petra Palace is een mooi groot hotel dat een fantastische ligging heeft. Op een paar minuten lopen van de ingang naar het oude Petra. Het hotel beschikt over 2 buitenzwembaden, een groot terras, een restaurant en meerdere liften. Er is een kleine winkel met souvenirs en een gezellige pub waar 's avonds wat gedronken kan worden. Alle kamers zijn voorzien van een airco, televisie en een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Captains Camp Wadi Rum

Wadi Rum, Jordanië
Captains Camp Wadi Rum ligt tegen een rotswand aan in de woestijn van Wadi Rum. Het kamp bestaat uit vele tenten geschikt voor 2-4 personen, waarvan een groot deel beschikt over een eigen douche/toilet in de tent. Verder is er een overdekt restaurant gedeelte en plek in de openlucht rondom een kampvuur waar men kan relaxen. Er is een apart bijgebouw met douches en toiletten, gescheiden voor mannen en vrouwen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Restaurant

Hotel My Luxury***

Aqaba, Jordanië
My Hotel ligt in het centrum van Aqaba, op loopafstand van de zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met terras op het dak en met mooi uitzicht op de stad. De hotelkamers beschikken over airco, minibar, televisie en fóhn. In het hotel is een restaurant aanwezig.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
14:30
Amman
20:10
Uw terugreis
Vlucht
Amman
21:05
Amsterdam
02:20

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht incl luchthavenbelasting
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer (-tent)
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum Jordanië
 • Nederlands- of Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen.

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisleiding