Maatwerkreis Jordanië o.l.v. Dhr. J. Janssen en Dhr. H. Gerritsen

DE VERRASSING VAN HET MIDDEN-OOSTEN Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. Of misschien wilt u eens proberen om een krantje te lezen terwijl u drijft op het zoute water van de Dode Zee? En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet com...

Over deze reis

DE VERRASSING VAN HET MIDDEN-OOSTEN
Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. Of misschien wilt u eens proberen om een krantje te lezen terwijl u drijft op het zoute water van de Dode Zee? En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de fantastische rotsstad Petra. Tijdens deze reis wordt u ontzorgd. U stapt in de bus in Borculo en u stapt na 10 dagen weer uit in Borculo.

Bestemming

Algemene informatie Jordanië

Jordanië, ook wel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in hart van het Midden-Oosten. Het grenst aan Israël, Syrië, Irak, Saudi Arabië en een stukje aan de Rode Zee: de Golf van Aqaba. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland. Het hoogste punt is op ruim 1800 meter, een berg in het zuiden Jordanië. Het laagste punt ligt bijna 400 meter onder zeeniveau, want Jordanië grenst net als Israël aan de Dode zee. Jordanië kent veel geschiedenis. Je vindt er Grieks-Romeinse ruïnesteden van de Decapolis in het noorden, Omajjadenpaleizen in het oosten en een eeuwenoude Koningsweg van het midden naar het zuiden van het land. Ook het landschap is divers: groene heuvels in het noorden, woestijnen met veel gesteente en woeste kloven in het oosten en zuidoosten en de laaggelegen Jordaanvallei in het westen. De hoofdstad van Jordanië is Amman.

Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Uitgebreide informatie over Jordanië

Beste reistijd, weer en klimaat

Maart t/m mei en half september t/m begin november zijn de beste maanden om Jordanië te bezoeken. In deze periode zijn de temperaturen en het weer gemiddeld het aangenaamst en het regent dan weinig. De Jordaanvallei, de Dode Zee en de kust bij Aqaba zijn ook prima in de winter te bezoeken omdat de temperaturen in deze gebieden hoger liggen.
Het klimaat in Jordanië verschilt per streek: van een gematigd klimaat tot een steppe- en woestijnklimaat. De zomers zijn lang en zonnig met nauwelijks regen. In het oosten en zuiden hebben het hele jaar een uitgesproken droog en warm klimaat. In het Jordaan dal en aan de Dode Zee zijn de zomers heet en droog. Ten oosten van de Jordaanvallei is het in de winter mild en in voor- en najaar aangenaam. In het bergland is het koeler en regent het in het najaar/winter vaker.

Eten & drinken

De Arabische keuken zal voor de meeste Nederlanders grotendeels onbekend zijn. Het is raadzaam de eerste dagen spaarzaam toe te tasten, daar de gerechten behoorlijk zwaar kunnen zijn.
Populaire gerechten in Jordanië zijn: Mezzah (verschillende kleine hapjes en salades met humus), Mansaf (lamsvlees met yoghurt en rijst) en Musakhan (in olijfolie gebraden kip met specerijen, uien en pijnboompitten). Volgens de islam is het verboden om varkensvlees te eten en alcohol te drinken. Deze regels worden in Jordanië in grote mate door de bevolking nageleefd. In veel Arabische hotels worden dan ook geen alcoholische dranken geschonken. In de grotere hotels en in kleine supermarkten is echter wel verkrijgbaar. Het water uit de kraan kan niet gedronken worden. Flessen water zijn overal te koop.

Taal

De officiële taal van Jordanië is het Arabisch. In de grote steden en toeristische gebieden wordt ook veel Engels gesproken. Binnen de Arabische taal is er onderscheid in de gesproken taal (de “straattaal”), het standaard Arabisch en het klassieke Arabisch. Het Arabische schrift wordt van rechts naar links geschreven, maar Arabische cijfers worden wel van links naar rechts geschreven.

Wist u dat?

- Er meerdere films zijn opgenomen in Wadi Rum in Jordanië? Bijvoorbeeld: Indiana Jones and the Last Crusade, Lawrence of Arabia, Mission to Mars..
- Het klooster in Petra wel 900 trapreden heeft?
- Flash floods heel gevaarlijk zijn en kunnen voorkomen in Wadi’s en in Petra ?
- De nieuwe terminals van de luchthaven in Amman gebouwd zijn in de vorm van een bedoeïenentent?
- je in Petra eeuwenoude waterleidingen kunt zien?

Dagprogramma

dag
1

ZO: Heenreis

Met de bus vanuit Borculo naar Amsterdam. Vlucht Amsterdam – Amman (rechtstreeks); Transfer naar hotel in Amman.

dag
2

MA: Abraham Path en Jerash

In de ochtend maakt u in een mooie omgeving een wandeling over het Abraham Path. In de middag gaat u naar de opgravingen van Jerash en ziet hier o.a. een triomfboog, hippodroom, forum, theater, tempels, kerken en nymphaeum. Na een uitgebreid bezoek keert u terug naar Amman. Overnachting in Amman.

dag
3

DI: Madaba, Kerak en City Tour Amman

Deze dag brengt u een bezoek aan de kerk in Madaba, voor een blik op de prachtige mozaïek. Ook gaat u naar de Berg Nebo, vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. In de middag bezoekt u Amman en maakt er een citytour. U ziet de Citadel met mooi uitzicht, de Blauwe Moskee en u maakt een stop bij het Theater. Ook is er wat vrije tijd in de stad.

dag
4

WO: Koningsroute-Kerak-Petra

Vertrek uit Amman en via de prachtige Koningsroute richting het zuiden. Onderweg maakt u een stop bij Wadi Mujib, een prachtig uitzichtspunt. Ook bezoekt u de kruisvaardersburcht van Kerak. Daarna door naar Petra voor diner en overnachting.

dag
5

DO: Petra

Deze dag staat volledig in het teken van het bezoek aan Petra (de siq, de schatkamer, koningsgraven, tempels). De stad ligt prachtig verscholen tussen de rotsen en er is heel veel te zien. Echt een loopdag. Overnachting in Petra.

dag
6

VR: Little Petra en Wadi Rum

Vertrek uit Petra en allereerst een bezoek aan het vlakbij gelegen Little Petra. Ook hier zijn de wandelschoenen weer nodig. Dan met de bus naar Wadi Rum, een prachtig stuk woestijn met mooie kleuren. U heeft hier een lunch en in de middag is er de mogelijkheid om -optioneel- een ritje op de kameel te maken. Diner en overnachting in een tent in het bedoeïenkamp. Een heel bijzondere ervaring. U heeft een tent met eigen toilet/douche.

dag
7

ZA: Wadi Rum-Aqaba

In de ochtend maakt u nog een mooie jeeptocht door de woestijn. Daarna door naar de havenplaats Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Diner en overnachting.

dag
8

ZO: Aqaba

De ochtend is vrij te besteden. U kunt een eigen dienst houden in het hotel. In de middag maakt u een boottocht op de Rode Zee met een zogenaamde glassbottomboat, waarbij ook gesnorkeld kan worden (duurt 4 uur en lunch en snorkelmateriaal zijn inclusief). Een heerlijke zondagmiddag op het water dus.

dag
9

MA: Aqaba-Dode Zee-Bethanië-Amman

Vertrek uit Aqaba en via Arava Highway naar de Dode Zee, waar u heerlijk de tijd heeft om te lunchen en te drijven in de Dode Zee. Een hele belevenis. U maakt nog een stop bij de doopplaats Bethanië, gelegen aan de Jordaan. Dan door naar Amman voor de laatste overnachting.

dag
10

DI: Terugreis

In de loop van de ochtend vertrek naar de woestijnkastelen. Onderweg wordt geluncht. Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Signature****

Amman, Jordanië
Hotel Signature is gunstig gelegen in een wijk met veel culturele centra en restaurants, uitkijkend op de Citadel. Je kunt lopend naar het centrum. Het hotel heeft 80 kamers met eigen badkamer, televisie en wifi. Het hotel beschikt over een restaurant.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Petra Palace***

Petra, Jordanië
Petra Palace is een mooi groot hotel dat een fantastische ligging heeft. Op een paar minuten lopen van de ingang naar het oude Petra. Het hotel beschikt over 2 buitenzwembaden, een groot terras, een restaurant en meerdere liften. Er is een kleine winkel met souvenirs en een gezellige pub waar 's avonds wat gedronken kan worden. Alle kamers zijn voorzien van een airco, televisie en een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Captains Camp Wadi Rum

Wadi Rum, Jordanië
Captains Camp Wadi Rum ligt tegen een rotswand aan in de woestijn van Wadi Rum. Het kamp bestaat uit vele tenten geschikt voor 2-4 personen, waarvan een groot deel beschikt over een eigen douche/toilet in de tent. Verder is er een overdekt restaurant gedeelte en plek in de openlucht rondom een kampvuur waar men kan relaxen. Er is een apart bijgebouw met douches en toiletten, gescheiden voor mannen en vrouwen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Restaurant

Hotel My Luxury***

Aqaba, Jordanië
My Hotel ligt in het centrum van Aqaba, op loopafstand van de zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met terras op het dak en met mooi uitzicht op de stad. De hotelkamers beschikken over airco, minibar, televisie en fóhn. In het hotel is een restaurant aanwezig.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
14:15
Amman
19:55
Uw terugreis
Vlucht
Amman
21:05
Amsterdam
01:15

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia incl. luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 - sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Boottrip Aqaba 4 uur

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 245,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunch op dag 1

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 26 personen.

Het paspoort dient bij terugkomst uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste inreisbepalingen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/Jordanië

Reisleiding

Co Janssen