Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Hoogtepunten van Jordanië

8 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

U bezoekt de stad Jerasj, het Pompeï van het Midden-Oosten. Natuurlijk ontdekt u ook de bijzondere rots stad Petra, een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid, prachtig verscholen in een indrukwekkend landschap. En wat denkt u van een jeeptocht door Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen met massieve bergen en rozerode zandvlakten. U stapt ook in de voetsporen van Abraham en wandelt een klein stukje van het  “Abrahampath” zoals ook hij volgens de Bijbel heeft afgelegd. Verder verblijft u een nacht bij de Bedoeïenen, waarbij u ervaart hoe zij leven.

 

Een afwisselende reis in een klein land met een ongekende schoonheid. Laat u verrassen.

 

Hoogtepunten:

- Bezoek rots stad Petra

- Overnachting bij de Bedoeïenen in Wadi Rum

- Wandeling Abraham Path

- Drijven Dode Zee

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vliegreis Amsterdam - Amman (evt. met overstap).  Transfer naar uw hotel in Amman.

 

Dag 2, woensdag: Abrahampad en Jerash

Na het ontbijt staat een wandeling over het Abrahampad op het programma. U loopt ongeveer vier km. van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes langs een waterbron. Geniet van de prachtige uitzichten op het natuurgebied. In Ajloun bezoekt u het enige Islamitische kasteel dat  Jordanië rijk is. Wat een uitzicht! Onderweg terug naar Amman bezoekt u Jerash, het Bijbelse Gerasa. Deze Grieks-Romeins-Byzantijnse stad is verrassend goed bewaard gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn.

 

Tot slot maakt u in Amman een korte stadstour met uitzicht vanaf de Citadel en zicht op het oude Romeinse theater.

 

Dag 3, donderdag: Koningsroute naar Petra

’s Morgens naar de Doopplaats Bethanië, de doopplaats van Johannes de Doper. U staat direct tegenover de doopplaats in Israël, Qasr el Yahud. De grens loopt door de Jordaan. Daarna gaat u naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang: een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte.

 

Via de Koningsroute rijdt u naar het zuiden, Petra. Onderweg maakt u nog een stop bij de kloof van Wadi Mujib.

 

Dag 4, vrijdag: Adembenemend Petra en dineren bij de Bedoeïenen

Vandaag staat de rots stad Petra, een van de zeven wereldwonderen op het programma . Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden Petra in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. U kunt eventueel door wandelen naar  het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir; vroeger een tempel. Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater.

 

Aansluitend door naar een van de mooiste woestijnen van Jordanië: Wadi Rum. U overnacht hier in een tentenkamp bij de bedoeïenen. Als diner wachten u authentieke gerechten. En natuurlijk geniet u ook van de prachtige sterrenhemel!  Een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 5, zaterdag: Jeeptocht en Aqaba

Na het ontbijt maakt u per jeep een spectaculaire tocht door Wadi Rum, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkent u de woestijn te voet en luncht u in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk (optioneel) een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag rijdt u door naar Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag in Aqaba

Zondag in Aqaba. Deze dag kunt u vrij invullen. Bijvoorbeeld  naar het strand, snorkelen, varen of een terrasje pakken in de stad.

 

Dag 7, maandag: Dobberen op het zoute water van de Dode Zee

Vertrek uit Aqaba. U rijdt, met een korte stop bij de plek waar de Wadi Mujib-rivier uitmondt in de Dode Zee, naar de noordkant van de Dode Zee. Natuurlijk kunt u even drijven op het zoute water. Dan naar Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) bewondert u het wereldberoemde vloermozaïek. Dit 6e -eeuwse meesterwerk is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Diner en overnachting in Madaba.

 

Dag 8, dinsdag: Terugreis

Vandaag reist u terug naar Nederland. Transfer vanaf Madaba naar de luchthaven van Amman en terugvlucht (eventueel met overstap)

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
6-10-2020
 
Niet te boeken
1.190,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam –Amman v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer (-tent)
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum Jordanië
 • Nederlands- of Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen

 

Paspoort

Uw paspoort dientt na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Vaccinaties

Voor een bezoek aan Jordanië worden vaccinaties aangeraden. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Amman Toledo or Signature of vergelijkbaar 2 nachten
Dag 3-4 Petra Petra Palace 1 nacht
Dag 4-5 Wadi Rum Camp in Wadi Rum 1 nacht
Dag 5-7 Aqaba My hotel 2 nachten
Dag 7-8 Madaba Mosaic hotel or Salome Hotel 1 nacht

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later.

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 14 april stond gepland voor zaterdag 28 maart maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 12 mei stond gepland voor zaterdag 25 april maar is tot nader order geannuleerd.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief