Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reis o.l.v. Pastor J. Kerkhof Jonkman en Dhr. A. Vreeswijk 2021

11 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Kapernaum en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis..  Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis! U zult er ogen te kort komen.

Programma

DAG 1 di 05/10: Heenreis

U vliegt vanaf Schiphol naar Amman, evt. met overstap. Transfer naar het hotel in Amman.

 

DAG 2 wo 06/10: Koningsroute naar Petra

Vertrek naar Petra. Eerst bezoekt u de Grieks-Orthodoxe St. George-Kerk in Madaba. In deze kerk ligt een prachtige mozaïek met een landkaart van Palestina en omgeving uit de 6e eeuw na Christus. Vervolgens gaat u naar de berg Nebo en staat u op de plaats waar Mozes uitkeek op het beloofde land. Hier kunt u op Jericho en, als het echt helder is, misschien zelfs wel tot aan de Olijfberg kijken. Dan rijdt u via de Koningsroute naar het zuiden. Aankomst aan het einde van de dag in Petra.

 

DAG 3, do 07/10: Petra

Deze hele dag staat in het teken van Petra. Niet voor niets is Petra opgenomen in de lijst met de zeven wereldwonderen. Petra geldt dan ook als één van de toeristische hoogtepunten van Jordanië. U bekijkt er de Schatkamer, de vele tombes, de zuilenstraat en het theater. Ook is er gelegenheid om in de middag op eigen gelegenheid te wandelen. Er wordt deze dag veel gelopen. Overnachting in Petra.

 

DAG 4, vr 08/10: Petra - Jericho

Van Petra (eventueel nog via Little Petra) naar de grensovergang Allenby en oversteek naar Israel rond 14.00 uur. Bezoek Berg der Verzoeking in Jericho. Diner en overnachting in Jericho.

 

DAG 5, za 09/10: Jericho - Tiberias

U vertrekt uit Jericho en rijdt door de Jordaanvallei naar Tiberias. Stop bij doopplaats Qasr el Yahud. Dan bezoek aan de Berg Tabor, waar u het laatste stukje per taxi zult afleggen. Eventueel nog bezoek aan de opgravingen van  Magdala, bij Migdal. Tenslotte naar Tiberias voor overnachting.

 

DAG 6, zo 10/10: Zondag in Tiberias

Het is zondag. In de ochtend: viering op de boot tijdens een boottocht op het meer. Een bijzonder moment. In de middag kunt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan maken, Tel Dan of Banjas. Of u geeft de mensen een vrije middag…

 

DAG 7, ma 11/10: In de buurt van het meer

‘s Morgens bezoek naar de Berg van de Zaligsprekingen. Vervolgens wandelend naar Tabgha. Dan bezoek Kapernaum, prachtig gelegen aan het water. In de middag bezoekt u Kana en de Aankondigingkerk in  Nazaret.

 

DAG 8, di 12/10: Tiberias - Dode Zee - Jeruzalem

Vroeg vertrek richting Jeruzalem, en door de Jordaanvallei naar het zuiden. Bezoek aan het hooggelegen fort Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat en het bijzondere verhaal te horen krijgt van wat zich hier afspeelde. Daarna gaat u drijven in de Dode Zee en bezoekt u eventueel nog Qumran. Dan door naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

DAG 9, wo 13/10: Yad Vashem en Betlehem

In de ochtend bezoekt het Gedachteniscentrum van de Holocaust, Yad Vashem. In de middag gaat u naar Betlehem, voor een kijkje in de Geboortekerk en bij de Herdersvelden.

Een indrukwekkende dag!

 

DAG 10, do 14/10: Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg. U wandelt naar beneden via Dominus Flevit, Getsemané en door de Leeuwenpoort naar St. Anna en Betesda. Dan buigt u af naar de Klaagmuur, om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. In de middag terug naar de Via Dolorosa, die u een stukje volgt en bezoek aan de Heilig Grafkerk. Er is ook tijd voor de soeks. Echt een loopdag. Terug naar het hotel.

 

DAG 11, vr 15/10: Terugreis

Vertrek en transfer naar het vliegveld voor de terugreis (evt. met overstap) naar Nederland.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
5-10-2021
 
Gegarandeerd
2.103,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Reissom inclusief

 • Vliegreis met Austrian Airlines              
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                                                
 • Excursie- en entreegelden                      
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag  
 • Visum en grensbelastingen                  

Reissom exclusief:                 

 • 1-persoonskamer toeslag € 420,-
 • Reisverzekering  
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunches tijdens 2 reisdagen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 35 personen.

 

Prijsindicatie*

meer dan 35 personen

€ 2.103,00

30 - 35 personen

€ 2.153,00

25 - 29 personen

€ 2.213,00

*Dit zijn de prijzen van 2020. De prijzen voor 2021 zijn nog niet volledig bekend omdat de vluchten nog niet boekbaar zijn. Het zou kunnen dat de prijs nog moet worden aangepast, maar we zullen ons uiterste best doen de reissom gelijk te houden.

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië of Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Amman 1 nacht
Dag 2-4 Petra 2 nachten
Dag 4-5 Jericho 1 nacht
Dag 5-8 Tiberias 3 nachten
Dag 8-11 Jeruzalem 3 nachten
  Totaal 10 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief