Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Alberobello trulli
Kerst in Apulië
ons aanbod

Culinaire kersttradities

Voor Italianen is eten een wezenlijk onderdeel van het leven. Het zal je dan ook niet verbazen, dat Kerst z’n eigen tradities op dit vlak kent. Zo eet men op Kerstavond geen vlees. Alle maaltijden worden bereid op basis van groenten, pasta en visgerechten. Ook horen daar “ fritti” bij. Dit zijn allerlei stukjes groenten en kaas, die door een papje worden gehaald en dan worden gefrituurd. Zoals bijv. bloemkoolroosjes, artisjok, peentjes, courgette, tomaat en mozzarella. Buon appetito! 

 

De lunch is met Kerstmis de hoofdmaaltijd. Er staat dan onder meer “Abbacchio” ( lamsvlees uit de oven met aardappeltjes) op het menu. Aan desserts is een ruim aanbod beschikbaar. Vaak is dit “Cartellate”. Het is uitgerold deeg, dat in een rozenvorm gevouwen wordt. Dan wordt het gefrituurd en in honing of wijn gedompeld. Een gezamenlijke maaltijd is een middag- en maagvullend programma!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief