Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kleurrijk Ghana

15 dagen

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Reis met DrieTour naar kleurrijk Ghana; een divers land vol bijzondere verhalen. Een land dat een perfecte mix biedt tussen natuur, historie, cultuur en ongerepte stranden. Eeuwenoude forten, erkend als werelderfgoed, aan de kust vertellen het verhaal van de roemruchtige slavenhandel. Waar ook een stukje Nederlandse geschiedenis ligt. En het Ashanti-volk leert ons meer over hun tradities en gebruiken. Proef het echte Afrikaanse leven op een van de levendige markten en maak kennis met de kleurrijke bevolking; hartelijk, vriendelijk en behulpzaam. Verwonder u in Mole Nationaal Park waar u olifanten en apen kunt spotten. En wist u dat het merendeel van de Ghanezen christelijk is? U ziet dat terug in de namen van winkels en bedrijven, die een naam voeren met daarin de naam van de Here Jezus. Kijkt u er ook niet gek van op als er midden in de week een kerkdienst wordt gehouden. En op zondag verloopt de dienst iets luidruchtiger dan wij gewend zijn. U bent van harte welkom om aan te sluiten. Een van de vele hoogtepunten van de reis is het bijwonen van het Akwasidae festival van de Ashanti koning in Kumasi. U komt ogen en oren tekort bij het zien van zoveel vreugde en kleur!

 

Deze 15-daagse reis begint in de hoofdstad Accra. Via de kust reist u naar het noorden van Ghana om weer te eindigen in Accra. Waar u ook bent, u zult elke keer verwonderd zijn door de schoonheid van kleurrijk Ghana.

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Accra

U vliegt met een overstap in Parijs naar Accra. Aansluitend een transfer naar uw hotel in Accra waar u verwelkomd wordt met een kleine snack en een drankje.

 

Dag 2, woensdag: Accra – Kwame Nkrumah Memorial Park – Markt Nima – James Town - Thesi

Accra, de hoofdstad van Ghana, is een bedrijvige stad. De winkeltjes lijken altijd wel open; straathandelaren leuren met hun goederen en trotro busjes zijn naarstig op zoek naar passagiers. U maakt al snel deel uit van het straatbeeld.

 

U bezoekt vandaag het Kwame Nkrumah Memorial Park, een herdenkingspark ter ere van de Kwame Nkrumah, een belangrijk Ghanese leider. Ook gaat u naar de markt van Nima. De naam Nima komt uit het Islamitisch en betekent letterlijk Blessing Town. Daarna bekijkt u James Town, de oudste wijk van de stad aan het water, waar visserij de hoofdrol speelt. Tot slot rijdt u naar Thesi voor een van de meest bijzondere ambachten: het ambacht van doodskistkunstenaar. In allerlei vormen, worden doodskisten op bestelling gemaakt. Denk aan een doodskist in de vorm van een auto of een schoen. De kunstenaar zelf vertelt u alles over deze bijzondere kunstvorm.

 

Dag 3, donderdag : Accra – Cape Coast

U verlaat Accra en rijdt langs de kust naar Cape Coast om in de geschiedenis van de slavenhandel te duiken. Vanuit Cape Coast zijn miljoenen slaven verhandeld. De forten Emina Castle en Cape Coast Castle zijn door de Portugezen gebouwd maar in de17e eeuw overgenomen door de Nederlandse West-Indische Company. Ruim 200 jaar werd hier door de Nederlanders de slavenhandel bedreven. U bezoekt ook de “Door of No Return”. Deze naam zegt waarschijnlijk al genoeg, want de meeste slaven keerden nooit terug.  Uw gids vertelt u alles over deze donkere periode in onze geschiedenis.  Aan het einde van de dag bezoekt u de vrolijke en kleurrijke markt van Emina.

 

Dag 4, vrijdag: Cape Coast – Kakum National Park – Kumasi

Kakum National park is voor vandaag de eerste stop. Een eeuwenoud regenwoud op ongeveer 2 uur rijden van de kust. U maakt een wandeling over de toppen van de bomen. Vanaf verschillende hangbruggen heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving. Als u naar beneden kijkt, ziet u groen in allerlei kleuren. Hierna reist u door naar Kumasi, de eindbestemming van vandaag.

 

Dag 5, zaterdag: Kumasi – Ashanti – Kejetia markt

Kumasi is de hoofdstad van het Ashanti volk. De koning, dé ceremoniële leider, zetelt hier. Er staat een speciale gouden stoel voor hem in het paleis, maar de stoel is volgens de legende zo heilig, dat zelfs de koning er geen plaats op neemt. De stoel zou de kracht van het Ashanti volk in zich herbergen en een geschenk uit de hemel zijn. Tijdens uw bezoek aan het cultureel museum wordt u alles hierover verteld.

 

U brengt ook een bezoek aan de Kejetia markt. Ondanks dat Kumasi een moderne stad is, blijft de  markt een belangrijke rol in de gemeenschap spelen. De Kejetia markt is de grootste markt van West-Afrika en er wordt van alles verkocht: stoelen, kleding, auto onderdelen, groente  en fruit.

 

Dag 6, zondag: Akwasidae festival

’s Morgens houdt uw reisleider een dienst in het hotel. Indien mogelijk kunt u een lokale kerkdienst bezoeken. Het Ashanti volk staat bekend om haar verschillende festivals.  Na de lunch woont u het Akwasidae festival bij. Eens in de zes weken komen de ‘chiefs’ waarover de koning regeert naar Kumasi om hem te begroeten. Dit gebeurt met veel traditie als muziek, dans en kleurrijke kleding. Een unieke ervaring!

 

Dag 7, maandag: Kumasi – Mole National Park

Een lange rit naar het noorden van het land. Tijdens de rit geniet u van de prachtige Afrikaanse landschappen. Uiteraard maakt u regelmatig een fotostop.

 

Dag 8, dinsdag: Mole National Park

Deze dag staat in het teken van het wildleven. Mole National Park is het grootste natuurpark van Ghana. Hier leven verschillende dieren als: olifanten, antilopen, buffels en veel verschillende aapsoorten. Door het glooiende savanne landschap, met weinig begroeiing  zijn de dieren snel  en goed te zien. Houd uw fototoestel dan ook bij de hand. U maakt twee safari’s: ’s morgens per jeep en aan het einde van de dag te voet.

 

Dag 9, woensdag: Mole National Park – Nkoranza

Via een mooie route rijdt u naar Nkoranza. Onderweg stopt u bij Boabeng-Fiema Monkey Sanctuary. Hier leven verschillende apen waaronder de bekende Columbus aap. U maakt een wandeling door het bos en de apen komen vanzelf naar u toe!

 

Dag 10, donderdag: Nkoranza

Nkoranza is een middelgrote stad in het noorden van Ghana. Hier huist een mooi Ashanti museum, welke u uiteraard bezoekt. In de middag  krijgt u een rondleiding door Peace of Christ; het Hand-in-Hand project waar u ook verblijft. Het project is opgezet als een klein dorp waar verstandelijke of meervoudig gehandicapte kinderen wonen. Een indrukwekkende middag!

 

Dag 11, vrijdag: Nkoranza – Adanwomase – Nkwakaw

Onderweg naar  Nkwakaw maakt u een stop in het dorp Adanwomase, welke bekend staat om zijn “Kente wevers” die u aan het werk ziet. Kente wordt met de hand geweven in lange smalle stroken. Ieder patroon heeft zijn eigen betekenis. Er zijn zelfs patronen die enkel voor de koninklijke familie zijn.

 

Dag 12, zaterdag: Nkwakaw – Kokrobite

Op de terugreis naar de kust bezoekt u het cacaogebied van Ghana. Op een van de vele cacaoplantages krijgt u uitleg over het verwerkingsproces van boon tot chocola. In de loop van de middag arriveert u in Kokrobite.

 

Dag 13, zondag: Vrije dag – optioneel rondleiding Macina Foundation

’s Morgens houdt uw reisleider een dienst in het hotel. Indien mogelijk kunt u een lokale kerkdienst bezoeken. In de middag kunt u vrijblijvend een rondleiding maken bij de Macina Foundation. Deze stichting geeft onderwijs aan kinderen uit kwetsbare families; onder andere door computerlessen.

 

Dag 14, maandag: Kokrobite – Accra – Amsterdam

De laatste dag in Ghana. De reis sluit u af met een bezoek aan de grootste souvenir markt van Ghana in Accra. De hele dag kunt u nog gebruik maken van uw kamer en de faciliteiten van het hotel. Aan het begin van de avond transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 15, dinsdag: Aankomst Amsterdam

In de loop van de morgen komt u aan in Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
13-10-2020
Ingrid Boer-Wold
Niet te boeken
3.198,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Accra retour  inclusief heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer ter plaatse
 • 13 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 430,-
 • Overige lunches 
 • Visum
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 21 personen.

 

Paspoort en visuminformatie

 • U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkeer uit Ghana.
 • Een visum is verplicht. U dient dit zelf te regelen via de ambassade of een bemiddelingsbureau.

 

Vaccinaties

 • Voor deze reis is een gele koorts vaccinatie verplicht. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3

Urbano hotel

Accra

2 nachten

Dag 3-4

Ko Sa Beach Resort

Cape Coast

1 nacht

Dag 4-7

Asantewaa Premier Guest house

Kumasi

3 nachten

Dag 7-9

Mole Motel

Mole NP

2 nachten

Dag 9-11

Hand in Hand

Nkoranza

2 nachten

Dag 11-12

Rojo hotel

Nkawkaw

1 nacht

Dag 12-14

Bojo Beach hotel

Kokrobite

2 nachten + dagkamer

 

 

Totaal

13 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
13 oktober 2020

Amsterdam

Parijs

KL1223

06.40 uur

07.55 uur

13 oktober 2020

Parijs

Accra

AF584

13.20 uur

17.45 uur

 

 

 

 

 

 

26 oktober 2020

Accra

Amsterdam

KL590

22.15 uur

05.50 uur*

*Aankomst volgende dag

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 13 oktober staat gepland voor zaterdag 26 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief