Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Krakau Poolse parel

Winter, Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Ook in de komende Adventstijd biedt DrieTour u de mogelijkheid één van Europa’s mooiste steden te bezoeken, Krakau. De stad wordt de parel aan de Poolse kroon genoemd en biedt talloze verhalen over de rijke cultuur en bewogen geschiedenis. De romantische, middeleeuwse binnenstad maakt Krakau tot één van de charmantste steden van Europa. Aan de Grote Markt staan de Mariakerk, die van binnen adembenemend mooi is, en de Lakenhallen. Dwalend door de Joodse wijk is goed te zien welke impact de Tweede Wereldoorlog op de stad heeft gehad. Een bezoek aan Auschwitz en het Schindler Museum maken u stil en laten u beseffen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld.

 

Kerstmarkt

In de Adventtijd biedt Krakau één van de gezelligste kerstmarkten van Polen. Op de feeëriek verlichte Grote Markt bevindt zich een keur aan kraampjes met allerlei lekkernijen, souvenirs en kerstartikelen. Hierdoor heeft de stad nog meer sfeer dan anders!

 

Muziek tijdens de reis

Het is mogelijk optioneel een concert te bezoeken waarin werken van Chopin ten gehore worden gebracht. Frédéric Chopin is de bekendste Poolse componist en pianist. Zijn muziek wordt gekenmerkt door een romantische sfeer. Bekende werken zijn onder andere Krakowiak, Grande Polonaise en vele preludes, nocturnes en ballades voor piano.

Programma

Dag 1, vrijdag: op reis en het verhaal van Oskar Schindler

Rechtstreekse ochtendvlucht per KLM van Amsterdam naar Krakau. Na aankomst volgt de transfer naar het aan de rand van de Joodse wijk gelegen 3-sterren hotel Kazimierz III. ‘s  Middags gaat het wandelend naar het Schindler Museum. Oskar Schindler is wereldberoemd geworden door de film van Steven Spielberg. Net buiten het centrum van Krakau bezat deze Duitser een emailleer fabriek met vooral Joodse werknemers. Naarmate de oorlog vorderde zette Schindler een plan in werking om zijn Joodse personeel te redden van deportatie. Hierdoor zijn de levens van 1100 mensen gered.

 

 Wie een enkel leven redtredt de hele wereld.” - Talmoed (Joodse heilige schrift)

 

Een deel van het museum is gewijd aan Schindler, zijn fabriek en de beroemde lijsten waarop de namen stonden van de mensen wier leven hij redde. Ook zijn kantoor met meubels uit die tijd is te bezichtigen. Het andere deel van het museum vertelt het verhaal over de stad Krakau tijdens de Nazi bezetting. Geluidsfragmenten, films en foto’s laten deze donkere tijden weer tot leven komen. Diner en overnachting.

 

Dag 2, zaterdag: stadswandeling

Na het ontbijt volgt samen met uw gids een rondleiding door de binnenstad. Tijdens deze wandeling ziet u de hoogtepunten van de stad, zoals de Joodse wijk Kazimierz waar voor 1939 46000 Joden woonden. Ook ziet u de Wawelheuvel met het Koninklijk Kasteel en een 14e-eeuwse kathedraal. Bijna alle Poolse koningen werden hier gekroond en begraven. De Grote Markt is het bruisende deel Reivan de oude binnenstad. Op het plein staat de Mariakerk met een prachtig gebeeldhouwd middeleeuws altaar. Vanaf de kerktoren speelt een trompettist elk uur de historische Hejnał. Dit als eerbetoon aan een oplettende wachter die de stad wilde waarschuwen voor de vijand. Hierbij werd hij geraakt door een pijl, die  zijn keel doorboorde en blies hij zijn laatste ademstoot uit die overal te horen was als een vreemde, hoge trompetnoot. Die vreemde, hoge noot sluit tot de dag van vandaag nog elk uur het bekende trompetgeschal abrupt af. ’s Middag bent u vrij en kunt bijvoorbeeld de kerstmarkt bezoeken. In de avond  biedt DrieTour u de mogelijkheid om optioneel een Chopin concert bij te wonen. Het concert vindt plaats in één van de prachtige gebouwen aan of nabij het marktplein. Deze concerten zijn een echte traditie geworden, waarin voornamelijk Poolse pianisten de beroemde werken van Chopin spelen.

 

Dag 3, zondag: bezoek en diner Zoutmijnen

Na een vrije ochtend volgt in de middag onder leiding van een gids een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka. Ze vormen een uniek net van ondergrondse schachten, gangen  en kapelletjes. De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld en staat sinds 1978 op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep en het gangenstelsel is circa 300 kilometer lang. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Poolse Paus,  Johannes Paulus II. In de Sint Kingakapel is alles van zout gemaakt, zelfs de lampen en de vloertegels. Een aparte belevenis!

In de zoutmijnen dineert u, voordat u terugkeert naar uw hotel.

 

Dag 4, maandag: Auschwitz

Vandaag staat een indrukwekkende excursie op het programma. Met een gids bezoekt u  Auschwitz, het voormalig concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. De naam Auschwitz staat symbool voor de vernietigings- en concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Auschwitz en Birkenau ongeveer 1,1 miljoen mensen omgebracht. Dit waren voornamelijk Joden, maar ook politieke gevangenen en etnische minderheden. Het kamp is nu grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken. Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift 'Arbeit macht frei' naar binnen te gaan, wetende wat zich hier heeft afgespeeld. U ziet onder andere persoonlijke voorwerpen, foto's en documenten van de gevangenen. Birkenau ligt drie kilometer verderop. Het is de grootste begraafplaats ter wereld. Sommige barakken en ruïnes van gaskamers kunt u hier nog zien. Een aangrijpende ervaring om dit te mogen ervaren. Zo kunt u uitgebreid de tijd nemen om deze indrukwekkende plek te bezichtigen.

 

“Those who do not remember the past are condemned to repeat it (zij die het verleden niet herinneren, zijn veroordeeld dit te herhalen)” - George Santayana

 

Na dit bezoek terug naar Krakau. Diner in het hotel.

 

Dag 5, dinsdag: terug naar huis

Na een vrije ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Krakau en vliegt u direct per KLM vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Kazimierz III ***

U verblijft in hotel Kazimierz III op vijf minuten loopafstand van het oude stadscentrum : Rynek...

Hotel Kazimierz III ***

U verblijft in hotel Kazimierz III op vijf minuten loopafstand van het oude stadscentrum : Rynek Glowdy. Een ideale uitvalsplek om de stad te verkennen. Het hotel is vier jaar geleden volledig gerenoveerd en ligt in een wijk met veel leuke restaurants en bars. Uw kamer is verzorgd ingericht en biedt u alle comfort, waaronder gratis Wifi. Het hotel serveert elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Krakau retour per KLM
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • 4 Diners (waarvan één in de Zoutmijnen)
 • Lunchpakket dag 4
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gidsen ter plaatse (Nederlands- en Engelssprekend)
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 110,-
 • Niet vermelde lunches en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Vervoer ruimbagage ( max 23 kg) 50,- (mits vooraf geboekt)
 • Chopin concert 22,- (vooraf te boeken)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Krakow KL 1993 09.20 uur

11.10 uur

Krakow Amsterdam KL 1996 16.50 uur 18.50 uur

 

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor de reis met vertrek op 29 november staat gepland voor zaterdag 9 november.

De informatiebijeenkomst voor de reis met vertrek op 06 december staat gepland voor zaterdag 23 november.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief