Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kreta, Griekenland ten voeten uit

8 dagen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Iedere bestemming heeft zijn verhaal ! Het verhaal van Griekenland kunt u het best horen op het populaire eiland van Griekenland: Kreta. Hier vindt u veel overblijfselen van een rijk cultureel en historisch verleden. In het jaar 60 landde apostel Paulus op het eiland Cyrenaica en kwam Kreta in aanraking met het christendom. U bezoekt tijdens deze reis de plaatsen waar Paulus is geweest. Maar ook staat een bezoek aan de Minoïsche paleizen van Knossos en Festos en de kloosters Arkadi en Preveli op het programma. Verder bezoekt u zowel Rethymnon als Chania, steden met veel historie en maakt u een mooie boottocht naar de prachtige palmenstranden van Previli voor een ontspannen middag aan het water.

 

Highlights

* Langs plaatsen van apostel Paulus

* Minoïsche paleizen Knossos en Festos en kloosters van Arkadi en Previli

* Bezoek aan Heraklion, Rethynmon en Chania

 

Programma

DAG 1, woensdag: Vlucht naar Heraklion – rondrit Heraklion – Lychnostatis

Vlucht naar Heraklion waar u eind van de ochtend aankomt en transfer naar uw hotel. Voor aankomst bij het hotel een korte rondrit langs de haven van Heraklion waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. U ziet de oude Venetiaanse stadsmuur en heeft uitzicht op het Venetiaanse fort, het pronkstuk van de haven.

 

In de middag een bezoek aan openluchtmuseum Lychnostatis. Dit bijzondere museum toont de geschiedenis van de mensen en de natuur van Kreta.

 

DAG 2, donderdag: Knossos – Archeologisch museum Heraklion – Heraklion stad

De dag begint met een excursie naar het beroemde Minoïsche paleis van Knossos en bezichtiging van de opgravingen. Vervolgens een bezoek aan het Vrijheidsplein met het Archeologisch museum. Hier kunt u een deel van de collectie met Kretenzische kunst bewonderen. Ter afsluiting van deze dag een bezoek aan Heraklion stad die veel afwisseling biedt. Binnen het nog deels ommuurde stadsdeel bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden, maar ook de gezellige terrasjes en sfeervolle winkelstraten. U brengt een bezoek aan de Tituskerk.


DAG 3, vrijdag: Gortys – Kali Limenas – Festos – Spili

U vertrekt naar het zuiden van Kreta. Hier bezoekt u de oude Romeinse hoofdstad Gortys waar rotsblokken zijn gevonden met ingegrifte wetteksten uit de 5e en 6e eeuw voor Christus en u ziet de overblijfselen van de door Paulus gestichte kerk, de Agios Titos, met als eerste bisschop Apostel Titus. Vervolgens een bezoek aan Kali Limenas waar Apostel Paulus strandde. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaat de route verder naar het Minoïsche paleis van Festos. Via het bergdorp Spili, bekend om zijn waterbronnen met leeuwenkoppen en de kerk, rijdt u naar Rethymnon.

 

DAG 4, zaterdag: Arkadi Klooster – Elefterna museum – Margarites – Rethymnon

Allereerst gaat u naar het beroemde Arkadi klooster, nationaal monument van Kreta. Vervolgens een bezoek aan het Elefterna museum. Dit eerste, kleine maar bijzondere archeologische museum op Kreta, bevat de opgravingen van de antieke stad Eleutherna, de stad die in het jaar 3000 v.Chr. gesticht werd op de top van een heuvel. 

 

Gezamenlijke lunch onderweg in een nonnenklooster. Op de route terug naar Rethymnon nog een bezoek aan het keramiek dorp Margarites. In Rethymnon kunt u tijdens een stadsbezichtiging duidelijk de invloed van de verschillende beschavingen zien. De oude stad is bijna helemaal gebouwd door de Venetianen. Het is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta met gebouwen uit de 16e eeuw, smalle straatjes met bogen, stenen trapjes, Byzantijnse en Romeinse ruïnes, een gezellige Venetiaanse haven met terrasjes en een mooi zandstrand.


DAG 5, zondag: kerkdienst en vrij

Zondag. De mogelijkheid bestaat om in de ochtend een katholieke kerkdienst bij te wonen. Vrije dag in Rethymnon.


DAG 6, maandag: Chania – schiereiland Akrotiri met klooster – wijnproeverij

Wandeling door Chania dat door een roerige geschiedenis is uitgegroeid tot een charmante stad die dan weer Europees en dan weer Oosters aan doet. Aan de haven langs de kade staan nog veel grote Venetiaanse huizen, met daartussen heel smalle straatjes, met veel gezellige winkeltjes, gezellige terrasjes, leuke barretjes en witte huisjes tegen de heuvel opgebouwd en doet nog ouderwets Grieks aan. Ook staat een bezoek aan het Akrotiri schiereiland op het programma met een bezoek aan het klooster Agia Triada en een wijnproeverij in de wijnkelder van dit klooster.

DAG 7, dinsdag: Klooster Preveli – Boottocht Preveli palmenstrand

Per bus reist u via de Kourtaliotiko-kloof naar de zuidkust van Kreta, naar Preveli, om hier het klooster uit de 16e eeuw te bezoeken. Vanuit Plakias vertrekt u per boot naar het prachtige palmenstrand. Een ontspannen middag waar u heerlijk kunt zwemmen. Aan het einde van de dag brengt de bus u via de Kotsifou-kloof weer terug naar Rethymnon.

 

DAG 8, woensdag: Terug naar Amsterdam

Transfer naar Heraklion en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
26-5-2021
 
Te boeken
1.395,-
Houd me op de hoogte
22-9-2021
 
Te boeken
1.449,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Heraklion v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunches op dag 2 en 4
 • Entrees
 • Fooiengeld
 • Lokale Nederlands- of Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 359,-
 • Overige lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchten (reisschema onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
26 mei 2021 Amsterdam Heraklion CD 311 07.00 uur 11.55 uur
2 juni 2021 Heraklion Amsterdam CD 312 12.25 uur 15.40 uur

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Dag 1 - 3

Heraklion

Hotel Castello City Heraklion***

of gelijkwaardig

Dag 3 - 8

Rethymnon

Hotel Jo-An Palace Rethymnon***

of gelijkwaardig

  Totaal 7 nachten

 

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis. 

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief