Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis Libanon

8 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Zo klein als Libanon is, zo veel heeft dit land te bieden….Een eeuwenoude cultuur, historische steden als Anjar, Byblos, Saida en het bruisende Beiroet; ingrediënten voor mooie verhalen. Ook de natuur is indrukwekkend. Niet voor niets wordt Libanon wel het Zwitserland van het Midden-Oosten genoemd. Neem bijvoorbeeld de grotten van Jeita. Ze behoren tot de mooiste grotten ter wereld! Of het Choufgebergte, met haar cederbossen en vele vogelsoorten. En vergeet vooral niet de prachtige ruïnes van Baalbeck in de Bekaa vallei. Zomaar wat voorbeelden van wat u te zien krijgt bij een bezoek aan Libanon. Kortom, Libanon is uw bezoek meer dan waard. U zult verrast zijn. Bovendien voelt u zich er heel welkom, want in Libanon weet men als geen ander wat gastvrijheid is! 

 

Hoogtepunten

 • Unesco werelderfgoed Anjar, Baalbeck en Byblos
 • Natuurschoon
 • Libanese gastvrijheid en smaken

Programma

Dag 1, woensdag: Reisdag naar Libanon

U vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Beirut. Aansluitend transfer naar uw hotel in Beirut waar u de komend nachten verblijft.

 

Dag 2, donderdag: Jeita en Harissa

Bezoek aan Jeita, een enorm ondergronds kalkstenen grottencomplex, waar u de grootste stalactieten ter wereld kunt bewonderen. De bovenste grotten bekijkt u lopend, de onderste grotten vanaf een bootje op een onderaards meer. U kijkt uw ogen uit. Vervolgens bezoek aan het beroemde beeld Harissa, hoog boven de baai gelegen, waar u met de kabelbaan naar toe gaat. Geniet van het uitzicht over de kustplaats Jounieh en Beirut.

 

Dag 3, vrijdag: Saida en Tyrus

Vertrek per bus naar de stad Saida, het vroegere Sidon. Deze van oorsprong Fenicische stad beleefde in de 6e eeuw voor Chr. onder de Perzen z’n Gouden Eeuw. Er is nog veel uit deze oude tijd te vinden, zoals de Eshmoun tempel. Nieuw leven kwam er door de kruisvaarders en de beroemde ‘karavanserai’; Khan el Franj.  

 

Na de lunch gaat u naar de oude havenstad Tyrus. Deze stad werd in het verleden rijk door haar bloeiende handel in het Middellandse Zeegebied. Vooral onder de Romeinen werd Tyrus een grootse stad. Zo ziet u er de fraaie en indrukwekkende Arc de Triomphe.

 

Dag 4, zaterdag: Beirut, Beit Ed-Dine en Barouk

Na het ontbijt vertrekt u voor een citytour door Beirut, waarbij ook de fraaie “Duivenrots” bezocht wordt. Beiroet herbergt vele schitterende gerestaureerde bouwwerken: moskeeën in het Islamitische west-Beiroet en kerken in het christelijke oosten van de stad. Daarnaast zijn er restanten van Romeinse badhuizen en een regeringspaleis.  

 

Na de rondrit bezoekt u Deir al Kamar, een waar openluchtmuseum met haar kleine smalle steegjes.  Op 900 meter ligt, eveneens in het afwisselende Choufgebergte, Beit Ed-Dine, een paleis in Turks-Syrische stijl en daarmee een uniek voorbeeld van oosterse architectuur.  Het paleis ligt te midden van prachtige tuinen met fraaie fonteinen. Vlakbij ligt ook Moussa Castle, nu een museum over de Libanese cultuur. De laatste stop vandaag is bij Barouk Cedars, gelegen bij een groot cederbos. Het maakt onderdeel uit van het Chouf Nature Reserve; een mooi stukje natuur. Wist u dat Libanon in de Bijbel vooral bekend is door zijn cederbomen?

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Zondag, een dag ter vrije besteding. U kunt Beiroet op eigen gelegenheid verkennenHet hotel is centraal gelegen vlak bij de kust en ligt op slechts een paar honderd meter van de promenade, waar u heerlijk kunt wandelen.

 

Dag 6, maandag: Byblos en de vallei Qadisha

Vandaag vertrekt u langs de kustweg noordwaarts, waarbij u kunt genieten van mooie uitzichten op zee. U gaat naar Byblos, een van de oudste steden ter wereld. Er zijn dan ook restanten te zien uit vele verschillende soorten beschavingen, zoals Fenicische tempels, een Romeins theater, een kruisvaarderburcht en een middeleeuwse haven. Vervolgens door de Qadicha-vallei, een indrukwekkend stuk natuur met vele grotten en  restanten van oude kloosters van de uit Syrië verdreven Maronieten. Het wordt dan ook wel de Heilige Vallei genoemd.

 

Dag 7, dinsdag: Baalbeck en de Bekaa vallei

Eén van de hoogtepunten van deze reis naar Libanon is Baalbeck, hoog gelegen in de groene Bekaavallei. Baalbeck is een van de best bewaarde stukjes Romeinse architectuur en staat daarmee op de UNESCO werelderfgoedlijst. U vindt hier de grootste tempels die ooit zijn gebouwd. Baalbeck is dan ook uitgegroeid tot een pelgrimsoord, waar jaarlijks vele pelgrims naar toe komen.

 

Vervolgens bezoekt u de ruïnes van Anjar, die volledig uit de Osmaanse tijd stammen. Anjar was ooit een drukke handelsstad, die gebruikt werd als rustplaats voor karavanen. Ook staat u een wijnproeverij bij Ksara te wachten. Het is de meest populaire wijn uit Libanon. De laatste stop is bij Zahleh, prachtig gelegen aan de groene oevers van de rivier Bardouni en daarmee ook wel de bruid van Bekaa genoemd. Een afwisselende slotdag.

 

Dag 8, woensdag: Terugreis

Helaas is de reis ten einde. Met een koffer vol herinneringen en inspiratie keert u terug naar Amsterdam. 

Accommodaties

Hotel Bella Riva*** - Beirut

U verblijft de hele week in hotel Bella Riva in Beirut. De kamers van het hotel zijn van alle...

Hotel Bella Riva*** - Beirut

U verblijft de hele week in hotel Bella Riva in Beirut. De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien en beschikken naast een eigen badkamer over airconditioning, tv, minibar en een kluisje. Het hotel ligt in een rustige wijk van Beirut op slechts 200 meter van de mediterrane boulevard en op vijf minuten lopen van hét winkelcentrum van Beirut.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
16-9-2020
 
Niet te boeken
1.395,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Beirut v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag1, 5, en 8)
 • Entrees
 • Lokale Engelssprekende gids 
 • Fooien
 • Visum Libanon (alleen met Nederlands paspoort)
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 240,-
 • Lunch dag 1, 5 en 8
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Paspoort en visum

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij thuiskomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Indien u een stempel van Israël in uw paspoort heeft, wordt u de toegang tot Libanon geweigerd. Wij raden u aan een nieuw paspoort aan te vragen om problemen te voorkomen.
 • Visum: voor mensen met een Nederlands paspoort geldt dat u bij aankomst in Beirut een stempel in uw paspoort krijgt. U hoeft vooraf dus niet zelf een visum te regelen.

 

Vluchtschema mei (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
6 mei 2020 Amsterdam Beirut HV 6307 14.30 uur 19.45 uur
13 mei 2020 Beirut Amsterdam HV 6308 20.35 uur 00.30 uur*

* Aankomst volgende dag

 

Vluchtschema september (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later.

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 6 mei stond gepland op 11 apri maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 16 september staat gepland voor zaterdag 29 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief