Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. Jelte Lindeboom

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ervaar tijdens deze 8-daagse reis het land Israël, de bakermat van het jodendom en het christendom, waar de Bijbelse verhalen tot leven komen. Of u nu door de oude straatjes van Jeruzalem loopt, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: u voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. In acht dagen bezoekt u de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth. Ook ziet u het gebied rondom het meer van Galilea, vroeger een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap. En aanschouw de zonsondergang, zoals Jezus dat ook zo vaak gedaan moet hebben.

Programma

Dag 1, zondag 01/03: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv, rechtstreeks met Transavia. Daarna transfer naar het hotel in Netanya. Eventueel nog tijd voor een dienst op het strand of in het hotel.

 

Dag 2, maandag 02/03: Netanya - Tiberias

Vertrek uit Netanya. Bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Paulus zat hier 2 jaar gevangen. Via het Karmelgebergte met klooster Muhraka, met mooi uitzicht op de vlakte van Jizreël naar Nazaret. Stop bij de Aankondigingkerk. Dan door naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 3, dinsdag 03/03: Het noorden en in de buurt van het meer

In de ochtend maak je een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan (Tel Dan of Banjas). Vervolgens rijdt u via de  Golanhoogte terug naar het meer. U brengt een bezoek aan de Berg van de  Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Het ligt aan het water.

 

Dag 4, woensdag 04/03: Tiberias - Jeruzalem

U begint de dag met een boottocht op het meer van Tiberias. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving.  Dan door de Jordaanvallei naar het zuiden. Stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Dan bezoek aan Betlehem, waar u de Geboortekerk en Herdersvelden zult zien. Tot slot door naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 5, donderdag 05/03: Oude Stad en Yad Vashem

Deze dag brengt u door in Jeruzalem. U gaat al bijtijds naar het Tempelplein en de Klaagmuur, waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering kunt bijwonen. Jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. U kunt zich gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken. Vervolgens maakt u een wandeling door de Joodse wijk met de Cardo. In de middag brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachtenispark van de Holocaust. Erg indrukwekkend.

 

Dag 6, vrijdag 06/03: Dode Zee

Vroeg opstaan is het devies want deze dag wordt een lange afwisselende dag. U vertrekt uit Jeruzalem voor een dagtocht naar het Dode Zeegebied. Het eerste bezoek zal aan Massada zijn. Met de kabelbaan bezoekt u deze Herodiaanse burcht en hoort daar het wonderbaarlijke verhaal van wat zich op deze plaats heeft afgespeeld. Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Misschien ziet u nog een steenbok lopen of een klipdas?  Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee. In de bijbel ook wel ‘Zoutzee’ of ‘Woestijnzee’ genoemd. Het drijven is een belevenis op zich, en het is bovendien een weldaad voor de huid. Dan terug naar Jeruzalem.

 

Dag 7, zaterdag 07/03: Oude stad

De bus zet u af op de Olijfberg, bij het panoramapunt, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Al wandelend naar beneden komt u langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemané. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen. U ziet Betesda en St. Anna en volgt een stukje van de Via Dolorosa. Ook bezoekt u de Heilig Grafkerk. Tot slot loopt u nog via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag. Na deze lange dag, gaat u terug naar het hotel.

 

Dag 8, zondag 08/03:  Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en rechtstreekse terugvlucht naar Nederland met Transavia.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Reissom inclusief:

 • Vliegreis rechtstreeks met Transavia                
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag                    
 • Koffer van 20 kg                     
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches     
 • Excursie- en entreegelden     
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag           

Reissom exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer 390,-
 • Reisverzekering       
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds      
 • Lunch op de laatste dag                      

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Netanya 1 nacht
Tiberias 2 nachten
Jeruzalem 4 nachten

 

Vluchtinformatie met Transavia (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
1 maart 2020 Amsterdam Tel Aviv HV 5801 06.30 uur 12.05 uur
8 maart 2020 Tel Aviv Amsterdam HV 5802 13.05 uur 17.15 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief